• bloglovin
  • Mat hittils

    11.00
    En liten tårtbit (jordgubbs/gräddtårta)

    15.30
    Grönsakswok med bönor och kokosmjölk + råris


    Jag vet att det inte är idealiskt då jag vaknade vid 6.00 men jag hade ångest över att jag skulle äta tårta, så jag åt den som en slags frukost. Men ska unna mig popcorn på bion ikväll, det var längesen jag åt popcorn, men det känns inte så farligt med popcorn.

    Och tack så enormt mycket för alla söta kommentarer, har haft brännande ögonlock idag utav okänd anledning men ni har fått den obehagliga känslan att försvinna, så tack så hemskt mycket!



    Födelsedag

    Jag fyller år idag! Just nu känner jag däremot bara lite ångest över att jag måste äta tårta senare. Jag vill men ändå inte. Och gårdagen var inte någon kul dag direkt. Vi skulle ju gå ut och ha kul, inte tänka på något annat, och dessutom fira min födelsedag. Men jag åt knappt någonting förutom det jag hetsade och spydde, så det var inte någon bra grund jag stod på, sedan ville min kompis gå hem och alla pressade mig att göra si och så, några ville stanna och några ville gå, hade lovat min kompis att gå hem med henne, men vi hade planerat att stanna hela natten och hon ville gå efter en timma bara! Efter mycket om och men så gick hela sällskapet hem, för att inse att nej, hon var inte trött, hon hade inte ont i huvudet; hon skulle träffa en kille! Så oerhört elakt tycker jag. Och jag klarade inte all press utan började gråta, tårarna bara rann om mig på vägen hem, och nu bränner dom under ögonlocken igen. Jag hade höga förväntningar som vanligt, men att en av mina (vad jag trodde) bästa vänner skulle svika mig när vi skulle fira min födelsedag, det trodde jag faktiskt inte.

    Men idag ska jag fira, hur vet jag inte, det var igår jag hade förutsättningarna att kunna gå ut... Men ska nog gå på bio med familjen och älsklingen. Varför bränner tårarna fortfarande? Jag borde vara glad på min födelsedag!

    Fail

    Jag som skulle klara mig, vara duktig. Jag misslyckades med det idag, jag vill slå mig själv men nej sånt har jag slutat med för länge sen, man ska vara snäll mot sig själv. Men jag är inte snäll när jag hetsar och spyr. Det tär på kroppen. Den vill ha mat och lite sötsaker då och då. Inte allt eller inget.

    Torsdag

    Började min dag med en lite mindre frukost (eller jag har ätit mindre frukostar på sistonde, ångesten har hunnit ikapp mig, men jag ska äta vettigare under dagen istället): 1 kokt ägg, 1 päron + 1dl lätt naturell yougurtm, 2 delikatess knäckebröd + tunt lager makrill i tomatsås

    Den här dagen går ut på att ha kul, ska först övningsköra visserligen, men sen blir det utgång ikväll, torsdagar är ju 18 och 19åringarnas fredagar och lördagar, enda dagen man kommer in någon stans. Så det blir dans natten lång med goda vänner. Vet inte om jag ska dricka eller inte, kanske lite smått men är inte på suparhumör riktigt. Plus att jag vill spara lite pengar med. Vad ska ni hitta på idag?


    kvällen

    jag var duktig, fixade fruktsallad och 3 bitar mörk choklad till mig. Men efter det ville jag ha mer, så vad gjorde jag? Jo jag hetsade choklad och nötter och har just spytt. Men åt det under lång tid så en del är kvar i magen på gott och ont. Jag behövde mer kalorier men psyket säger emot. Jag är förvirrad, ena stunden är jag rädd att jag börjar gå ner igen, mina armar börjar bli lite klenare. Men sedan tycker jag att jag har gått upp och blivit tjock. Jag vet att inget blir bättre av att jag går ner i vikt, tankarna om att jag är tjock blir bara större ju mer jag går ner. Såvida jag inte väger 45kg. Men då mår jag inte psykiskt bra på andra sätt. Och jag ska trots allt orka plugga i höst. Jag vill inte vara ätstörd samtidigt som det är en sorts identitet och en säkerhet, jag vet min roll och jag känner mig säker i den, trots att ingen annan vet så är det ändå min identitet, den smala tjejen. Jag skulle inte palla om någon påpekade att jag gått upp i vikt.

    Jag klarade nästan hela dagen, jag ska vara stolt och glad för det. Man ska uppskatta det lilla och undvika det dumma. Jag ska vara positiv, tänka positivt och bli lycklig. Man måste inte vara perfekt för att vara lycklig och glad. Ingen är perfekt, perfekt finns inte.

    Mat

    Frukost
    2 delikatess knäckebröd med tunt lager makrill i tomatsås
    1 kokt ägg
    1 dl naturell lättyougurt + en banan + kanel
    (316kcal)

    Mellanmål
    1 äpple
    1 stor, grov fralla utan pålägg
    (261 kcal)

    Lunch
    Paprika + zuccini + lök + vita bönor i tomatsås + lite fet ost + kryddor (ugnstekt)
    1 stor grov fralla utan pålägg
    (373kcal)

    Mellanmål
    Melon + äpple + 1,5dl lätt yougurt naturell
    2 delikatess knäckebröd + bregott + rökt skinka
    (318kcal)

    Middag
    2 grova mackor med mini keso + rökt skinka
    1 persika + melon + hallon + 1dl lätt yougurt naturell
    (350kcal)

    Totalt (hittils)
    (1618kcal)

    Normalt intag för en inaktiv 18-30årig kvinna är 2247kcal enligt dietist (programmet jag använder), är man yngre eller rör på sig ska man ha ännu mer. Vill bara påpeka detta, så att folk som inte tänker konstigt om mat börjar göra det pga mig.

    Har haft ångest nästan hela dagen, kännt mig tjock och som om jag ätit hur mycket som helst, men nu ser jag att jag har ätit för lite och konstigt nog nästan lika mycket kalorier på alla målen. haha. Men jag ska nog unna mig något ikväll, fast det blir nog något nyttigt, min ångest har bara försvunnit lite. Det är faktiskt bra att jag räknar kalorier så att jag inser hur lite jag äter fastän det känns som groteskt mycket.

    Borde enligt siffrorna äta 629kcal mer idag!





    Flyttar

    Jag flyttar om några veckor för att börja plugga, det betyder att jag kommer bo själv och inte längre gå till vuxenpsyk. Jag är lite smårädd för tanken samtidigt som jag faktiskt inte gått till vuxenpsyk på någon månad nu och jag har klarat mig bättre än någonsin, inte för att jag inte gått dit utan för att jag börjar vilja bli frisk på riktigt nu. Och bor jag då ensam så kanske det blir ännu mer pepp, eftersom jag då måste räkna ut vart mina pengar går, och jag lägger mycket hellre mina pengar på en trevlig resa än hetsmat! Jag ser faktiskt fram emot det. Men jag är ändå sjukt nervös.


    Onsdag

    Har varit och handlat idag, stod emot att handla onyttigheter som jag ändå bara kommer hetsa. Jag är duktig, jag känner mig duktig, och jag kommer klara denna dagen. Det hade varit väldigt skönt om jag gjorde det i alla fall. Ni får se mitt matintag senare ikväll.

    Hur går det för er?

    mat dag

    Frukost
    2 grova (sötade) mackor med mini keso
    1 dl fet naturell yougurt + blåbär/hallon + 1 päron

    Mellanmål
    3 grova (sötade) mackor utan pålägg

    Lunch
    2 grova (sötade) mackor utan pålägg
    1 äpple

    Mellanmål
    Rökt makrill
    tomat/gurka/mini keso

    Hets
    Nötter
    Godis
    Glass

    Spya

    Mackor
    nötter
    godis

    Spya

    Middag
    Köttfärsås/tomatsås (med kantareller i) + broccoli


    Inte världens bästa dag, men tänkte att ni skulle få en inblick i hur mina vanliga dagar som jag inte klarar brukar se ut, det är ganska kaos. Och jag vet varför jag hetsade; alla mackor fick mig att tänka panikartat. Jag har extrem ångest nu efter middagen med, trots att jag var den enda som inte åt pasta, det var vit pasta med olivolja på. Nej, jag klarar inte det idag.

    Ikväll blir det mys, men jag tvivlar på att det blir mer mat, möjligen frukt, möjligen ägg och kanske någon macka. Jag hoppas nästan det för min kropps skull, även fast ångesten är stark och jag känner mig tjock.

    Min kropp

    Min pojkvän har påpekat hela dagen igår och idag hur snygg jag är, hur fin kropp jag har och hur jag är vackrast. Och jag påpekade att jag ju hade gått upp i vikt, och han svarade att jag hade fått en finare kropp och att jag inte direkt gått upp 100kg utan att jag fortfarande är väldigt smal men även väldigt vacker. Han är underbar min pojk. Måste vara jobbigt att vara ihop med någon som försöker skilja sig ifrån ätstörningarna, han måste säga komplimangerna tusen gånger om för att dom ska fastna i min hjärna. Men jag tror jag börjar ta åt mig dom, äntligen. ;D


    Igår/idag

    Jag klarade dagen igår, vi åkte bil i flera timmar och jag fick panik när jag insåg att det inte fanns något vettigt att äta på en vägkrog, första stoppet vi gjorde var på en resturang som bara hade vit pasta med bacon, hamburgare eller vita mackor. Jag klarade det inte och bad mamma att vi skulle åka vidare, hon sa okej, vi stannade och åt pizza, jag åt en halv pizza, det tar fortarande emot att äta pizza men det blir enklare och enklare. Och det är jag glad över.

    Jag klarade däremot inte dagen idag, kan bero på att min lunch var så skum, först 3 grova (men sötade) mackor utan pålägg och ett äpple. Sedan någon timma senare lite rökt makrill och en sallad av tomat/gurka/mini keso.

    Myskväll ikväll, jag hoppas att jag klarar den, jag vill inte faila inför massa kompisar, jag vet inte om de fattar men jag blir ju inte världens bästa sällskap när jag har ana och mia på hjärnan. Nej jag vill njuta och ha kul ikväll. :)

    Läsare om min frukost

    Märker du själv att du drar ner på matintaget hela tiden? Den här frukosten är absolut INGENTING! Att minska matintaget är ingen genväg till att bli frisk. Jag vet att jag låter hård, men det är faktiskt så. Frukosten skall bestå av 25% av det dagliga kaloriintaget. Dvs MINST 500 kcal! Egentligen mer.

    Svar: Jo jag märker lite smått att jag dragit ner på den, dels för att ana drar i mig ännu en gång och dels för att jag slutade räkna kalorier, jag åt mer när jag räknade ut hur mycket jag var tvungen att äta, men jag äter i alla fall bättre mellanmål och mer mat i allmänhet. Men ja jag borde verkligen äta mer frukost, jag älskar frukost. Tack för att du påminnde mig! :)

    Morgonen

    Frukost
    2 delikatess knäckebröd med mini keso
    1 kokt ägg
    vattenmelon + 1dl fet naturell yougurt

    Mellanmål/ andra frukost
    1,5 knäckebröd + mini keso + rökt kalkon
    en liten bit rökt makrill

    Nu åker jag iväg, kommer hem imorgon.

    V. 31

    Veckans utmaning


    Måndag: Lägenhetsvisning, jag SKA få den, jag MÅSTE!

    Tisdag: Myskväll med älsklingen

    Onsdag: Upprepa ett positivt mantra i huvudet hela dagen

    Torsdag: Plocka hallon/jordgubbar/blåbär och vara ute mycket

    Fredag: Festa och ha kul, bara njuta

    Lördag: Ta det lugnt, inte träna alls utom möjligen en lugn promenad

    Söndag: Äta tacos med taco chips (älskar tacochips men har inte ätit det pga äs-monstret sen kanske 2år tillbaka!)



    Läsarkommentar

    Aneleh
    Varför behöver du en våg? undrar jag. Egentligen? Är det sjukdomen eller du som "behöver" en våg? Jag har ingen och klarar mig utmärkt! Vet att den bara skulle ge mig ångest... Kram


    Behöver och behöver, kan ju vara bra att hålla koll så att jag inte går ner, det är det jag brukar göra om jag inte kollar vikten regelbundet (dock inte varje dag längre men då och då) annars tror jag att jag väger mer än jag gör och äter mindre och äter jag mindre hetsar jag lättare. Så jag måste hålla psyket i shack, men visst hade det varit bra om jag vänjde av att väga mig titt som tätt.

    Fail

    Jag klarade inte denna dagen, men jag tar nya tag, en hets är bättre än två så jag ska klara resten av dagen!

    Vitalas

    Okej nu blev jag faktiskt lite småsur, jag hade beställt solbrun tabletter från vitalas, och vad får jag då som en liten hemlig gåva? Jo "gå ner i vikt tabletter" hur kan de anta att en sådan gåva ska passa alla som bara vill skydda sin hud och kanske bli aningens brunare? Ahhg. Stör mig, speciellt med tanke på att samma (eller liknande) företag ibland ringer och frågar om man vill gå ner i vikt och ha deras prdukter. Detta samhället har helt fel inställning. Dessutom tror jag inte ett dugg på att man går ner av dem, men det är störande. Och samlar man bonusar får man en våg. Tycker även det är fel, även fast jag nog vill ha vågen i och med att jag flyttar och ändå behöver köpa en våg, men grejen är störande.

    söndag

    Sitter och äter frukost (2 halvgrova mackor med lätta, fet ost och rökt kalkon) jag klarade gårdagen med, så klarar jag denna dagen med så är det 5e dagen i sträck, det är inte illa! :) Ska försöka slå mitt 6dagar i rad nu, klarar jag en hel vecka så är det rekord sen i höstas!

    de senaste dagarna

    Har inte skrivit på ett tag nu, har haft så mycket roligt för mig, festat, träffat vänner och umgåts. Och även klarat 4 (idag) dagar i rad, jag känner mig på topp! Jag har även vågat mig på potatissallad, äta en hel (eller ja en sådan halva) rökt makrill och inte dela den, räksallad (sån fet) och att äta bara en bit godis när andra gör det. Jag tror jag måste inse att det inte finns bra och dålig mat utan allt handlar om portionerna snarare. Men jag har haft ett par underbara dagar som sagt, jag svarar på kommentarer imorgon, ska ner i soffan och mysa med älsk nu.

    Resa

    Jag och älsklingen ska iväg och resa i slutet av augusti, jag är överlycklig! Till ett varmt land ska vi, och bara mysa och vara för oss själva. Bokade resan väldigt spontant igår, så nu är den bokad och klar.

    Dagens planer är

    övningsköra
    softa med polare
    festa

    Ikväll ska jag ha kul som bara den, jag ska unna mig att ha riktigt kul! Och att äta bra! Tänkte egentligen börja min dag med lite träning, men nej, idag ska jag börja min dag med en god frukost och samtidigt plugga övningskörnings teori. Sounds good!


    Party dag idag! :D


    Hittils

    Den här dagen har jag hunnit med mycket i, eller ja, jag har latat mig en del med, men still. Jag har övningskört, pluggat teori, slappat med en polare, ätit falafel och njutit av livet. Så det blev med andra ord ingen pizza, men falafel är mumsigt som bara den och nästan i klass med pizza då jag slukade nästan hela falafelrullen! Mätt som ett djur fortafande 2 timmar efteråt. Och jag har klarat dagen. Det känns bra, det känns jävligt bra! Och jag har faktiskt tänkt positivt hela dagen!

    Dagen i mat

    Frukost
    1 halvgrov macka med mini keso
    1 kokt ägg

    Mellanmål
    1 grov fralla
    1 äpple

    Lunch
    3 knäckemackor med lätta och fet ost
    2 nektariner

    Mellanmål
    2 knäckemackor med fet ost
    1 kokt ägg
    2 passionsfrukter

    Middag
    Falafelrulle

    Inte tillräckligt kanske, men jag har inte hetsat idag tack och lov.

    Onsdag

    Dagens utmaning är att vara positiv hela dagen och att äta pizza

    Det där med pizzan är jag lite smått tveksam till dock. Får se hur det blir med det. Har ångest över igår, jag brukar ALDRIG låta hetsmaten stanna kvar i magen. Men det gjorde jag.

    Har just intagit min frukost, och jag vet att den är mindre än vanligt, men dels kräver ångesten det och dels mår jag lite illa pga mensen. Så det blev ett kokt ägg och en halvgrov macka med mini keso

    stannar i magen

    Åt 5 halvgrova mackor med bregott och ost på. Och ca 40g mörk choklad. Hemskt. Men det var gott. Det var menar att jag skulle spy upp det, men jag slår ana i magen. Det kommer inte upp, hur gärna hon än vill. Jag får gråta hur mycket jag än vill, det stannar där. Punkt slut. Jag orkar inte mer.

    Kroppen

    Vad gör min kropp? Den spökar med mig, mer och mer, håller den på att vakna eller dö? Det är en både skön och hemsk känsla, som om jag flyr ut ur min kropp, som att kroppen slappnar av helt, samtidigt som jag vill kunna röra på kroppen fast den är fast, förlamad, som om jag har små mini mig inuti mig som försöker slå sig ut men misslyckas. Och jag vet det låter helt sjukt, men det känns helt sjukt med.

    Jaja, jag har fått mens igen förresten. Ska jag jubla eller gråta? Jag vet inte, men det är ett slag i ansiktet mot anorexin, så jo jag jublar nog faktiskt. Det är ett friskhetstecken, det är inte ett tecken på att jag är tjock, det är olika saker, helt olika saker.

    Jag beställde just ett helt last med kläder från HMs höstkollektion nu med, ska bli kul att hämta ut dem sen, ska i och för sig ha dem i höst men jag kände på någt sätt att fira idag, bara för att jag haft en sån skitdag, har tänkt på en sak förresten, när jag blir frisk och då även går upp i vikt, kommer inga av mina kläder passa då? Fast man kan väll se det positivt med i och för sig, en väldigt bra anledning att köpa ALLT nytt! ;D

     Imorgon ska bli bättre, och torsdag och hela helgen. Ska umgås med vänner från imorgon till lördag UNDERBART!

    Dagens utmaning

    Dagens utmaning var som sagt att äta pizza, jag vill verkligen äta pizza, tro mig, men mina planer fungerade inte, fick nästan panik över att jag inte skulle kunna äta pizza idag, så jag tog alternativet värre; SUBS (har inte ätit subs innan bara sett hur fett och grisigt det är, dock har det luktat gudomligt) så jag köpte en halv sub, grov (fast jag skulle aldrig kallat den grov...) med kalkon/skinka/ost och sallad. Jag åt den och satte mig sedan på en buss hem, för att sukta min ångest en aning. Den var inte alls lika god som pizza, dessutom hetsade jag när jag kom hem och jag har ingen aning om den också kom upp i allting. Men jag ska hur som helst slå över min utmaning till imorgon med, (så går det om jag hetsar och spyr upp min utmaning!) så det blir RIKTIG pizza imorgon. OCH inget gnäll! :) Jag ska sluta kompromissa med min ätstörning, nu är det jag som bestämmer!

    Varför?

    Varför håller jag på och hetsar när jag vet att det bara gör mig förvirrad, jag vet inte hur mycket jag fått i mig idag, eftersom jag hetsat och en hel del har åkt upp, jag vet inte om frukosten åkte upp den med eller om jag fick upp all hets ens. Det gör mig förvirrad, vad ska jag äta nu? För lite eller lagom? Det rätta svaret är lagom, men detta är anledningen varför jag klassas som anorexi och inte bulimi fastän jag hetsar varje dag. Jag måste se till att sluta hetsa och börja äta. Mitt mål idag var att äta pizza och det målet ska jag hålla, oavsett om jag ska vara med min kompis eller inte. Pizza är grejjen idag, helt klart. Fast jag tror inte jag får i mig en hel pizza, men en halv pizza känns mycket det med, och är en utmaning det med. Anorexin ska inte vinna över mig!

    Misslyckat

    Misslyckades med maten igår, jag har ingen som helst aning om jag fick i mig alla kalorier eller inte, men jag kan ju alltid hoppas det (?). Jag lyckades däremot dra iväg till körskolan, var verkligen helt lost och tänkte att jag nog borde gå hem ändå (det var teori) men nej jag skulle utmana mig själv, och dessutom vill jag ha körkort, så jag stannade kvar hela tiden och försökte så gott jag kunde.

    Idag är min utmaning att äta pizza!
    Ska åka iväg till en kompis och chilla, prata, umgås och äta pizza.

    Ni som kommit på egna utmaningar, och alla andra med, vad ska ni utmana er med idag?



    Veckans utmaningar 20 - 26 juli

    Måndag: Första dagen på körskolan

    Tisdag:
    Äta pizza

    Onsdag:
    Skriva ner 10 positiva saker om mig själv

    Torsdag:
    Festa, inte dra ner på maten bara för att jag dricker alkohol på kvällen

    Fredag:
    Inte klaga på något på hela dagen

    Lördag:
    Äta godis

    Söndag:
    Äta en helgsfrukost med scones

    Ny vecka

    Ny vecka och nya tag, jag började min dag med en stor, härlig frukost och gick sedan en promenad med min hund (ca 1timma i snabbt tempo), kom hem och körde en av carmen elektras "strip aerobics" (dock var det nästan bara dans-styrketräning med egen vikt) i ca 50min. Har just ätit 2 grova mackor med keso och rökt kalkon och ska strax kasta mig in i duschen. Jag älskar att känna mig så här, känslan efter att man har tränat och ätit. Den är mysig som bara den, man känner sig stark, snygg och konstigt nog fräsch!

    Ska börja med en ny katogeri sen med tänkte jag; veckans utmaningar! Jag ska ha en ny utmaning varje dag, och skriva upp dom här i början av varje vecka och checka av dem efter hand, om det är någon som är på så får ni gärna följa på och om ni vill kan ni byta ut några som inte passar er mot något annat, något som utmanar er helt enkelt!


    Tycker det är lite lustigt att hon har dessa kläderna på sig i max en halv minut i början som ett intro och sedan som ett avslut efter träningen när man inte fick lära sig varken att dansa eller strippa i den jag gjorde idag. :P Men bra träning var det ändå.

    Mat söndagen

    Frukost
    2 halvljusa mackor, en med lätt&lagom/fet ost/salami, och en med skivad leverpastej och gurka
    1 kokt ägg

    Lunch
    3 knäckebröd + 100g makrill i tomatsås + 40g rostade jordnötter + 13g mörk choklad (en sådan bit)

    Mellanmål
    1 äpple + 50g mörk choklad med mandlar i

    Middag
    1 nektarin + 3 knäckemackor + keso + 1 passionsfrukt

    Mellanmål
    2 nektariner + 50g mörk choklad med mandlar i + 1 knäckemacka

    Totalt
    1996kcal

    Inte bästa dagen sett ur näring kanske, men jag har haft en bra dag, fullt upp, jag har inte hetsat, chokladen har jag unnat mig och verkligen njutit fullt ut av, det var inte heller meningen att jag inte skulle äta någon riktig lunch eller middag, men det bara blev så. Det är dock lite för lite kalorier så ska fixa lite melon, yougurt och en macka och sätta mig framför tvn nu. Ha en underbar kväll, jag äter bättre måltider imorgon, men jag njöt verkligen av allt jag åt idag, mumsigt värre var det kan jag lova! Ingen ångest idag heller, helt underbart, sådana här dagar vill jag ha mer av! Ska försäka utmana mig med pizza om någon dag tänkte jag, dela en pizza med en kompis och bara chilla, leva ett normalt liv. Puss

    Fanfanfan

    Okej, det gick INTE som planerat, och då åt jag ändå mellanmål + lite knäckemackor när hetsen kom in, men det hjälpte inte, jag föll dit igen. Och nu känner jag mig död igen. Har just ätit middag med pappa, en tacos i flerkornstortillabröd. Inte jättemycket mat, men som sagt så känner jag mig död nu. Jag hoppas jag piggnar till. Jag skulle varit hos min pojkvän för flera timmar sen, har dåligt samvete sm bara den, men pappa kunde inte köra och jag ville inte gå jättelångt i regnet när jag just blivit frisk. Jag hoppas allt detta bara går över, att jag lever ett underbart liv FRISK med min kille, och en unge i ett fint hus, att jag klarar utbildningen och att jag mår bra i mig själv. Dit ska jag, och kommer jag komma!

    Lunch

    Fullkornsmackaroner (2dl okokta = en portion enligt förpackningen) + tomat/köttfärsås + grönsaker + en klick yougurt

    Nu är jag sjukt mätt, men det var gott och jag har klarat mig hittils idag, och inga hetstankar har dykt upp än. Hur går det för er?

    Lördag

    Började min dag med en god frukost (min vanliga frukost numera, men den är ju svingod!)

    2 grova mackor (rostade) en med minikeso, rökt kalkon och tomat och den andra med bregott, rökt kalkon och tomat
    1 kokt ägg
    melon + 1dl turkisk yougurt (3%) + ½dl müsli

    Sen tog jag en liten promenad med hunden på kanske 10min bara, hade ingen lust att gå i regnet men han behövde få en liten morgonpromenad ändå. Sen känner jag mig mycket friskare idag och det spritter i hela kroppen på mig att få röra mig, så jag satte på en träningsvideo på datorn. Så nu är jag helt slut i kroppen, svettades nästan bort. Och nej, jag tränar inte överdrivet, jag ska inte träna något mer idag, på sin höjd en promenad ner till bussen om min pappa inte kan köra men thats it.

    Efter träningen åt jag mitt mellanmål (välbehövligt)

    2 grova mackor (rostade) en med mini keso och rökt kalkon och en med makrill i tomatsås på tub

    Ska nog äta köttfärs med tomatsås alternativt tacos till lunch sen
    . Och efter det ska jag hjälpa min älskling att renovera hemma hos han, ska bli kul faktiskt, men ska ta det lugnt så jag inte överanstränger mig. Saknar honom nu, träffades inte på hela dagen igår.


    Jävla skit

    Okej, jag har inte klarat det idag heller, hetsåt och spydde x2 inte bra. Har just ätit middag; 2 tacos (flerkorns tortilla bröd) med köttfärs, lite ost, paprika, tomat, gurka, majs, salsa och turkisk yugurt light. En bra måltid, men efter att jag har hetsat så fastnar hetsen i hjärnan vilket gör att den säger åt mig att jag borde hetsa mer, mer, mer, att det ändå är försent. Men det är inte försent. Försent för vad egentligen? Jag känner mig död idag, feber, huvudvärk, förkyld, hets och spya. Nej det vill jag inte ha i mitt liv. Jag börjar inte mitt nya liv imorgon, jag börjar det ikväll. Även om det är svårt. Jag måste börja tänka långsiktigt istället för kortsiktigt, att spy lugnar mig tillfälligt, men i det långa loppet gör det mig bara stressad, pank och olycklig.

    Viljan



    Viljan att bli fri, viljan att bli frisk, viljan att kunna leva normalt igen. Ja jag vill. Men ätstörningen har trots allt hälften av min hjärna. Och det ska den inte få ha, det är inte okej. Den förblindar oss från att se våra ben som sticker ut, den förblindar oss att märka att vi isolerar oss ifrån vra älskade och den dödar oss långsamt men säkert. Men inte längre, man måste vilja få bort den för att få bort den.

    Lunch

    Fått i mig lunchen just, wokade rödbetor (från trädgården), kålrabbit (från trädgården), svamp, Ärtor (från trädgården), potatis, light halloumiost, kryddor och smör. Till det åt jag två likadana mackor som jag åt till frukost. Mumsigt! Med det var en stor portion eftersom den bestod av såpass mycket grönsaker, jag måste få i mig tillräckligt många kalrier även om jag älskar grönsaker. Är super mätt nu, hade egentligen tänkt att äta smultron, svarta vinbär och lite yougurt till efterrätt men det får vänta lite. :)

    Underbar morgon!

    Åh vilken underbar morgon jag har haft, gick en skogspromenad i snabbt tempo i en timma med hunden så han (och jag) blev helt slutkörda, det var så vackert ute och solen lyste på oss men det är för tidigt för att den skulle bli jobbigt varm. Sen fixade jag en riktigt god frukost som belöning:

    2 skivor "grov" ciabatta ugnsrostade med bregott, rökt kalkon, babytomater, fet ost och vitlök/basilika.
    1 kokt ägg
    1 skiva melon + fet yougurt + ½dl müsli

    Riktigt, riktigt gott! Jag känner på mig att detta kommer bli en bra dag, idag ska jag ta det lugnt och lyssna på min kropp. Vaknade flera gånger inatt och snorade och hade mig, nej, jag vill bli frisk NU! Både ätstörningarna och förkylningen. ;D

    Middag

    Nu är middagen avklarad, middag med min far och bror, det gick bra, vi åt entrecotê, råris, en klick turkisk yougurt light och en sallad med röbeta, tomat, romansallat och olivolja. Riktigt gott! Dock måste jag erkänna att jag slängde bort en del av smöret som pappa hade lagt i stekpannan för köttet, det var groteskt mycket, och det var groteskt mycket även efter att jag tog bort en bit, de simmade bokstavligt talat i smör. Men jag sket i det och åt och njöt ändå!

    Senare ikväll blir det jordgubbar, smultron och svarta vinbär tillsamans med en klick turkisk yugurt tänkte jag. Mumsigt värre!

    åh nej

    Det blev ingen bra dag för mig idag, jag är sjuk, mår dåligt, har just spytt upp massa hets. Mitt mål för resterande dagen är att äta vettigt och inte spy eller hetsa. Jag vet inte hur ni är men har jag misslyckats en gång på en dag så blir det oftast 2, 3, 4, 5... gånger till, som att dagen "ändå är förstörd" jag måste förstöra det där mantrat allt eller inget, världen är inte svart eller vit, det är inte allt eller inget, det är bättre att jag hetsar en gång än att jag hetsar 4 gånger, eller vad säger ni?

    Hur har det gått för er idag?


    Underbar kropp, ser hälsosam och lycklig ut!

    A good day

    Denna dagen ska bli en bra dag, en lyckad dag, en dag som jag ska kunna vara stolt över. Hetsen sitter i hjärnan, men jag har inte hetsat, jag har ätit precis som jag ska, det blir enklare och enklare för varje dag, och jag vet att om jag hetsar idag så kommer jag ha det svårare imorgon och det vill jag ju inte. Men visst det är ganska svårt när kroppen protesterar som den gjorde igår, hela magen svällde upp, bokstavligt talat, och jag kunde knappt stå upp för att det gjorde så ont. Men jag lyckades och för tillfället är det det som räknas, att jag får i mig all mat alltså.

    Har gått en promenad i snabbt tempo i ca 45min nu med, så nu ska jag slappa resten av dagen, känner mig lite småsjuk.

    Mat hittils

    Frukost
    2 halvgrova mackor med lätta, tunna skivor fet ost och salami (!!!)
    1 kokt ägg
    vattenmelon + persika

    Mellanmål
    1 halvgrov macka med lätta och salami
    5 lakritsbitar (!!)

    Lunch
    1 kokt ägg
    2 halvgrova mackor med lätta och krämig sill
    vattenmelon
    Några jordnötter
    2 bitar 70% mörk choklad
    3 dragerade choklad jordnötter (!!)

    Det har nästan bara blivit frukostmat hittils och onyttigt men jag har inte hetsat utan unnat mig det!

    Tack

    Tack för alla söta kommentarer blev till och med tårögd när jag läste igenom alla nyss, det är så många som sitter i samma sits som mig, och jag vet att vi kan ta oss ur allt detta, det handlar om viljan, jag fick frågan "när bestämde du dig för att bli frisk?" och när jag funderade över det så var det inte för 2 år sedan när jag lovade min pojkvän att bli frisk, när jag "valde" honom framför ätstörningarna, nej det var det inte, och det var inte när jag sökte hjälp första gången heller, även då för att visa min pojkvän att jag kunde bli frisk. Nej det var nog någongång i början av detta året, ett knep som gör att jag varje dag påminns om att jag vill bli frisk är att jag gör ett hjärta för varje dag i min kalender som jag klarar och ett kryss för varje dag jag inte klarar. Det kan vara skönt att kolla tillbaka och verkligen se att man gjort framsteg och även om det finns några samband mellan dagarna man klarar och inte klarar. Plus att det är en väldigt skön känsla när man får måla dit ett hjärta!

    Förändringar

    Har ju varit så duktig den senaste tiden som ni nog läst, och ville bara säga att min kropp har reagerat på det, jag har som sagt blivit sjukt illamående, men själva kroppen har reagerat genom att mina bröst har börjat ömma som bara den (det har de inte gjort på kanske 3 år, ungefär då jag fick ätstörningarna...) kanske de har lust att börja växa nu? :D Det skulle inte skada enligt mig. Det kan väll inte vara ett sammanträffande? Nej, jag tror min kropp är glad att jag börjat äta faktiskt. Så det ska jag fortsätta med. :)

    Mia fick mig en gång, en!

    Jag ska klara resten av dagen och skratta åt ätstörningen, jag ska äta det jag vill, jag ska umgås med mina vänner, äta god mat, grillat, kött, grönsaker, bröd och njuta av det. Jag vet inte om jag själv fattar att jag måste gå upp i vikt. Men det måste jag, några kg åtminstånde. Jag måste upp på ett normalt BMI, om jag sedan går ner trots att jag äter som jag ska är en annan sak, men jag ska hålla mig över 50kg, jag var så rädd för att väga 50kg, men nu ska jag inte under 50kg igen, inte värt det helt enkelt! Jag ska njuta av livet och jag ska fixa resten av veckan, klarar jag resten av veckan betyder det att jag har klarat 12 av 14 dagar, jag som knappt klarade en enda dag för bara några veckor sen. Jag gör framsteg! :)


    Njut av livet, njut av maten och njut i eran kropp för det är den enda kropp ni har!

    fan!

    misslyckades idag...

    BMI

    Räknade på mitt BMI just och inser att jag inte är normalviktig förräns jag väger 58.4kg (BMI 19 då), hua, tycker det låter förskräckligt mycket, måste jag? Ja jag måste, eller egentligen så ska vikten inte spela så stor roll, bara jag äter som jag ska, jag blir duktigare och duktigare på det, mitt hetssug har försvunnit nästan helt. Det kom ju fram i söndags men då var jag också så ledsen och frustrerad över annat, igår lyckades jag ju trots att jag var ledsen och upprörd. Idag ska jag vara glad och lyckas! :)

    Vägde mig nyss och insåg att jag inte väger 51kg längre, väger 50.6kg undrar varför? Vägde samma tidpunkt: morgonen innan frukost och efter toa. Men men, jag har hållt mig till de kalorierna jag måste få i mig (ca 2100 - 2300kcal per dag). Så det är ganska skönt att vikten blir mer balanserad och inte bara rusar upp som jag var rädd för.

    Kändisars vikt och längd

    Tänkte kolla upp lite vad kändisar väger och hur långa de är, kom att tänka på det när Tyra sa i sin talkshow för någon dag sen att hon vägde 74kg, blev ganska chockad faktiskt. Så tänkte kolla ett urval och se vilka som ens kan klassas som normalvikt enligt BMI.

    Cameron Diaz

    Vikt: 54.4 kg (120lbs)
    Längd: 175cm
    Bmi: 17.8 (underviktig)

    Jennifer Lopez

    Vikt: 54.8kg
    Längd: 168cm
    Bmi: 19.4 (normalviktig)

    Kate Moss

    Vikt: 47.6
    Längd: 173cm
    BMI: 15.9 (underviktig)


    Salma Hayek

    Vikt: 52kg
    Längd: 157cm
    BMI: 21.1 (normalviktig)

    Paris Hilton

    Vikt: 49.9kg
    Längd: 173
    BMI: 16.7 (underviktig)


    Vikt: 47.6kg
    Längd: 157cm
    BMI: 19.3 (normalviktig)

    Sammanfattning; man borde strunta i att jämföra sig med kändisarna, även de som är normalviktiga är på gränsen till underviktiga. Liv Tyler är väll en av de få som faktiskt erkänner hur mycket hon bantar, att hon går och lägger sig hungrig och har alla möjliga olika farliga dieter. Det är ingen hälsosam livstil de lever, men de gör det för att de måste i sin branch, MÅSTE vi verkligen leva som de gör? Tänk efter noga, tänk bort att du kanske tycker om hur de ser ut; får du mer jobb om du ser ut så? Jag tror de flesta bara gräver sin egen grav, för du orkar inte med ditt jobb om du får ätstörningar, eller blir åtminstånde väldigt mycket sämre i att prestera just för att du har så mycket annat fokus i hjärnan.

    Hoppas ingen blev taggad av detta inlägget bara, gjorde det som sagt i syfte om att ni ska se att kändisarna nog lider av en eller annan ätstörning och att de faktiskt inte ligger på normalvikt oftast.

    Vikt och längd källa; www.celebsrate.com/celebrities/letterA/

    Middag

    Har ätit blodpudding, stekt ägg och ugnsrostade grönsaker + mini keso till middag, mumsigt var det! Har klarat denna dagen med och ångesten har lagt sig big time! Skönt. Den lyckades inte få mig att hetsa eller svälta idag, jag vann! :D

    Skola

    JAG KOM IN PÅ DEN SKOLAN JAG VILLE!

    Är sjukt glad samtidigt som jag är ganska oroad över hur det ska gå med maten nu, jag måste verkligen skärpa mig lite extra om jag ska klara det! Men hur ska det gå till? Tänker inte avslöja vad jag ska läsa, men jag kommer behöva flytta till en egen lägenhet och bo ensam. Läskigt!

    Enorm!

    Så nu undrar ni kanske vad jag tappade greppet om, jo mina tankar, jag har känt mig helt enormt stor hela dagen, jag bara kände hur fettet rann över fast det omöjligt kan ha gjort det. Jag började gråta med, jag insåg att jag inte vet hur jag ska tackla snygga (läs; smala) tjejer i media, innan har jag alltid väldigt självsäkert tänk att jag är smalare än dom och sedan släppt det ganska snabbt. Men nu, hur ska jag övertyga mig nu? Och jag vet att man inte behöver vara bäst jämt och att man måste acceptera att det finns snyggare människor, men hur lyckas man, jag vill inte gå omkring och acceptera att jag är fet. Även fast faktumet är att jag inte är fet än, förvirrande; ja!

     Mitt upp i allt så ville jag berätta för min kille att jag hade gått upp i vikt, vilket han inte verkar ha märkt, men hur som helst, tänke säga det i flera timmar, och när jag väl sa det så var det precis efter jag hade ätit och han undrade varför jag åt när jag mådde illa och jag berättade att jag hade kollat upp hur mycket jag måste äta och att det var så mycket, det enda goda jag hade fått ut av det var att jag hade gått upp i vikt (inte sant, men det var så det slank ur mig). Då säger han som nog vem som helst skulle resonerat; att man måste träna om man inte vill gå upp i vikt. Och ja, jag missuppfattade det nog big time, tankare snurrade runt ännu mer; tycker han också att jag är tjock, tycker han att jag borde träna mer? Jag ville inte gnälla och börja bråka över något som han knappt verkade fatta vad det handlade om, så jag cyklade hem och struntade i min yoga som jag skulle till idag, jag skulle antagligen bara ha ångest där ändå. Träning ska vara kul inget tvång, idag hade det varit ett tvång.

    Tappade greppet

    Jag har inte tappat greppet med maten idag, nej på den fronten har jag varit väldigt duktig:

    Frukost
    2 halvgrova (något större än vanligt) mackor med lätt&lagom och fet ost
    1 kokt ägg
    2dl mini yoggi + 1 persika + ½dl müsli

    Mellanmål
    2 halvgrova (något större än vanligt) mackor med lätt&lagom och fet ost

    Lunch
    Fullkornspasta med lite spenat och en förpackning makrill i tomatsås + lite chilisås (en normalstor portion, med andra ord kändes den helt enorm!)

    Mellanmål
    1 halvgrov macka likadan som de tidigare
    1 äpple


    Ny vecka!

    Ny vecka och nya tag, jag ska klara hela denna veckan, hittils har det gått bra, jag blir bättre och bättre på att inse hur mycket jag måste äta. Nu räknar jag inte kalorier längre eftersom jag fick en ganska bra uppfattning om hur mycket jag bör äta. Så har fått i mig både frukost och mellanmål nu, det känns bra, jag är optimistiskt inställt på denna veckan, totally!

    FAN!

    Okej, detta var INTE vad jag ville, varför gjorde jag det? Stupid! Bråkade med min pappa förut idag och blev väldigt sur, tröstade mig med EN liten chokladbit, tårarna slutade allting verkade okej. Men nej, då slår hetsen till i kroppen, jag börjar svettas, kan inte tänka på annat än sötsaker och hur "tjock" jag blivit. Så jag proppade i mig kladdkakesmet, glass och mackor för att sedan spy upp det. Jag ville så gärna lyckas en hel vecka. Så sjukt sjukt sjuukt gärna! Men jag ska klara resten av dagen, jag har trots allt ätit frukost, mellanmål och lunch bra idag. Och så kör vi samma mål nästa vecka; en hel vecka! Denna gången SKA jag klara det, jag kan ju alltid se denna "veckan" som en uppladdning, jag klarade trots allt 6 dagar, det är inget jag ska skämmas över direkt.

    Mat

    Har i och för sig redan räknat ut hur mycket jag kommer äta idag, eftersom jag åt lite paj (en halv portion men ändå), och hjärnan blev lite spyko, dock ingen ångest, vill bara hålla koll, känns skumt. Men hur som helst så räknade jag ut att jag garanterat inte går utanför mina ramar även om jag äter en stor middag (det blir vilt kött så det är magert, + grönsaker och fullkornsris så jag får ta mycket!) och lite melon på kvällen, GOTT!

    Fattar knappt att det inte blir extremt mycket kalorier med tanke på att jag ätit både choklad och paj idag, men mina stora måltider är ganska kalorisnåla, måste äta hur mycket som helst, ni anar inte hur stora portionerna är! Men jag har vägt allt så att jag ska veta hur mycket det verkligen är eftersom jag har en tendes att tro att jag fått i mig mer än jag har... Heh.

    Vikten

    Har som sagt gått upp till 51kg, att gå över 50 sträcket var det som avskräckte mig mest, men räknade ut mitt BMI och det är på 16.7 nu, det är ju inte mycket! Då kan jag knappast gått och blivit tjock. Jag tror jag tar det hela med större ro just för att jag äter vettig mat och i normala portioner, med andra ord fattar jag ju att jag inte äter skräpmat och sen tänker man mer logiskt om man har fått i sig tillräckligt med mat, jag trodde faktiskt inte på det innan men det stämmer. :)

    Mat lördagen

    Frukost
    2 grova mackor en med mini keso och rökt kalkon och en med makrill i tomatsås på tub
    1 kokt ägg
    2dl fet yougurt + 1 banan + ½dl müsli
    (581kcal)

    Mellanmål
    Stort äpple
    (78kcal)

    Lunch
    Ugnstekt lax, svamp och paprika med kryddat råris och en liten gurk/tomat sallad
    (550kcal)

    Mellanmål
    Chokladgroda (sådan stor pralin)
    2 grova mackor med mini keso och rökt kalkon
    (331kcal)

    Hittils
    (1540kcal)

    Ska försöka klara av middagen och kvällsmålet utan att räkna kalorierna, det borde jag fixa. Jag klarade ju till och med att äta choklad! Men visst, jag fick ångest och hetstankarna flög omkring i mig, men jag ignorerade dom, så lätt ska dom inte kunna ta mig! Jag ska klara den här veckan till att börja med, men jag ska försöka så länge jag kan! Jag ska dock sätta upp ett nytt mål på måndag så att jag har ett vettigt mål, det verkar ju funka nu! :)


    Vikt

    Vägde mig imorse, väger 51kg nu, har med andra ord gått upp ca 1,5kg på ca 2 veckor. Känns både dumt och bra. Lite ångest är det självklart men samtidigt så vet jag att jag måste gå upp i vikt och att jag mår bättre av att gå upp, jag har faktiskt inte haft så mycket ångest över min kropp som jag trodde att jag skulle ha. Jag har aldrig vägt så här mycket i hela mitt liv. Lite omskakande är det faktiskt. Vad kommer hända nu?

    Mat - fredagen

    Frukost
    2 grova mackor en med mini keso och rökt kalkon och en med makrill i tomatsås på tub
    1 kokt ägg
    vattenmelon + 2dl turkisk yugurt (3.5% fett)
    (455kcal)

    Mellanmål
    2 grova mackor med mini keso och rökt kalkon (värmde dom lite i ugnen med, mums!)
    1 äpple
    (269kcal)

    Lunch
    Wok med grönsaker, hallomiost (light), vita bönor och fullkorns ägg nudlar - STOR portion
    (612kcal)

    Mellanmål
    2 äpplen
    [Dansade i en timma]
    1 banan
    (232kcal)

    Middag
    Pyttipanna på kassler, svamp, potatis och tomater
    (460kcal)

    Totalt
    (2028kcal)

    Åt middagen sent eftersom jag dansade vid 6 tiden så jag är fortfarande mätt och pallar helt enkelt inte äta kvällsmat idag. Men jag fick i mig en hel del ändå, och jag har klarat 5 dagar nu, en hel arbetsvecka (även om jag inte har arbetat...)!



    Mår illa

    Ush, jag mår sjukt illa och hetsen kryper i kroppen på mig, men jag ska stå ut, jag SKA! Den ska inte få vinna över mig som alltid. Jag vill gråta men det kommer inga tårar. Fy. Det är inte kul längre. Jag har ätit en megastor lunch, och visst jag har räknat på det och logiskt sett så passar det med dagen om jag inte tar ett lika stort mellanmål sen bara. Och jag vet att jag ändå måste ändra till att äta större frukost, lunch och middag för att dra ner på mina mellanmål om jag kommer in på någon utbildning för jag kan inte dra med mig värsta stora mellanmålen till skolan + att det kostar en del, billigare att laga måltider i storkok istället då. Jag ska tänka logiskt, jag ska tänka logisk, jag ska tänka logisk!

    Dietist

    Fick frågan vad det är för program som jag räknar kalorier i, jag räknar i "dietist" men vill bara säga att man ska äta runt 2000 - 2500kcal per dag, och räkna inte ut efter eran vikt/längd (de har en sådan grej nämligen) om ni är underviktiga, jag satsar på att äta ca 2300kcal per dag, det verkar vettigt även om jag kan tycka att det är jättemycket. Men jag mår redan så mycket bättre, och jag svällde kanske lite de två första dagarna men nu kan jag kolla mig i spegeln och jag ser lika dan ut som alltid så det sätter sig inte bums och inte på ett ställe enbart. Jag är piggare, tänker på annat än mat och är helt enkelt gladare! Är inne på min 5e dag nu och jag ska fan se till att klara även denna dagen, nästa vecka ska jag försöka mig på att inte räkna kalorier för att se om jag klarar det då med, nu vet jag ju att jag behöver äta en stor frukost, stora mellanmål och en full tallrik med mat till lunch och middag eftersom jag ofta äter ganska kalorisnål mat som grönsaker etc.

    Promenad

    Gick en powerwalk med stavar imorse i ca 40min glömde skriva det. Vaknade så tidigt och behövde komma ut lite. Men annars har jag bara suttit inne hela dagen så den räknas nog knappt så mycket som jag latat mig resten av dagen, men jag tror jag håller på att bli sjuk, det känns som det, eller så är det min kropp sm ställer om sig efter all mat.

    Mat - torsdagen

    Frukost
    2 grova mackor, ena med bregott och fet ost(!) och ena med mini keso och rökt kalkon
    1 kokt ägg
    2dl turkisk yougurt (3.5%) och jordgubbar
    (517kcal)

    Mellanmål
    2 halvgrova stora mackor med mini keso
    (225kcal)

    Lunch
    Blodpudding, jordgubbar, mini keso och wokade grönsaker med lite linser och kokt bovete
    (469kcal)

    Mellanmål
    Vattenmelon + 2dl fet yougurt + ½dl müsli
    (246kcal)

    Middag
    Hemmagjord tunn fullkornspizza med ägg (och tomat, lök,rökt kalkon och lite fet ost)
    (540kcal)

    Kvällsmål
    1 halvgrov ganska stor macka med lite mini kes och en tunn skiva rökt kalkon
    (137kcal)

    Totalt
    (2134kcal)

     Idag känner jag mig stolt, jag började för ett ögonblick tvivla på om det verkligen var värt att äta så här mycket, det känns som om alla andra som inte har ätstörningar äter mycket mindre än mig, men jag antar att det är ätstörningen som tänker då. Hur som helst så hetsar jag inte när jag äter vettigt och sysselsätter mig med annat. Fjärde dagen jag lyckas i rad, tänk att jag klarat alla dagar hittils denna veckan, jag ska klara hela veckan ut och ännu längre med, men hela veckan ut är mitt första mål. Puss och tack alla ni som peppar och stöttar mig, det betyder guld för mig!

    Määätt

    Upprepar det jag kände igår; Jag är proppmätt! Har just tryckt i mig en hel pizza! Men den var hemlagad med nästan enbart grovt mjöl (smakade precis som tunnknäckebröd i kanterna, men det var gott), väldigt tunn, men hade ett helt knäckt ägg på, fet ost och lite annat. Mumsigt var det hur som helst, men nu är jag alldeles för mätt, och ändå måste jag äta mer enligt mina uträkningar om jag ska äta ca 2250kcal per dag, jag är uppe i 1998kcal nu så jag har kommit en bit på vägen i alla fall. Och jag har snart klarat även denna dagen, jag känner mig så stolt att jag snart spricker, eller så är det all mat, who knows? ;)

    Börjar jag vänja mig kanske?

    Det börjar bli lättare nu, är inne på fjärde dagen, har just ätit mitt förmiddagsmellanmål, har delat upp målen så att jag äter större mellanmål och lite mindre stora måltider eftersom jag annars inte hade klarat att dels få i mig all mat samtidigt och dels ångesten som hade sköljt över mig. Men jag är så stolt, suget efter sötsaker har varit otroligt lågt, knappt funnits där, beror med största säkerhet på att jag äter mig mer än mätt just nu. Åh vad skönt det känns trots allt, nu känner jag att jag verkligen kan ta mig ur den här skiten, det är inte värt att inte äta tillräckligt!



    Från storbrittanien men det säger en hel del om hur många svenskar tänker med

    1. Tjejernas drömkropp 2. Killarnas drömtjejkropp 3. Så de flesta engelska kvinnorna egentligen ser ut

    Mat

    Frukost
    2 grova mackor, en med mini keso och kalkon den andra med makrill i tomatsås på tub + sallad
    1 kokt ägg
    2dl turkisk yougurt (3.5%) + jordgubbar + ½dl müsli
    (525kcal)

    Mellanmål
    2 halvgrova mackor (dock lite större än de jag brukar äta) med mini keso och rökt kalkon
    (288kcal)

    Lunch
    Sallad (med rödbetor, kålrabbit, tomat, gurka, sallad), hallomiost light, linser och kokt bovete
    (393kcal)

    Mellanmål
    En grov dubbelmacka med makrill i tomatsås på tub
    1 äpple
    (259kcal)

    Middag
    Fullkornspasta, grönsaker wokade i massa olja (min mamma som tillagade det och det kändes hur som helst som att det var sjukt mycket olja i...) och en klick mini kesella
    (458kcal)

    Kvällsmat
    Jordgubbar + 2dl turkisk yougurt (3.5%)
    (168kcal)

    Totalt
    (2092kcal)

    Är riktigt stolt över idag, dansade en timma med, men jag lyckades få i mig en hel del mat och som sagt så har jag känt mig spyfärdig hela dagen och proppmätt, men det är bara att härda ut antar jag. Jag har hur som helst klarat 3 dagar i rad nu, fatta vad glad jag är över det! :D





    Mätt

    Jag är så mätt att jag kan spricka! Har haft maten ända upp i halsen idag, mått så illa att jag inte vet vad, men jag har klämt i mig 1925kcal hittils, ska äta en skål med jordgubbar och yougurt sen med så det blir 2092kcal! Jag känner mig duktig, tredje dagen jag klarar utan att hetsa eller spy! Det kanske bara handlar om att våga och att ta de dåliga tankarna och låta de cirkulera utan att man gör något som de säger åt en för det. Jag har lagt mig och läst istället, en bok, inte en tidning, ett bra tips om det är en bra bok för man fastnar i en helt annan berättelse om någon helt annan och kan fokusera på annat än sig själv, sin vikt, sin kropp och sitt matintag!

    Men ni ska få se vad jag ätit om en stund. Jag känner mig så duktig idag! :D

    Planering

    Jag har planerat att jag ska äta 2224kcal idag, har kollat vad jag måste äta etc. och hoppas på att jag ska hålla det, är fortfarande mätt efter mitt mellanmål, men ska försöka få i mig lunchen ändå! Kram

    Läsarkommentar

    Klart 1950 kcal är way för lite! Det ska du kanske äta om du vill hålla vikten och om du inte rör dig ett smack! Men du tränar ju och vardagsmotionerar ju en hel del då måste du helt klart upp i kalorier! Jag skulle äta 2600 om dagen när jag var inlagd på ätstörningsavdelning - och det var minimum! Börja äta vanliga produkter och äta lagade måltider, alltså vanlig MAT, kroppen behöver kombinerade mål för att kunna tillgodo göra sig alla ämnen. När du börjar med detta kommer hetssuget försvinna för kroppen är helt nöjd ändå. Och det där med att du unviker pasta, potatis osv.. det är ju bara att lura sig. Som att bara äta en sorts frukt, kroppen behöver näring från oliak källor eftersom de innehåller olika saker. Dessutom är det mer kolhydrater i mackor än i potatis och en vanlig portion kokt pasta innehåller lika mycket kalorier som två mackor - ibland till och med mindre. Om du inte lär dig käka vanlig mat kommer du aldrig bli frisk och ha ett fungerande liv - vill du leva på smörgåsar och frukt resten av livet när alla i din omgivning träffas på middag, fikar, har myskvällar eller bara lunchar på jobbet? det funkar ju liksom inte.. förlåt om jag låter hård, med sån är verkligheten. det finns inga ursäkter eller mirakelmetoder... det är bara att göra, dvs äta.

    2600kcal låter lite väl mycket med tanke på att jag inte rör på mig särskilt mycket trots allt? Men jag skulle kunna försöka på runt 2000kcal, men förstår inte hur jag ska få i mig allt bara. Ja jag såg det när jag räknade ut kalorierna nu att pasta inte alls var farligare än bröd men jag är väl alldeles för lättpåverkad av media skulle jag tro, ska äta hemlagade måltider så mycket jag kan, jag älskar att laga mat så jag förstår inte hur jag lyckats komma in i det här. Du skriver väldigt bra kommentarer och jag hoppas att du har blivit frisk? Du får gärna ge tips! :) // pinkhelp


    Mat

    Frukost
    2 halvgrova mackor med mini keso
    1 kokt ägg
    (270kcal)

    Mellanmål
    Melon + 1,5dl mini yoggi
    1 kokt ägg
    (196kcal)

    Lunch
    1 morot
    Fullkornspasta med köttfärs/tomatsås
    2dl apelsinjuice
    (437kcal)

    Mellanmål
    Vattenmelon och piel del sapo melon + 2msk mini yoggi
    2 tunna knäckebröd med makrill i tomatsås på tub
    (230kcal)

    Middag
    Sallad med olika grönsaker + linser/bovete + ost
    Jordgubbar med turkisk yougurt (3.5%)
    (429kcal)

    Kvällsmat
    2 grova mackor med mini keso, rökt kalkon och sallad
    (177kcal)

    Totalt
    (1785kcal)

    Och jag som har tryckt i mig mat idag, ändå kunde jag inte komma upp i 1905kcal som det stod att jag skulle behöva för min vikt, längd och aktivitet. Men jag har inte hetsat idag, jag har med andra ord klarat 2 dagar i rad för första gången på länge, det känns bra. Att räkna kalorier funkar faktiskt för mig, har ätit så mycket mer än vanligt idag och ändå inte kommit upp i vad jag borde, jag som intalat mig att jag äter normalt...

    Dagen

    Den här dagen har gått bra hittils, ni ska få se hur jag har ätit senare ikväll, har även lagt till kcal, hoppas att det inte triggar någon, men det hjälper mig att äta mer om jag ser att jag ligger på underskott när jag innan jag kollat tror att jag har ätit WAAY mycket. Har 772kcal kvar idag att fördela på middag och kvällsmat (beräknat på att jag behöver ca1950kcal, borde jag ha mer eller mindre, är lite förvirrad när det gäller den biten)

    Stoppade hetstankarna genom att äta melon, kändes bra! :D



    En hel vecka!

    Jag tycker att jag har blivit väldigt mycket friskare sen jag började blogga för ca ett halvår sen, ingen jag känner vet dock att jag bloggar, inte ens min pojkvän, anledningen är att jag vill vara privat i bloggen utan att säga vem jag är, om folk vet vem jag är så kommer jag bli blygare. Hur som helst så uppmanar jag er som har ätstörningar och vill bli friska att blogga om det för det hjälper verkligen med positiva kommentarer från alla söta läsare!


    Hur som helst det jag tänkte skriva var att jag ska försöka klara hela den här veckan även om det kanske blir lite kämpigt!

    extra mat

    Åt en halvgrov macka med mini keso och en halv skiva rökt skinka med nu på kvällen. Kom på att jag inte alls hade klarat 3 dagar förresten, tänkte att det var söndag... Men det är en bra början på veckan!

    Min dag

    Jag lyckades idag, woho! Tredje dagen denna veckan, det är bra för att vara mig just nu.

    Min dag har sett ut som följande:


     

    Frukost
    2 grova mackor, en med makrill i tomatsås på tub och en med tonfisk/ost på tub
    1 kokt ägg
    jordgubbar, mini yoggi och ½dl müsli

    Mellanmål
    1 stor skiva melon
    1 kokt ägg

    Lunch
    1 äpple
    1 grov dubbelmacka med en röra av 2msk mini keso och en liten hemlagad pannbiff

    Middag
    1 grov fralla
    Lite nötter
    1 äpple
    1 Sharonfrukt
    1 glass (sån med 99kcal)

    Kvällsmat
    En stor men ganska grov fralla
    Melon och ca 1,5-2dl mini yoggi

    Kunde ha ätit mer, jag vet, men samtidigt så har jag träffat massa folk och inte hunnit med idag, det var någon som påpekade att jag inte åt någon riktig lagad måltid, fast det gjorde jag ju igår, lunchen? Jag grillade och fixade allting, det är så mina måltider ser ut, ogillar för det mesta kolhydrater i form av ris, pasta och potatis. Grovt bröd fixar jag däremot, där av alla mackor. ;)

    Tankar

    Idag ska jag tänka postitivt om mig själv hela dagen, uppskatta det jag har och tänka extra på det.

    Mat

    Idag har jag ätit:

    Frukost
    1 kokt ägg + 1 grov dubbelmacka med mini keso och rökt skinka

    Mellanmål
    1 kokt ägg + pizzasallad + 1 grov fralla

    Lunch
    4 grillade kycklingspett + 1 grillad majskolv + ½dl mini kesella med 4 inlagda vitlöksklyftor och 1 mini tomat

    Mellanmål
    Minikesella + melon + hallon + hela linfrön
    en liten näve rostade jordnötter

    Hets
    Nötter + choklad (medel mycket)
    (spydde upp en del av lunchen och mellanmålet samtidigt)

    Middag
    2 halvgrova mackor med mini keso
    melon + ½dl mini kesella

    Hets
    Glass, godis och nötter (mycket)
    (spydde upp så mycket jag kunde men inte allt, vet däremot inte om jag spydde av "middagen" men jag hoppas faktiskt inte det)

    Kvällsmat
    1 dl mini yoggi + jordgubbar


    Utmaning

    Oj oj oj, jag är faktiskt riktigt stolt när jag tänker på gårdagen, okej jag åt inte så hälsosamt kanske, men jag utmanade mig själv, åt sådant jag innan bara hetsat. Och köpte lördagsgott på kvällen dessutom.

    Detta åt jag efter det andra inlägget jag skrev:

    Eftermiddagen:
    Lite grillat kycklingbröst
    1 bit vattenmelon
    1 tunt käckebröd med mini keso

    Och middagen blev:
    2 pizzaslize (totalt 1/4pizza) och pizzasallad

    På kvällen när vi kollade film med vännerna blev det:
    150g körsbär
    60g nötter
    3 chokladpraliner (2 70% och 1 ljus men som jag älskar och inte har ätit utan att hetsa en enda gång...)

    Och vet ni vad? Jag klarade dagen, jag tänkte positiva tankar med mig själv, och att det trots allt var lördag, ibland måste man våga släppa på att vara extremnyttig kanske. Idag kommer nog bli en bra dag, jag har ätit frukost och är mätt och glad. :)

    Har 2dagar klarade denna veckan hittils nu, jag ska klara idag med så jag får 3!

    Oj

    När jag skrev ner det där känns det både bra och dåligt, det känns som om jag har ätit oändligt mycket samtidigt som det känns lite för lite och ändå normalt. WHAT? Denna känslan är skum, riktigt skum.

    Stolt som ett bi!

    Idag är jag stolt som ett bi, verkligen. Jag åt en bra frukost och tog en extra macka för att jag inte var mätt så totalt var frukosten:
    1 kokt ägg
    1 grov macka med makrill i tomatsås på tub
    1 grov macka med mini keso och rökt kalkon
    8 jordgubbar med ½dl lättkesella och 1dl turkisk yougurt light (3.5%fett) och ½dl müsli


    Sen åt jag ett stort mellanmål:
    1 grov macka med makrill i tomatsås på tub
    1 äpple
    1 köttbulle
    1 grov knäckemacka med färskost

    Sen blev det lite konstig lunch, men jag är stolt över att jag vågade äta bullen med alla andra
    1 bulle
    1 äpple
    lite grillad kyckling, paprika, zuccini och rödlök (dock inte så mycket kanske 2dl mat totalt)

    Vikt

    Vägde mig just och vågen stod på 50.1kg kanske inte låter varken mycket eller fruktansvärt lite men det är hur som helst min högsta vikt på öhm, minst 3 år, och det skummaste är att jag snarare tänkte "jaha..." istället för "ohnooo! MÅSTE BANTA!" ett steg framåt, samtidigt vill jag inte rusa upp i vikt och bli mullig bara för att jag blir frisk. Men har hört att man sväller i början för att sedan gå ner svullnaden eftersom kroppen efter ett tag fattar att den inte behöver spara inför ännu en svält.


    Fråga

    Hej! Brukar läsa din blogg ibland,tänkte bara säga det. :)Tänkte fråga lite saker,om det är okej,haha!
    Hur gammal är du?
     Hur länge har du varit sjuk?
    Får du eller har du fått nån behandling? :)
    Jag själv kämpar mot anorexin,du får fråga mig om nåt om du undrar! Haha! Kram


    Hej! Jag var ca 15-16 år när jag fick ätstörningar så har med andra ord haft ätstörningar i ca 3,5-4år nu, ush.... Jag får behandling, eller ja jag går till en sjukgymnast som lär mig lite basal kroppskännedom, tar min vikt och puls och snackar lite med mig. Sen har jag en psykolog som jag ska gå till med, men hon hör aldrig av sig och jag har aldrig fått någon bra kontakt med henne så satsar mest på sjukgymnasten, hon är underbar! Däremot vet jag inte hur det blir ifall jag kommer in på någon utbildning, hur jag ska göra då, ska jag sluta gå på behandling om jag måste flytta någonstans?


    Läsarkommentar

    Sluta äta lightprodukter! Det är de som gör att du misslyckas. De lurar bara kroppen som tror att den får energi fast den inte får det! Dessutom måste du äta så himla stora mänger av lightmat att det är klart det känns som "jätte stora" portioner. Ta vanligt smör, keso, ost, yoghurt osv. som kroppen kan hantera. Då kommer också du kunna hantera matintaget! Du måste nog få bort tänket om fet-yoghurt osv. Det är ju de VANLIGA produkter du pratar - som alla äter. I Grekland är ju till och med 10% vanlig och inte anses som fet! Helt standard för de allra flesta. Light och smal alternativen är ju ett senare påfund som inte har gjort någon människa speciellt mycket friskare/lyckligare...

    Jo jag vet att lättprodukter inte är bättre så sett, men det tänket sitter fortfarande kvar i mitt huvud, sen äter jag ekologisk naturell yougurt med som är 3.5 - 4.6% (eller något sådant) fett, och även turkisk yougurt (fast light, men den är 3.5% så det borde väll anses som vanligt?), yoggi mini äter jag dels för att den är så kalorisnål ja, det ska jag inte ljuga om, men dels för att den är så god och inte heller innehåller socker (dock massor av sötningsmedel...). Men ja, jag ska jobba på att äta fetare produkter, ost äter jag fet eftersom det är den vi har hemma, förutom haoullomi och fetaostar då. Eller keso, men det äter jag vanligt ibland men tycker att det smakar för mycket grädde... Ush nu blev det bara för långt och för förklarande och ursäktande, jag ska inte ursäkta min sjukdom. Jag ska bli av med den. Tack för att du påpekade det med lightprodukterna, måste bli bättre på att äta fett.

    no no no

    jag misslyckades en gång idag, men det ska inte hindra mig från att lyckas resten av dagen, ska äta ett riktigt mellanmål och en riktig middag, inte kompensera alls.

    Morgonen

    Denna morgonen har varit väldigt bra, gick en promenad till tandläkaren, de fixade till det lilla hålet, så jag har lovat mig själv att vara snäll mot mig själv idag, och inte spy och förstöra lagningen nu. Jag har även hunnit med både att äta frukost och mellanmål:

    Frukost:
     1 grov macka med tonfisk på tub (tunt lager) + kokt ägg + vattenmelon med lättkesella, mini yoggi och nästan ½dl müsli

    Mellanmål:
    1 "drickgröt" och 1dl lättkesella med 4 jordgubbar och lite funlight


    bättre lycka nästa gång

    Imorgon ska jag ha pli på mig själv, jag ska ha ordning på vad och när jag ska äta, så att jag inte stressar upp mig i onödan och början hetsa. Det kommer gå så bra så, och ja, jag tror på att inbilla mig att saker kommer att gå bra, det är väll bättre än att lipa innan allt händer? För det kan ju vara så att imorgon blir en perfekt dag, yes.

    Godnatt sötnosar, tack för att ni stöttar mig det betyder väldigt mycket!

    kvällsmat

    Min kvällsmat bestod av mager stek med fullkornspasta och sallad, jag känner mig så mätt att jag inte vet vad, men jag ska behålla det, jag ska, ska, ska. Har dock kakor i skafferiet som lockar på mig, det är okej om jag tar men inte behöver jag det? Jag kan likagärna ta ett äpple, lite melon eller yougurt, eller?

    Imorgon ska jag till tandläkaren igen, jag hoppas på något sätt att jag bara inbillat mig att det är ett hål igen, det borde jag ha kunnat, annars är det riktigt illa, att jag frätit sönder en lagning på bara några timmar!

    RSS 2.0