Media och ideal

Hur kommer det sig att tidningar som förespråkar hälsa nästan alltid förespråkar diverse farliga dieter? Kan ta en tidning som jag börjar tappa förtroendet för mer och mer, "Topphälsa", deras nya nummer damp ner i min brevlåda för en stund sen, och det första som slår mot mina ögon är "-8kg till midsommar, ÄT SÅ MYCKET DU VILL & rasa i vikt". Inne i tidningen fanns det till och med en insändare av en läsare som påpekade att man inte ska tänka så mycket i dieter att man bara går upp när man börjar äta normalt igen, och de svarar att de inte har så mycket dieter just därför men att det kan vara ett bra sätt att kickstarta kroppen på. Jag vill bara säga en sak; våran kropp är inget fordon, den behöver inte kickstartas, det är bättre att låta det ta sin tid istället. Dessutom ska man aldrig ha en diet som ser ut som följande i en tidning enligt mig:

Frukost: 240kcal
Fika: 120kcal
Lunch: 225kcal
Fika: 100kcal
Middag: 523kcal

Totalt: 1208kcal

Och trots detta skriver de att dagsbehovet för en kvinna ligger mellan 1600 - 2300kcal, jag tror snarare på att äta nyttig mat och i riktiga mängder men att börja träna om man vill gå ner i vikt.

Fast detta är ju inget emot deras "hollywood special" som de hade i somras om jag inte har helt fel, den triggade mig så enormt, där stod det om både detoxer där man bara dricker varmt vatten med honung och citron - till frukost, lunch och middag! Eller vad sägs om att bara äta kålsoppa? Men de la ju till en liten kommentar att "en del dieter är farliga och konstiga" ja men vad bra att ni säljer era nummer med dem då? Och inte ens skriver ut VILKA som är farliga, men ni kanske bara ville visa Svenska folket vad folk i kändiseliten äter inför sina turnéer? Ni glömde nog bort faktumet att folk testar alla möjliga dieter som det skrivs om, ska ni vara en hälsotidning så var det på riktigt, det är INTE hälsosamt att banta!


Gammalt nummer av Topphälsa

Skriv din åsikt
Postat av: Lollo

Helt sjukt att tidningar som är riktade mot barn och unga skriver om dieter och banting!

2009-04-15 @ 17:16:44
URL: http://slim.devote.se

Skriv vad du vill här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag ser den)

URL/Bloggadress:

Vad ville du?:

Trackback
RSS 2.0