• bloglovin
 • fan

  Jag klarade nästan denna dagen, men nej, det gjorde jag inte. Jag åt jättebra tills klockan halv 5, trots att jag hade ätit mellanmål någon timma innan så blev det hets, allt kom inte upp därav ångest nu, men jag tvingade i mig lite äggsallad och körsbär trots allt nu på kvällen. Kanske ska försöka mig på en macka med sen, men jag känner mig tjock idag ohja.

  Frukost

  2 tunna knäckemackor med makrill i tomatsås på tub
  ½ ägg (det gick sönder)
  vattenmelon + 1dl mini yoggi
  1 chockochip kaka

  kämpa

  Måste kämpa för att inte hetsa, har ätit en kaka efter frukosten, och jag vet att frukosten var för liten egentligen så kakan gör ingenting men det känns som det. Jobbigt, men jag ska stålsätta mig. Jag ska.

  Lycka

  Jag klarade det som sagt igår, nu känner jag mig väldigt stolt! Idag ska jag klara det igen, ska försöka mig på en 4veckors period helst längre eftersom jag har läst att det tar 4-6veckor att ändra en dålig vana, någon som vill anta utmaningen med mig? Vi kommer klara det, det är sommar, solen skiner, man har massor eller inget att göra men oavsett så åker tankarna faktiskt ofta iväg på annat än mat på sommaren, så ut och njut av sommaren och av mat, så ska vi klara av det här tillsammans! :)

  Sol, sol, sol

  Åh vad jag älskar detta vädret, massor av sol, muntra miner och ingen mat ångest, nämen gud vad bra. Jag har ätit alla mål, njutit och inte hetsat eller spytt, I feel great!

  Veckan

  Klarade en dag denna veckan, jag hade hoppats på bättre resultat, men en sak som glädjer mig lite är att jag kom på varför jag klarade just den dagen; jag planerade hela dagen! Så det ska jag göra till imorgon med, helt klart. Nästa vecka kommer bli en bra vecka, en solig vecka, en vecka som jag äter och inte hetsar på. Mycket bra.

  Hur går det för alla er andra, ni har slutat lämna kommentarer på sistonde, solsting? ;D

  Frågestund

  Vilka bloggar gillar du att läsa?
  Jag läser faktisk ganska många bloggar, väldigt blandat, vissa om ätstörningar, vissa om mode, livstilar, djur, mat etc. variation är roligt, mina favoriter just nu är:

  bootylicious
  lantmys
  greenweddingshoes
  frulillis


  Röker du?
  Nej, det gör jag inte och har faktiskt aldrig heller gjort. :)

  Hur tog du kontakt med den sjukgymnasten du har? är sjäv i en situation som liknar din ganska mycket och vill ha någon helt utomstående att prata med men vågar inte riktigt..är rädd för att det ska hamna i "fel" händer. kram, och du, morgondagen blir inga problem!
  Jag fick trixa lite med det eftersom jag sökte hjälp månaden innan jag fyllde 18 och då platsade jag varken bland BUP (eftersom jag ändå skulle bli för gammal) och jag var för ung för vuxen psyk, men jag fick till sist hjälp hos vuxen psyk ändå, vilket jag var lite sur över, gillade inte att det heter vuxen PSYK, men de är duktiga, i alla fall min sjukgymnast. Jag pratade med min sjuksyster på skolan, men du kan lika gärna ringa BUP (om du är under 18) eller vuxenpsyk (om du är över 18) så hjälper dom dig. Jag tror inte man kan hamna i fel händer när det gäller att bli frisk, alla sätt är bra sätt tror jag. Hoppas det löser sig för dig, sök hjälp det lättar väldigt mycket på hjärtat. Jag pratar med min sjukgymnast om allt, inte bara om sjukdomen, och hon lyssnar, det är faktiskt väldigt skönt. :) Lycka till!

  Bor du i Göteborg? Det gör jag och har tänkt att gå med i en självhjälpsgrupp till hösten via Riksföreningen för Anorexi och Bulemi. Det kanske vore något för dig också?

  Ja jag bor i Göteborg, det hade inte varit en dum idé, ska kolla upp det så fort jag får reda på om jag kommit in på någon skola till hösten eller inte bara. Men bor jag kvar i Göteborg så ska jag genast anmäla mig! Tack för tipset och lycka till. :)

  Jag har redan frågat en, men jag undrar en sak till, kan du börja träna styrketräning om du väger 50 kg? Hoppas du når ditt mål snart.
  Jag var ju väldigt nojjig över det förrut, men det har släppt sig jag känner snarare efter hur jag mår i kroppen, om den känns stark eller svag. Om det är rätt eller fel är en annan sak, men det känns bra att träna, jag äter mycket bättre när jag tränar dessutom.

  Din mamma och pappa vet inte om att du har ätstörningar, har jag rätt? Isånnafall, hur kan du dölja det? Märker dom inte när du går in på toaletten osv. Lycka till, du kommer att klara att bli frisk!
  Nej det vet dom inte, de har kanske misstänkt någon gång (de var lite oroliga när jag vägde 44kg men det var knappt då heller) de påpekar ibland att jag borde äta lite mer fett och/eller kolhydrater, men de släpper det snabbt. Jag har mina knep när jag spyr, men det kommer jag inte lägga ut här då jag aldrig i livet önskar någon annan det helvetet det är att spy varje dag. De hör mig inte men jag nojjar ändå sönder över att de kan höra mig och känner mig väldigt skuldsatt när jag går ut ur badrummet.

  Tack så mycket! Det kommer alla ni andra också! :)

  Mat

  Mat hittils idag:

  Frukost

  2 riskakor (med dinkel etc. i, nyttiga och tunna) mager ost och bregott på ena, tonfisk på tub på den andra
  1 ägg
  melon + hallon + blåbär + ½dl turkisk yougurt light (3.5%)

  Mellanmål
  20cm gurka
  2 tunna knäckebröd med tonfisk på tub
  4 coctail tomater
  te med mjölk

  Lunch
  2 grova mackor med 1/4 avokado + mager ost + majs + mini keso + kryddor + rökt kalkon
  1 äpple

  Kanske inte i det största laget, men jag har inte hetsat och jag har ätit regelbundet. Idag ska jag njuta av solen, och kanske äta lite grillat till kvällen, får se.  Tänderna

  Åh ibland är jag bara för dum, jag var hos tandläkaren imorse och lagade en av mina tänder, det var ju bra, och jag blev jätteglad för den blev så fin. Jag gick hem och tänkte att "nu ska jag aldrig mera spy, nu ska mina tänder få vara så fina de bara kan och bli starka och friska" men vad gör jag? Jo jag hetsar och spyr och nyss kollade jag på min tand, och det är ett hål där igen! Hur lyckades det bli ett hål igen så snabbt? Fräter magsyran så starkt på lagningen för att den var såpass ny? Jag förstår verkligen inte. Men det var ett klart bevis på vad som gjorde hålet från första början. Det bevisar ännu mer hur dåligt det är att spy. Nej jag ska äta, njuta och må bra, hur svårt kan det vara? Väldigt svårt tyvärr...

  Frågor

  Glöm inte att jag svarar på era frågor på söndag, så fortsätt ställa frågor! Stora som små.  I made it!

  Jag klarade gårdagen, åt inte exkt som schemat men nästintill, åt en annan lunch men i övrigt var det samma. Och jag är stolt för jag åt så bra och tänkte så bra tankar om mig själv, ibland är allt så ljuvligt!

  Jag räknade i "dietist" för dig som undrade!

  frukost

  Frukosten gick som planerat men jag tog 300g melon istället för 100g, jag har trott att jag har tagit runt 2dl yougurt innan med, men det har jag inte, mätte idag och det var dubbelt så mycket yougurt om inte mer! Oj.

  Mat

  Satt och kom på en sak nyss: jag borde räkna ut hur mycket mat jag faktiskt får äta! Så jag räknade ihop, och först vågade jag knappt skriva 2 skivor bröd till frukosten utan tänkte att en räckte, eftersom den "innehåller så mycket kalorier" men nej, det gör den inte. Jag borde äta mer, ändå tycker jag att jag borde äta mig mer än proppmätt på den maten jag skrivit upp hitills.

  Frukost (ca 400kcal): 2skivor grovt bröd + mini keso + rökt kalkon + 1 kokt ägg + 2dl fet yougurt + 100g melon

  Mellanmål (ca 200kcal):
  1 äpple + 125g makrill i tomatsås (en sån förpackning med andra ord)

  Lunch (ca 440kcal):
  50g lättkesella + 100g frysta wokgrönsaker + 70g pasta + 100g bönor + 20g avokado

  Mellanmål (ca 240kcal):
  Soberoglass (99kcal) + 200g melon + bröd

  Middag (ca 550kcal):
  Banan + 2knäckebröd + keso + 2kokta ägg + 30g chasewnötter

  Totalt: 1840kcal

  Det är för lite jag vet, och jag hade tänkt träna lite på gymet imorgon med, jag börjar bara fundera över hur lite jag äter i vanliga fall när jag tror att jag är så duktig. Skrämmande. Men jag ska försöka hålla detta imorgon! Önska mig lycka till. Och jag vet att det är för lite men det är mer än vanligt så jag ska trappa upp det.

  Fail

  Och inte ens denna underbart soliga dag har jag klarat det, men imorgon SKA jag klara det. Jag ska inte tänka "inte" tankar utan snarare att jag ska äta god mat och njuta. Inga fler "jag ska INTE hetsa" "jag ska INTE äta det och det" då blir man bara ännu mer sugen på det. Punkt slut för negativa tankar med andra ord. Oavsett vad min sjukgymnast säger, jag vill inte gå omkring och tänka att jag mår si och så dåligt, hur ska det kunna hjälpa mig? Ja jag vill lägga mig ner och skrika ibland, men jag gör det inte, jag försöker bli glad istället. För man måste väll inte få utlopp för alla sina negativa känslor jämt, eller? jag tycker inte om att vara negativ.

  Hypnos

  Jag har bokat in en hypnos tid nu, till hösten, och jag hoppas VERKLIGEN att det funkar för vet ni hur mycket det kostar? 1200:- för en session som är ca 50min lång, jag hoppas verkligen att det hjälper, annars är jag screwed. Men jag lägger gärna 1200:- om det hjälper mig att bli frisk. Någon som blivit hypnotiserad i detta syftet? Jag menar om det funkar för att sluta röka, småäta, gå ner i vikt, fobier etc. så borde det funka för att tänka normalt när det gäller mat och kropp med right? För det är så mycket som sitter i huvudet, och för mig får de gärna ta bort mina dumma tankar, mer än gärna! ;D

  Frågestund

  Har fått frågan om att ha en till frågestund nu, så ni får langa in frågor till mig, tills söndag, så fråga på, allt från himmel till jord. Något om ätstörningarna eller om mitt privatliv eller om ja vad som helst! :)  Om du får panik

  1. Känslorna är helt normala. Det du känner i kroppen är helt normala men överdrivna kroppsliga reaktioner. "Rätt reaktion i fel situation".
  2. Känslorna är inte skadliga. Reaktionerna är inte det minsta skadliga eller farliga men mycket obehagliga. Inget värre kommer att inträffa. Du kommer inte att svimma, dö eller "bli galen".
  3. Lägg inte på skrämmande tankar. Öka inte din panik genom att tänka skrämmande tankar om vad som händer dig just nu och vad detta skulle kunna leda till inom de närmaste minuterna.
  4. Andas lugnt. Ge akt på din andning och försök att ta tre-fyra djupa andetag samtidigt som du tyst och mjukt säger "lugn" till dig själv.
  5. Beskriv vad som verkligen händer. Beskriv så noggrant som du möjligt för dig själv vad som verkligen händer i din kropp just nu - inte vad du fruktar händer eller skulle kunna hända.
  6. Tillåt dig att känna det du känner just nu. Tala om det för dig själv att du får lov att ha ångest och att du inte behöver skämmas för eller dölja att du just nu har det besvärligt.
  7. Vänta - så går ångesten över. Vänta ett tag och ge ångesten/paniken tillfälle att gå över, utan att kämpa emot, försök tvinga bort den eller springa ifrån den. Bara acceptera att du är mycket rädd just nu.
  8. Känn hur ångesten minskar. Lägg märke till att när du slutar att öka ångesten/paniken genom skrämmande tankar, så börjar rädslan försvinna av sig själv.
  9. Det är ett tillfälle att göra framsteg. Kom ihåg att du skall lära dig hur du möter och klarar av din panikångest. Just nu har du ett utmärkt tillfälle att göra framsteg.
  10. Tänk på de framsteg du gjort. Tänk på de framsteg du gjort hittils trots alla svårigheter och hur belåten du kommer att vara när du genomför också detta.
  11. Planera vad du skall göra härnäst. Beskriv omgivningen för dig själv och planera sedan i tankarna exakt vad du skall göra härnäst.
  12. Börja om med det du tänkte göra från början. När du känner dig beredd, så börja om med det du tänkte göra från början och gör det på ett lugnt och avspänt sätt.

   Fick detta på ett papper från min sjukgymnast, hon vill att jag ska läsa igenom det varje gång hetsen börjar i mitt huvud.


   


  Måndag

  Har varit hos sjukgymnasten och passade även på att träna lite, mina värden hos sjukgymnasten idag:

  Vikt: 49.4
  Blodtryck: 98/60


  Hon var lite sur över att jag fortfarande inte gått över 50sträcket, och nu har hon semester i 4veckor och hon undrade om jag behövde någon annan att prata med och som kunde ta vikten, men jag ska visa att jag är vuxen nog att ta min egen vikt en gång i veckan, skriva upp den precis som den är och sedan meddela henne. Jag ska även vara vuxen nog att klara av att äta god mat och njuta av den. Det har jag lyckats med hittils idag, och jag känner inte något sug efter hets, snarare efter mat om en stund. Det känns skönt!


  Måndagsmorgon

  Har just ätit frukost:

  2 grova mackor + bregott + fet ost + rökt kalkon + tomat
  melon + mini yoggi

  Ska iväg till sjukgymnasten nu, puss.

  Varför?

  Varför ska det vara så svårt att bli frisk, varför ska det vara så svårt att äta normalt, att tänka på annat än mat annat än ens fixering vid kroppen. Jag vill bli frisk sooo bad! Därför blir jag så arg på mig själv för att jag misslyckas dag efter dag, och jag blir arg för att jag fortfarande tycker att jag är mullig fast min vikt ska vara underviktig, det går inte ihop ändå känns det som det. Jag kan tycka att mina armar är "lagom" medan mina lår är alldeles för stora. Jag vill inte behöva tänka så över huvud taget.

  Och det som stör mig ännu mer är att jag jämför mig med min syster, hon har gått upp en hel del i vikt, vi har inte samma kroppstyp i övrigt, varken samma längd, eller kroppsfördelning, ändå så är jag rädd att jag också går upp "för mycket" och jag är stör mig på att jag ens tänker på min systers kropp och jämför mig, det borde vara ett stort no no eller hur? Åhh...


  Hypnos

  Har just skickat iväg ett mail med frågor om vad och hur hypnos kan hjälpa mig ur mina dåliga vanor, hoppas verkligen att det finns något de kan göra, jag tror det är bra att testa sig fram, tänk om hypnos är den rätta vägen för mig? Jag hoppas det, och jag bryr mig ärligt talat inte om vad det kostar, hur dyrt det än är så lär det vara värt att bli frisk. Hoppas, hoppas att det finns för mig.

  Ångest

  Jag har fortfarande ångest för igår, jag lyckades äta perfekt ända tills 20.00 eller 21.00 så hemskt, jag vräkte i mig godis och chips på festen, jag vet inte om alla andra märkte det eller inte, jag försökte vara diskret, min pojkvän hade däremot märkt det så när vi låg i sängen och han inte fick se min mage så sa han att jag inte fick gå på toa på minst en timma. Och att jag var vackrast etc. Jag gick däremot på toa innan och spydde, men knappt någonting, jag insåg att det satt som en klump i mig och att det inte var värt det, men jag mår fortfarande dåligt för det, det var alldeles för mycket, kanske 8portioners godis och chips. Jag vill inte ha det i mig! Men jag får inte ta ut det på dagens mat, jag ska äta precis som vanligt ändå.

  Men midsommar var jättekul i övrigt, jag stod över tårta vid lunch och åt istället jordgubbar, vid eftermiddagen åt jag däremot tårta och behöll den och njöt av den, det var det på kvällen som förstörde allt.,

  Update

  Okej, har inte skrivit sen i förrgår dåligt av mig, men har varit sjuk så det är ju lite förståeligt hoppas jag. Hur som helst så klarade jag dagen i tisdags, jag lyckades till och med utmana mig själv att köpa lite godis, men bara så mycket som jag trodde att jag skulle må bra av med andra ord inga groteskt stora mängder att hetsa utan bara en vanlig godisportion. Och vet ni vad? Jag lyckades, ja jag kände mig fet, väldigt fet, men jag satte mig ner, läste en bok och försökte fokusera på allt annat än godiset.

  Igår klarade jag det däremot inte, men det blev bara en hets och det är väll bättre med en än med tre kan jag tycka. Idag ska jag däremot klara mig finfint, såklart att jag ska!

  Bra...

  Det har gått bra hittils idag, känner mig stolt, men tjock. Har ätit wok (vågade till och med ha i fullkornsnudlar, jag som är så rädd för rena kolhydrater) till lunch (en stor portion) och åt nyss ett mellanmål melon + 2dl fet yougurt + 2knäckemackor med minikeso och kalkon.

  Jag ska nog klara resten av dagen. Jag vill det och jag ska det.

  Hittils

  Jag har klarat denna dagen hittils, känner mig riktigt stolt! Kan jag klara förmiddagen så borde jag klara eftermiddagen, helt klart! Jag satt och tänkte på det förrut att det verkligen inte är värt att lägga ner så mycket energi på att bli så smal det bara går, det kommer ändå bara vara jag som uppskattar det, och inte ens jag kommer uppskatta det för jag kommer nog aldrig bli nöjd hur mycket jag än går ner. För 3år sedan hade jag blivit GLAD om jag vägde 48/49kg då jag vägde 50kg men nu börjar jag nästan gråta för att det är så mycket enligt mig, alla dagar går upp och ner. Nej, jag ska bli en vanlig tjej med en alldeles vanlig kropp, för när blev det fel att ha en normal kropp? Jag vet när det blev det för mig, men är det verkligen så fel på en vanlig kropp? Jag tycker ju att många som är större än mig, folk som är betydligt större än mig, kan vara enastående vackra, för skönheten sitter inte i storleken, hur klyschigt det än kan låta.

  Jaja, jag ska klara den här dagen och dagens pepp är att jag ska göra det för mina tänders skull, med andra ord inget småätande heller, jag ska äta frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och kvällsmat! Jag ska inte förstöra mina tänder mer med att hetsa och spy, fräta sönder dem eller att småäta hela tiden vilket jag annars lätt gör. Nej idag är en bra dag!


  mellanmål

  1 kokt ägg
  2 knäckemackor + bregott (tunt) + 2 ostskivor + renkött (utan fettet)

  Frukost

  2 grova mackor + minikeso + salladsblad
  blåbär + melon + 1,5dl turkisk yougurt light (3.5%fett)
  vatten + vitaminer


  Bestämt mig

  Jag har bestämt mig klart nu, jag SKA bli frisk. Har läst på diverse ställen att det tar 4-6veckor att bryta en dålig vana, 4-6veckor borde jag kunna stå ut med även om det betyder 4-6veckor med mycket ångest, men det hade varit perfekt att bryta den dåliga vanan nu, när jag ändå inte pluggar eller så. Funderar på att sluta jobba, det sliter så mycket på mig, jag orkar faktiskt inte gå omkring i flera timmar varje dag utan mat. Det gör mig inte ett dugg friskare.

  Och tack för alla översöta kommentarer, ni gör att det blir värt. Jag fick även ett tips om mandoklinik, jag bor tyvärr inte i Stockholm annars verkar de väldigt bra! Men har lite funderingar på att börja dagsvård på något ställe i göteborg om jag slutar jobbet, men jag vet inte om jag vågar, dels vågar säga upp mig och dels börja i dagsvård, ingen i min närhet (förutom min kille då) kommer veta om det så det oroar jag mig inte så mycket för. Men snarare att äta allt som dom lagar till, jag vill äta mat som jag lagat själv. Fast samtidigt vill jag bli frisk. Är det någon som vet vad det är för slags mat man får där? Och också om man kan gå där några dagar i veckan och ha några lediga?


  Det är konstigt att man kan kolla på bilder och tycka att det och det är snyggt men när det kommer till min egen kropp så blir allt det lätta så svårt, varför kan jag inte se den som jag gör när jag ser mig själv på bild, bilder är så enkelt.

  Dags för ändring

  Jag vill inte leva mitt liv som det är just nu, jag vill förändra mig, men jag måste våga stort, inte bara lite grann. Jag måste våga säga åt mig själv att jag inte ska hetsa, jag måste våga ge mig själv tillräckligt med mat för att inte hetsa, jag måste våga älska mig själv både för den jag är och för hur jag ser ut och jag måste sluta värdera mig själv efter hur mycket jag väger. Men det är svårt, riktigt svårt. Idag har varit en helt värdelös dag, jag har hetsat och spytt 3 gånger och klockan är inte ens 15.00! Men det tar stopp där, jag vill inte mer. Ikväll ska jag iväg och yoga hade jag tänkt, jag gillar att yoga men jag måste äta om jag ska träna. Helt klart. Och jag äter, det gör jag, kanske inte lika mycket som jag borde men jag äter mycket mer nu än jag gjorde tidigare. Samtidigt ploppar mina gamla tankar upp oftare nu, "borde du verkligen äta det där? Du som gått upp i vikt..." fast jag har nästan inte gått upp i vikt, ändå känner jag mig så mycket tjockare än innan, jag fattar inte hur logiken går till där. Jag känner mig gigantisk och börjar få riktigt dumma tankar till och från...

  Logiskt sett inser jag att dessa tankarna är ätstörda tankar som försvinner med ästörningen, men vad gör jag om de inte gör det? Om jag när jag är normalviktig och äter som jag ska ändå tycker att jag är för tjock för att leva? Jag vill inte ha ångest igen, jag har dämpat den med mat och spya så länge nu, men nu börjar den tränga igenom ändå. Försvinn bara. Jag ska bli frisk. Jag vill bli frisk. Jag kommer bli frisk. Men jag måste bara våga och jag måste stå emot alla dumma tankar, det finns trots allt viktigare saker i livet än att vara spinkig.

  Men jag börjar fundera över hur folk skulle reagera om jag gick upp i vikt, hur skulle min kille reagera? Visst han vill att jag ska bli frisk och har även sagt då och då att han vill att jag ska gå upp, men om jag verkligen gick upp, skulle han gilla det? Skulle han tända på mig fortfarande? Han är lika stor som mig, jag vill inte vara tjockare än min egen pojkvän. Fast han hade väll antagligen varit mest intresserad av mina bröst om jag gick upp i vikt, istället för att tänka på mina lår, mage etc. Man oroar sig nog för mycket, börjar nästan gråta nu. Jag gillar inte min kropp. Jag som älskade den och var så stolt för några år sedan, den har inte ens ändrats sen dess, den har inte ändrats på några år, bara det är lite skumt. Förlåt för ett väldigt opepp blogginlägg men jag behövde bara få ut lite känslor.

  Någon som vet något sätt som kan hjälpa att bli frisk och börja tycka om sin kropp?

  Konstig kroppsyn?

  Har man en konstig kroppssyn om man har ett BMI på runt 15.7 och tycker att man är mullig?

  Tack för alla söta kommentarer, ni är BÄST!

  Today

  Idag ska jag klara det, jag ska ska ska. Eller hur?

  utmaning

  Igår hetsade/spydde jag 3 gånger, inte bra alls. MEN jag utmanade mig på kvällen och åt en normal stor portion glass med min pojkvän och hans familj. Och på något sätt var det så mycket naturligare ännär jag lassar upp enorma portioner som jag äter för mig själv. Jag kände smaken på glassen och tanken på att spy upp det var långt borta. Jag ville inte lämna min killes famn för att gå och spy. Jag gör framsteg, men jag måste klara av att inte spy varje dag med.


  Läsarkommentar

  "Jag kommer såväl ihåg när jag hade kämpat med maten så himla länge. Jag hade gått ner tio kilo och kom på mig själv med att jag antagligen hade börjat vandra rakt emot en ätstörning. Jag fick ångest för allt och var ute och gick flera timmar om dagen. Jag kämpade verkligen för att börja äta normalt igen. Efter ett tag vågade jag äta något riktigt onyttigt. DÅ kläcker en mycket närstående till mig ur sig "Ska du förstöra det du har kämpat för så länge? du har ju bantat jättemycket!". Då hade jag ett bmi på knappt 16. Jag förstår inte hur man kan säga så?!?!? Jag tog det frukansvärt hårt. Jag hade ju en kamp med mig själv, jag ville inte prata eller höra något från andra. Jag kämpade både med och för mig själv! Jag tog verkligen hårt på det...fruktansvärt. Det är så glädjande att läsa och se hur du hela tiden kämpar! Man mår så himla mycket bättre när man kommit en bit på vägen! Man inser att man verkligen skall fortsätta kämpa. You go girl!"

  En kommentar jag fick av en läsare, känner igen mig så mycket och tror att det finns fler som gör det med. Vi måste kämpa som galningar men i slutändan kommer det vara så värt att vi knappt fattar det nu!

  kaka

  jag har ätit en kaka, ätit inte hetsat, jag testade mig själv och jag klarade testet!

  duktig

  Istället för att trycka i mig glass och kakor som min kropp/psyke skrek efter så äter jag nu en liten skål med grekisk yougurt (3,5%fett), 1liten banan, blåbär och hallon. Mycket bättre eftersom det kommer stanna i min mage framför allt! Och för att det är hur gott som helst. ;D

  panik!

  kollade på superskinny vs supersize med min familj nyss, varför jag kollar på detta programmet? För att få så många bevis som möjligt på att det är farligt att vara för smal. Efter det var slut sa min pappa lite förebrående att jag borde tänka på att äta mer och absolut inte mindre och jag svarade att det var självklart och att jag ju äter bra, (alla tror att jag är mega nyttig) och han svarade med att jag borde äta mer fett. Jag fick panik, varför pratar han om sådant med mig? Jag vill INTE prata med dem om sånt. Det gör jag hellre med mina vänner (eller ja, min vän eller min pojkvän, de enda i min närhet som vet nått) alternativt med min sjukgymnast, hon är guldvärd!

  middag

  kolja (fisk, hade till och med grädde på!)) +
   grönsaker (spenat/broccoli/svamp/sugarsnaps/olja/citron/soja/kryddor)
   + grov macka med mini keso


  Det var gott, ångesten är inte stor, det känns bra

  Skärpning

  Jag har failat idag med, förvånande? Nej.

  Men detta måste få ett stopp, jag kan inte fortsätta såhär mer, det går bara inte. Har just kollat på massor av avsnitt av "jag vet vad du gjorde förra lördagen" och varje gång jag sett det programmet så har jag fått samma tanke i huvudet "kan jag inte hypnotisera bort mina hetstankar och ätstörningar?" jag vet att jag har skrivit om detta innan, men jag vill verkligen prova det. Kan de hypnotisera så bra som de gör i det programmet borde de kunna hjälpa mig med, right?

  Nu är frågan bara, vart får man tag på någon som är BRA på att hypnotisera, helst i Göteborg! Och vad kostar det att hypnotiseras, någon som har testat? Jag vill, vill, vill!


  Förmiddag

  Jag var så nära en hets man bara kan bli, men nej, jag stod emot, jag smååt däremot, men bara av saker som jag anser vara ganska okej.

  Mellanmål (som jag smååt av)

  2dl fet naturell yougurt + ½ grape
  1 tunt knäckemacka med tunt lager smör och en skiva fet (32%) ost
  ca 10russin och 3hasselnötter

  Mådde väll inte jättebra, jag tyckte att jag hade ätit ALLDELES för mycket, men det är lite konstigt, när jag ser det på datorn ser det helt normalt ut, men när jag väl äter det så känns det extremt mycket. Någon som känner igen sig?

  Åt just lunch med

  Grönsakssoppa (med olivolja i också)
  2 grova mackor med tunt lager ajvar relish och lite fet (32%)ost ugnsrostade

  Känner mig mätt, fast på ett bra sätt nu, jag ska verkligen försöka denna dagen, allt jag kan!

  Nya tag

  Ny dag och nya tag idag.

  Till frukost åt jag:

  2 grova mackor med mini keso
  1 tunt knäckebröd med lite bregott
  1dl bär + 1,5dl fet yougurt


  Fail

  Jag failade denna kvällen, jag vet inte hur mycket eller vad som kom upp och på nått konstigt sätt bryr jag mig inte lika mycket som vanligt. Har just ätit lite melon med fet naturell yougurt. Jag är yr och har ont i huvudet. Jag vill inte vara med mer. Kan någon hugga sönder min ätstörning nu? Jag vill inte ha kvar den. Jag kan kolla på tjejer som är större än mig och tycka att de är vackra men när jag ser mig själv är det mina ben och knotor som sticker ut som jag fastnar på, det är det jag tycker är vackert med mig själv, varför kan jag inte se mig själv ur samma synvinkel som jag ser på andra? Varför ska det vara så svårt?

  Kommentar

  maja om middag:
   tar du bort äggulan från ägget kan du likaväk skita i att äta ägget överhuvudtaget. innehåller bara vatten och är mer näringsämnen i gurka!! vill du inte bli frisk eller??? du gör ju helt tvärtemot vad du säger hela tiden. man undrar ju...

  Middagarna är det jag har svårast för och jag freakar ofta ut över vad jag ska äta, det är inte så lätt. Däremot att äggvita bara skulle vara vatten och näringsämnen stämmer väll ändå inte, äggvita är väldigt proteinrikt? Jag vill bli frisk men det går inte över en natt, jag försöker och försöker men jag lyckas inte ända fram än. Jag ska försöka hårdare...

  middag

  Omelett (3 äggvitor + 1 - 2msk mellanmjölk + 2msk bönor + ½tomat + vitlök + kryddor)
  1 grov dubbel macka med mini keso och paprika

  Keep smiling

  Jag är så hetssugen att jag inte vet vad jag ska ta mig till, jag har redan ätit för mycket, jag köpte en fralla (utan något på) istället för att köpa godis, mycket starkt av mig tycker jag allt.

  Min mat hittils:

  • 1 grov macka med mini keso, stekt äggvita och tomat. ½dl bär + 1,5dl fet naturell yougurt
  • 1 äpple + grov macka med mini keso och 1msk bönor
  • 4 plättar och ca15jordgubbar, 1 morot
  • 25g nötter + wasa färdigknäcke (sån man köper färdig, den grova varianten) + banan + grov fralla

  Freakar jag ut i onödan eller inte? Hela min kropp pirrar på ett otrevligt sätt, ahg. What to do? Jag vill verkligen klara av denna dagen, jag ska ska SKA!

  Frukost

  1 grov macka + mini keso + en stekt äggvita + 2 tomatskivor
  1,5 dl ekologisk yougurt (fet) + ½dl bär
  te

  tack

  Vill bara ge en puss till alla ni som skriver så söta kommentarer och stöttar mig, ni är bäst! Jag ska klara morgondagen för eran skull!

  Kaos!

  Kaos dag den här dagen gick verkligen inte som planerat, men jag ska göra ett nytt försök till ikväll!

  En sak som min sjukgymnast sa till mig igår förresten; Se varje mattilfälle som en övning, ett test på att du faktiskt klarar det och ett tillfälle att göra din kropp frisk igen. Klokt sagt, jag borde uppskatta maten mer.

  Avklarad!

  Och vet ni vad? Jag klarade gårdagen! Trots att jag åt frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag, 2 godisbitar, kvällsmat och nötter.

  Jag unnade mig 2 chokladpraliner som jag konstigt nog lyckades njuta av, tog små bitar i taget av varje pralin och lät dom smälta istället för att bara hetsa i mig. Och jag hade ingen ångest efteråt! Hurra!

  Däremot nötterna åt jag i hets, jag tänkte gå och spy med, men sen funderade jag på vad jag verkligen ville med mitt liv, ville jag vara anorektisk/bulimisk hela mitt liv? OH NO! Då stannar nötterna kvar i magen! Och det gjorde dom också.

  Stolt stolt stolt. Kan man börja sin vecka bättre? :)

  Sjukgymnasten

  Jag var hos sjukgymnasten och ja, det gick väll bra, vi pratade, hon var stolt dels över min 6dagars vecka som jag klarade helt, och över att jag klarade både balen och studenten. :) Dagar som jag vill komma ihåg som lycka, jag vill inte komma ihåg mat ångest!

  Vikt: 48.2
  Blodtryck: 98/62

  Vikten är högre än förra veckan när jag vägde hemma, men den var på 50 för 3 veckor sen när jag vägde mig hos henne så det var hon väll inte så glad över.

  Blodtrycket börjar däremot bara bli bättre och bättre, det är riktigt skönt!

  Dagens planer

  Mina planer för idag består av:

  • Träffa sjukgymnasten, ta vikt etc. (var länge sen nu)
  • Jobba
  Ska försöka klara maten så gott det går idag med.


  Morgonstund

  Har precis ätit frukost


  1 kokt ägg
  2 knäckebröd med mini keso och parmaskinka
  ½dl bär + 1,5dl lätt grekisk yougurt
  te


  Frågestund

  • Varför började allt?
   Oj, det finns inte ett svar på den frågan, det var nog allt på en gång: problem med killen, ungdomsrevolt, deppression, känslan av att förlora min identitet som den där spinkiga tjejen. Det var när jag precis skulle börja gymnasiet som det bröt ut på riktigt, men jag har börjat förstå nu i efterhand att det nog fanns där redan ett år innan, eller det började gro ett så då.


  • Hur länge har du haft ätstörningar? :)
   Det började smått, smått för ca 4 år sedan, men bröt ut på allvar för ca 3 år sedan


  • har du fått hjälp av dietist/psykolog? VILL du bli FRISK? hur mår du IDAG? hur ser du på FRAMTIDEN? :)
   Jag får hjälp av en sjukgymnast (som även pratar med mig som en psykolog) och en psykolog som hjälper mig med KBT metoder, jag ska även träffa en dietist, men det har alltid kommit hinder i vägen. Nu vet jag inte om jag kommer träffa mina "doktorer" lika ofta med tanke på att jag jobbar så sjukt mycket.

   Jag vill absolut bli frisk, mer än allt! Idag mår jag upp och ner, jag börjar inse vad sjukdomen gör med mig och att jag faktiskt kan äta mer och borde göra det, och att jag nog ser bättre ut om jag går upp. Men det blir svårare när man väl äter något "förbjudet" då skjuter jag tyvärr upp det till en annan dag, att jag ska gå upp i vikt alltså. I framtiden vill jag ha ett stressfritt jobb, om det finns något sådant. Jag vill ha barn, bo ihop med min kille och vara frisk, jag vill inte behöva tänka på hur många kalorier det är i maten jag äter.


  • när jag hade pojkvän tyckte jag det kändes jättejobbigt hela tiden. eftersom han kom så nära och jag stördes i mina rutiner. är det inget som du känner?
   Jo jag känner igen det jättemycket, han vet ju att jag hetsar om jag äter godis, kakor, paj etc. Han vet men han säger inget, han kollar bara lite förebrående på mig, jag vet att han lider av det. Jag försöker att inte hetsa när han är i närheten men det gör ju också att jag drar mig ifrån honom och istället väljen ätstörningen. Men han vet att jag kämpar, och vi har ett väldigt bra förhållande, kramas och pussas så fort vi får chansen. Men visst har ätstörningen mig i ett hårdare fast än kärleken tyvärr, men ätstörningen ska bort, bort, bort!


  • Du skrev för ett tag sen att du funderade på att kanske berätta för dina föräldrar. Är det ngt du funderat ytterligare på? Har du några konstiga vanor? (antingen har med din äs att göra eller ej?) :) Kram
   Jag får tankar om det lite då och då, men nja, jag pratar inte med dom om sådant så det skulle nog bara bli skumt, jag menar de betalar sjukt mycket pengar på mat som jag spyr upp, det om något känns väldigt olustigt.

   Ja, eller jag hade fler förut, när det gäller mat så vill jag veta exakt vad som är i den. När det gäller andra saker så kunde jag förrut inte gå på vissa sidor av gatorna eftersom det kändes fel, haha fråga inte varför men jag tyckte det.


  • Jag har lite funderingar. Jag har inte ätsörningar men jag tänker på mat väldigt ofta. När jag äter, tänker jag efteråt "fan vad onödigt" när jag inte äter frukost och hoppar över skollunchen, känns det bra, jag hoppas ibland att skolmaten ska vara äcklig så att jag verkligen inte kan äta även fast jag skulle vilja. Jag mår dåligt av att tänka såhär men samtidigt känns det bra att jag lyckas avstå mat. Dock. har jag dagar då jag kopplar bort detta helt (så gott som helt...) och äter vadfan jag vill, men har också dagar då jag spyr, jag behöver inte alltid spy upp allt, men jag spyr för det känns som att magen är överfull... Vet inte varför jag skriver detta men jag undrar väl, vart är jag påväg? Varför blir jag aldrig smal, jag äter otroligt lite jämfört med mina vänner men samtidigt äter jag större portioner eftersom att jag kanske äter mat en gång om dagen. Åh... Jag vill vara smal.
   Jag vet varför du skrev detta, det är för att DU vill ha hjälp, även om de ätstörningarna som du har/är påväg att utveckla inte vill ha det. Det är inte normalt att tänka på mat på det sättet, det är inte normalt att vilja hoppa över både frukost och lunch eller att spy. Och jag vet varför du inte inser att du blir smalare, för du ser det inte själv, jag ser inte hur smal jag är, jag tycker att jag är snäppet till mullig och ändå sticker mina revben ut bland annat. Ta tag i det så fort du kan, du vill inte hålla på och kämpa dig frisk i flera år, ju snabbare du får hjälp desto lättare blir det att bli frisk! Så snälla sök hjälp, tankarna blir inte lättare om du inte kämpar för det! Kram!

  Tankar

  Satt och funderade över en sak just, jag anser mig själv vara normalstor, men ser man enligt BMI så måste jag gå upp 20kg innan jag blir normalviktig och därmed normalstor enligt det. Jag har vägrat tro att jag ser i syne, för jag ser ju vad jag ser, eller? Jag hatar den här sjukdomen, jag hatar den mer än allt och den ska bort ifrån mig. Jag vill inte se i syne, jag vill inte känna mig tjock när jag inte ens är normalviktigt, det är ju bara dumt!

  Imorgon börjar jag jobba igen, jag hoppas på samma tur med maten som när jag jobbade sist, då blev det inget hets på jobbdagarna, vissa dagar är underbara! Även om jag helst hade haft ett vettigare jobb.


  lördagen

  Fan, jag var såå när att lyckas, jag åt bra och vettigt hela dagen ända tills kvällen då jag hetsade äppelpaj och choklad. FAN! Jag som var så nära. Idag ska jag däremot klara det.

  Dagen

  Samanfattning av min dag hittils; not good! Har hetsat en hel del så att säga. Men jag tar nya tag imorgon!

  Förlåt att jag uppdaterar så lite nu det senaste, men jag är bara så sjukt trött och så har det varit mycket studentfirande. ;D  Fortsätt skriva frågor till frågestunden med!

  Frågestund

  Tänkte ha en frågestund här i bloggen, så är det något ni undrar över, minsta lilla sak så fråga på! Svarar på söndag! :)


  Nytt liv

  Jag vet inte riktigt men jag är bara så glad över studenten, maten har det gått svårare för med tanke på att det står tårtor och kakor överallt. Fan. Men jag har bestämt mig, jag vill börja ett nytt liv, jag ska och vill bli frisk, därför kommer jag klara det! Enkelt! ;D


  Minnen

  Jag började fundera på vad folk kommer komma ihåg mig som när jag läser i min studentmössa, där står det saker som att jag är så otroligt söt, vacker etc. och en extra lång sådan kommentar från en tjej i klassen som jag knappt känner men som har gått ner så sjukt mycket den senaste tiden så jag kan inte riktigt ta åt mig av hennes kommentar. En annan kompis utropade "jag vill också vara smal, jag vill vara som dig!" jag vet inte men jag hatar och älskar sådana kommentarer på samma gång, vad ska man svara? "sluta äta och spy!" haha nej, aldrig att någon ska få må så här dåligt!

  Träffade även min kompis som är sjuk i ätstörningar (hon som inte vet att jag vet eller har problem själv), det första hon kommenterade var just att jag var smal och sedan att hon hade gått upp så och så mycket i vikt, jag sa åt henne att sluta hålla på med allt sånt, jag tror hon fattade att jag visste och hade egen erfarenhet av det, men får hon sig en tankeställare så är det så sjukt värt det!

  Men jag hoppas folk kommer ihåg mig som en underbar person först och främst! En glad och sprallig tjej som jag varit innan.

  Studenten!

  Åh det var så underbart! Började med champangefrukost hos en kompis, med skrik, tutor, vänner, champange, melon, jordgubbar, skinka, fårost, päron och vindruvor. Så sjukt bra start på dagen!

  Sedan bar det av till skolan och en hyffsat långrandig musikföreställning men men, vi fick skrika lite emellanåt. Sen tog vi ett klasskort, samlades i klassen, skrev i mössorna (kommer tillbaka till den punkten snart). Efter det var det lunch där jag åt jordgubbar, melon, skinka och kiwi sen sprang vi ut! Woho! Och efter det blev det en bilfärd in till stan med tutor och ståhej, fyfan vad kul det var, får man ta studenten varje dag? ;D

  På kvällen blev det däremot lite väl mycket alkohol men skit samma. Spydde av illamående men jag klarade hela dagen vilket jag är stolt över. För jag åt faktiskt tårta och efterrätter hemma innan jag drog till festen (åt mat med, sallader + skaldjur).

  Ta studenten det är SÅ värt det!


  Studenten!

  WOHO! Jag tar studenten idag och jag är superduper mega taggad, det ska bli så sjukt kul! Har inskaffat champange (i en liten flaska, har för mig att skolan tar dom ifall man har kvar sen i skolan) och jordgubbar till våran champangefrukost hos en tjej i klassen. Och idag ska jag skita i maten, alltså jag ska äta vad jag vill när jag vill, för man tar trots allt bara studenten en gång och jag vill ha andra minnen än ångest över maten. Dom tankarna kan komma på andra dagar helt enkelt!


  Okej!

  Har skrivit in min frukost i dietist programmet nu, ska hålla kolla på hur mycket jag äter idag, har hittils ätit 325kcal (bär + fet yougurt + ½dl mûsli + ett kokt ägg).

  Denna dagen har jag inte tid att hetsa och det är väldigt bra tycker jag! Så nu ska jag klara denna dagen och även imorgon då jag tar studenten!

  Idag ska det bakas tårtor, fixas med studentskyltar, gå på lärar/studentfest och städa massa hemma, sjukt mycket förberedelser med andra ord, men jag är som jag är, jag vill ha koll på allting och fixa så mycket jag bara kan själv!


  Jag fattar inte!

  Har fått lite kommentarer om att jag gått ner pga att jag äter en svältkost, gör jag verkligen det? Visst jag förstår också att en dubbelmacka till middag kanske inte är det vettigaste, men jag äter ju stora mellanmål? Vågar inte riktigt räkna kalorier, eller borde jag det så att jag får i mig allt? Triggar det eller hjälper det?

  Skulle egentligen träffat dietisten imorgon, men hinner verkligen inte det, har fullt upp med studentförberedelser imorgon med, mat ska handlas, bilen ska fixas, tårtor ska bakas och sen är det lärar/elev fest som jag ska gå på kvällen. Så jag får försöka få en tid med henne så fort som möjligt.

  Jag behöver nog ett matschema kanske, fast jag har tyckt att jag varit så duktig som ätit mycket, har kollat igenom mina matdagar flera gånger nu för att se om det är svältkost och jag fattar inte vart den är svältkost, det är väll ungefär som alla andra äter? :S


  misslyckat

  nej denna dagen drar vi helt enkelt ett sträck över tack! Förutom solen då, den har varit underbar!

  Blev väldigt sur förrut idag förresten, ni vet sådana där "gratissidor" som man kryssar i en massa frågor om reklam etc. jag hade skrivit i mitt telefonnummer och bara för det så ringer det någon som ska "tacka mig" för min insats och erbjuder mig bantningspiller och drar en historia om hur skönt det är att gå ner i vikt och att de verkligen funkar etc. jag klickade henne, jag pallade inte svara, det kändes bara så fel, varför just bantningspiller? Det är inget man ska pracka på folk hur som helst, kunde hon inte erbjudit mig en tidning som jag snällt kunde tackat nej till istället? :)
  matdag

  jag tänker inte lägga upp vad jag åt igår eftersom det inte var bra, för lite av det som är nyttigt för mig och för mycket av det som ändå spyddes upp, så nej, ni får en bättre matdag av mig idag istället!

  Måndag

  Idag är det en ny vecka med nya tag, har fullt upp hela veckan, och med fullt upp så menar jag verkligen det, fattar inte hur jag ska hinna med allt! Hann mysa i solen med min älskling några timmar igår i alla fall, sådant uppskattas enormt! Jag failade däremot hårt på ätarbiten, hetsade och åt knappt någon mat, ehm. Nej det var inte bra gjort så jag ska lära mig av mina misstag och klara hela denna veckan som kompensation, låter bra va? :)

  Idag är planerna:
  • Intervjuv med en skola som jag sökt in till
  • Toppa håret hos frisören
  • Handla hem ingredienser till baket
  • Baka, baka och åter baka till studenten
  • Försöka njuta av solen en smula med

  RSS 2.0