• bloglovin
 • Klar!

  Jag är äntligen klar med mitt arbete, 12 sidor blev det! Och väldigt stötande, men jag hoppas att min lärare inte misstycker då jag själv tycker bättre om att läsa upprörande texter än trista långtråkiga. Jag är hur som helst överlycklig över att det är klart, en sak mindre att oroa sig för!

  Imorgon är det Svenska nationellaprovet för min del, är lite spänd men inte så farlig, man kan inte direkt öva på det annat än att läsa häften då. Men det ska nog lösa sig, ska ha med mig lite yogurt och frukt eller liknande, något för att hålla humöret uppe. Insåg att skollunchen är brutalt äckligt imorgon, varför just imorgon av alla dagar? Åhh. what to do?

  Någon mer som ska göra Nationella imorgon? 6 timmars prov here we come!

  Inte så lyckat  Den här dagen har inte gått som jag hade tänkt, jag har ätit alldeles för lite och sedan hetsat alldeles för mycket och spytt. Jag kom även försent till skolan och gick hem tidigare, men jag har pluggat lite åtminstonde. Och jag skrev klart intervjuven, det var skönt tycker jag, hatar folk som inte svarar snabbt så den fick prioritet.

  Missade däremot att jag skulle träffa sjukgymnasten idag, så jag låtsades att jag trodde vi hade en annan tid så jag slapp betala, som man måste göra om man inte kommer dit. Så behöver inte väga mig på 2 veckor nu, ska bli skönt, men hon förväntar sig att jag väger över 50 nästa gång, jag får ångest av att bara tänka på det.

  Dagens  Ska svara på lite frågor till ett projekt för en journaliststudent, ska bli kul, måste hinna med det med, får bli ikväll. Kul när det kommer sådana förslag, bara man kan vara anonym så är jag glad.

  Mina planer för idag:

  • Gå hela dagen i skolan
  • Läsa igenom för Svenska nationella imorgon
  • Skriva klart mitt arbete (ska lägga in en del bilder så drar det ut några sidor, haha.)
  • Börja svara på journalistens frågor, har läst igenom dem redan
  • Umgås med killen under tiden (utom på sista punkten då...)
  Idag är jag glad, det känns som om det kan bli en bra dag, I hope so. Min ångest är borta, det är najs!

  Tisdag

  Okej, jag fick in mina pengar under natten tydligen, alltså studiebidraget, känns skönt! Nu blir det till att köpa studentklänning, segt att den jag ville ha från nelly hade tagit slut dock.

  Idag blir det en hel plugg dag, känns sådär kul, har musikalarbete i skolan hela dagen och sen ska en stor inlämning på 10sidor lämnas in, inte helt kul direkt. Jag kan ju påpeka att jag INTE är klar med arbetet och att jag inte är alltför förberedd till musikalen, men våran lärare är nästan alltid butter så what to do?

  Jag tycker att min kropp är så dubbel, jag kan tycka att den är way för stor SAMTIDIGT som jag tycker att den är way för liten, hur går detta ihop? Någon som vill förklara?

  Ångest

  Ush har sån ångest nu, jag åt just nötter och choklad, spydde men kunde inte få upp allt så nu sitter jag här med både ångest och alla dumma bieffekter av att spy - är helt yr, svag i hela kroppen, benen viker sig när jag går, min mun känns äcklig och dessutom blir man hungrigare av att spy, inget att föredra med andra ord. Nu kanske ni undrar varför jag håller på som jag gör då, jag har egentligen inget bra svar på det förutom att det får mig att må bra för en sekund och det stänger ute mina känslor på gott och ont, jag stänger ut ångesten, men den kryper ändå in. Och nu är den här och försöker äta upp mitt psyke. Fyfan, den ska inte vinna.

  Jag funderar på att börja planera mitt matintag mer noggrant, är bara lite rädd att jag ska bli manisk och börja äta mindre och mindre. Men jag måste nog planera bättre eftersom jag stupar efter lunch även fast den varit nyttig och hur liten den än varit. Jag klarar snart inte detta längre. Men jag måste, för min egen skull.

  Pengar  Jag som längtade efter att få mina pengar för att kunna spara dem till mitt nya (och enda) sparkonto, har inte fått ett endaste öre från mitt studiebidrag, och något säger mig att det kanske inte ens kommer denna månaden, min närvaro är inte så stor kan jag ju påpeka... Men jag ska skärpa mig, det måste jag. Jag fick mvg på en stor uppgift idag i alla fall, det var kul, men vet inte om det räcker med att bara vara duktig när jag väl är i skolan, jag måste nog faktiskt gå dit oftare med.

  Lite gladare blev jag för skatteåterbäringen! Jag får tillbaka över 5000:- Woho! Jag älskar skatteåterbäring, man glömmer bort den och sen helt plötsligt så får man ett brev där det står att man ska få pengar, bättre än lotto det! ;D Har ni fått någonting tillbaka, eller kanske fått betala tillbaka?

  Maten har inte gått så bra idag, eller frukosten och första mellanmålet gick bra, och jag åt en bra lunch men den kom upp sen tyvärr, och sen har det gått utför, fan. Men det är nya tag imorgon. Jag hatar att förstöra första dagen på veckan, men jag ska klara imorgon trots allt. Har så mycket plugg att göra nu att jag MÅSTE äta för att orka, men frågan är om jag orkar med ångesten som kommer med måltiderna? Jag får ta och sansa mig, meditera eller något.

  Puss

  Tillbaka  Är hemma från fjällen nu, helt underbart var det, älskar att åka skidor! :)

  Och jag klarade första dagen där uppe, trots att jag åt vitt bröd och 3 chokladbitar (jag var jättenära att hetsa efter dem men jag höll mig sansad ändå, det är jag lite stolt över faktiskt).

  Idag klarade jag mig dock inte, antagligen för att jag åt för lite lunch, jag har börjat inse att jag måste äta mer kolhydrater om jag ska kunna sluta hetsa även om det är efter kolhydraterna som jag oftast hetsar, men jag äter helt enkelt för lite av dem och då vill kroppen ha mer och mer och mer. Så nu är det slut med att äta sallad och en köttbit, det är verkligen inte värt det om min kropp skriker efter sötsaker sedan istället.

  Min hals är fortfarande uppsvullen och jag har ganska mycket komplex för den nu, jag vet att det inte är fett men det känns som det, eller jag har ofta komplex för halsen och mitt ansikte, tycker att det är för runt, tjockt etc. Men ja, jag vet att det bara är tillfällig svullnad som tur är.

  Imorgon är en dag som jag ska klara av, det har jag redan nu bestämt. ;D

  Tack för alla söta kommentarer för övrigt, jag blev riktigt glad när jag loggade in och såg att alla brydde sig så mycket, allt går upp och ner väldigt snabbt, men jag ska försöka hålla det stabilt och stabilt på rätt sätt. Tack än en gång, det betyder jättemycket!

  förlåt

  jag vet inte om jag orkar kämpa längre

  Den slits snart bort!  Idag blir det inget gullande med min sjukdom över huvudtaget, jag har som sagt haft ont i halsen i några dagar, men igår började jag känna att det gjorde ont i munnen, där jag har haft ont tidigare. Jag har nämligen ett hål (nästan 1cm stort) i strängen under gommen, antagligen efter alla syra som stannar kvar i munnen efter att man spytt (därav tipset jag gav om att skölja munnen med vatten och inte borsta tänderna efter att ha spytt, jag vill inte att tänderna ska bli förstörda dem med) och när det höll på att bli ett hål så gjorde lika ont som det gör nu, men nu när jag kollar så ser jag att det är den tunna huden som håller ihop hålet som håller på att brista, vet inte om jag borde gå till en läkare eller så. Och vad ska jag säga isåfall? Jag som ska till fjällen idag, det här var inte så lämpligt.

  Nervösa lilla jag

  Jag är nervös nu, nervös, glad och lite ångestfylld - allt på samma gång.
  • Jag är nervös inför måltiderna när vi är i fjällen, vad ska jag äta? Vad kommer dem laga för mat?
  • Jag är glad att jag ska till fjällen
  • Jag är nervös är ångestfylld  inför vägningen inför alla folk och med tjocka kläder på sig när man hyr skidorna
  • Jag är nervös/glad/ångestfylld när jag tänker på att jag ska till dietisten för första gången imorgon
  • Jag är nervös att jag inte har börjat packa än
  • Jag är glad ATT jag ska börja packa nu. ;D
  God kväll söta läsare, ska försöka hinna med ett inlägg imorgon på morgonen, men sen är jag borta tills på måndag. <3

  Schema  Dagen ser ut som följande;
  • Skola (första gången på hela veckan som jag faktiskt är där, inte bra alls)
  • Jobb intervjuv
  • Plugga
  • Packa inför fjällen
  Äter frukost just nu, hoppas på en bra dag, solen skiner så det kan nog få mitt humör att stiga en aningens till. :)

  Hur har ni det idag?

  Ångest

  Jag har ett jätte stort dilemma, som inte har någonting med mat eller sånt att göra för en gångs skull, jag tar studenten nu till våren och hade tänkt ta ett sabbatår och jobba för att sedan söka in till någon utbildning. Men jag har sökt en i alla fall, och nu har min kille blivit lite grinig, han blir alltid det så fort mina utbildningar kommer på tal, de ligger nämligen som närmast 3 timmars tågfärd hemmifrån. Så vi kommer på sin höjd kunna ses en gång i veckan om ens det. Han har gått om gymnasiet så han går ut om 2 år, så om jag börjar plugga en 2årig utbildning till hösten så går vi alltså ut samtidigt, hade varit lite praktiskt, men han tror inte det fungerar att ha ett långfärdsförhållande, det tror inte jag heller egentligen, vi ses ju varje dag, sover med varandra varje natt etc. Men jag vill ha en utbildning som jag trivs med OCH jag vill ha kvar honom i mitt liv. Jag frågade även om han kunde tänka sig att flytta med mig ifall jag väntade tills han hade gått ut, och han sa att han kanske kunde tänka sig det om han inte hade fått jobb då, och han lät väldigt negativ mot det. Så vad fan ska jag välja? Pest eller kolera.

  Good or bad?  Jag åkte till sjukgymnasten full av ångest, alldeles yr dessutom. Mitt blodtryck var sådär, det ena värdet var hyffsat normalt och det andra lågt. Men en klar förbättring än för några veckor sen i alla fall. Hur som helst, så tog hon vikten och jag hade gått upp 0.2kg så det var inte så jätte farligt, trodde att det skulle vara MYCKET mer. Sen fick jag en ganska mesig massage, det var mer som om hon bara rörde/klappade på mig. Men massage är aldrig fel.

  Efteråt kände jag sug efter godis, men väl inne i butiken fokuserade jag på vad jag egentligen behövde, nämligen mat, så jag köpte tomater och aubergine istället för godiset, mycket smart om jag får säga så själv. ;)

  Blodtryck: 98/58
  Vikt: 49.4kg

  Jobbigt  Ska åka iväg till sjukgymnasten om en liten stund, känns väldigt segt idag, visst min jobbintervjuv gick jättebra, men efter den så har den här dagen bara gått utför. Jag har ätit en massa godis och glass, spytt - mått dåligt. Åt nyss en stor grov macka med makrill i tomatsås på för att kompensera att jag spydde. Jag vet inte men jag tror att jag har gått upp en hel del, och det känns inte så bra längre, för nu börjar det bli verklighet. Jag kommer att ha passerat 50kg sträcket idag. Jag känner det på mig, och om jag inte gör det så blir hon nog besviken på mig eftersom hon satt upp att jag ska gå upp 0.5 - 1kg per vecka. Så jag borde väll bli glad att jag gått upp. Men inte just nu bara.

  Jag undrar när min mens ska komma tillbaka med, det är konstigt att den inte kommit tillbaka fast jag har gått upp i vikt och äter bättre. Jag förstår det inte.

  Frågestund - svar!

  Jag har en lite udda fråga kanske... Varför göra en blogg och skriva om sin sjukdom på det sättet du gör? Jag förstår att för vissa kan det vara bra att läsa om andra med samma sjukdom, men för endel är det inte bra... För mig är det verkligen inte bra att läsa en sådan blogg. Och då kan du tycka att varför då ens läsa din blogg?! När man väl är sjuk och trillar in på en blogg där du skriver om ditt liv så är det inte det enklaste att klicka ner internet rutan. För mig känns det som om jag kan få tips av dig genom bloggen, typ som att man inte ska borsta tänderna direkt efter att man kräkts. Jag tycker det är bra att du skriver om sjukdomen för det är dock en dödlig sjukdom. Men tänk på hur du skriver och försök se det ur alla synvinklar. Jag verkligen förstår att många läser din blogg och lider med dig, det gör även jag, jag vet vad du går igenom! Lycka till tjejen, jag kämpar med dig!

  Svar: Jag gör den här bloggen som ett extra steg för att snabbare bli frisk, den peppar mig oerhört speciellt när jag får kommentarer etc. Men jag förstår hur du menar att den kan trigga igång folk, men det är det jag försöker så gott jag kan att motverka genom att beskriva hur dåligt man mår av ätstörningar och att det inte är glamouröst någon stans. Vad gäller att jag skrev tipset om att man inte ska borsta tänderna efter man har spytt så menade jag det absolut inte som att "bara du inte borstar tänderna är allt bra!" utan snarare att man ska försöka skydda dem så gott det går trots att man spyr, det tipset får du även av sjukhuset om du frågar. Tack så mycket, jag hoppas du blir frisk med och att min blogg inte drar ner dig djupare!  Hur började allt? vet dina föräldrar?

  Svar: Jag har alltid varit "den där spinkiga" och tagit det som en positiv sak oavsett hur folk har menat, men sen blev jag deprimerad i slutet av 9an, och det var massa bråk med min kille. När jag sedan började gymnasiet så började jag äta lite mer godis och gick upp från 45 till 50kg och det blev som en chock för mig, så jag började träna, äta mindre och spy, i början bara då och då och det har gradvis blivit värre. Men jag är uppvuxen i en familj som har gett mig god, nyttig mat och där bantning aldrig diskuteras så min familj kan jag knappast skylla på.

  Nej mina föräldrar vet inget, de antog att något var fel i somras då jag gick ner till 44kg, och mådde rent ut sagt för jävligt, kunde inte jobba, inte sova, inte äta, inte njuta av livet, så min pappa frågade om jag åt som jag skulle och jag svarade ja, han frågade faktiskt även om jag hade spytt någon gång och jag kollade konstigt på honom och sa "nej? Varför skulle jag det?" sen dess har de inte sagt något.  Hej, det måste vara väldigt svårt för dej. men jag gillar verkligen din blogg, för det visar lixom hur det är. så jag tycker att vi alla ska ge dej en Applåd! Keep It up!
  & frågan: Är det svårt för dej, är personer taskiga mot dej för att du är sån som du är. (menar inte det på elakt sätt)

  :)

  Svar: Tack så mycket! Förstår inte riktigt vad du menar, men det är bara min kille och en av mina tjejpolare som vet om det och de stöttar mig givetvis även om min kille inte riktigt förstår alltid tror jag, men han utmanar mig, som att övertala mig att äta något som jag själv anser vara förbjudet, men framför allt så är han den som drar upp mig från detta genom att visa att han älskar mig oavsett vad.

  Vad gäller andra personer så får jag väll höra då och då att jag är "såå smal" men det känns mest överdrivet enligt mig. Min tjejkompis berättade däremot när jag förklarade allt för henne, att hon fått frågor om min vikt gång på gång av folk i klassen, men de sa inte ett ord till mig...


  Hej! Hur är det? =) Kämpa på och ta hand om dig! Kram!

  Svar: Hej, hej. Det är sådär, är orolig över att ta vikten i eftermiddag (hos sjukgymnasten). Tack så mycket! Kram


  Jag förstår vad anonym menar. Människor med en sne syn på mat tycker om att se vad andra äter och hur mycket, hur mkt de tränar och tips&dylikt för att jämföra med sig själva. Men jag tycker att det är en bra blogg om den hjälper dig. Och du hjälper mig lite, får mig att inse och komma ihåg att det viktigaste är att man själv må bra, vad hjälper det mig att vara smal men ett tomt skal? Men den som skrev det anonyma inlägget ser det tydligen på ett annat sätt. Frågan är om det skulle hjälpa henne om du stängde ner din blogg? Informationen finns då istället någonannanstans, ska vi stänga ner det också, ska vi stänga ner hela världen? inget mer mode. Har man ätstörningar måste man lära sig att handskas med samhället annars kommer man inte att överleva.

  Svar: (anonym syftar på personen jag svarade på först). Mycket bra skrivet, det går inte att gömma saker, det är bättre att visa det och lösa problemet öppet, min mening med bloggen är inte att få andra att bli sjuka, tvärtom att bli frisk OCH få andra att följa med och försöka själva, eller åtmistånde gro ett litet frö om att det går att bli frisk från detta helvetet.

  Frågestund  Tänker ha min första frågestund, ni kan fråga vad ni vill, ska bli kul att se vad ni vill veta, om ni vill veta något förstås? Jag ska svara på dem imorgon tänkte jag, så fråga på. :)

  Förlåt  Jag är besviken på mig själv, jag antar att ni med är det, jag kunde inte hålla mig så jag hetsade och spydde, spydde även upp lunchen i samma veva, min hals gör ondare nu efter att jag spytt och hela huvudet snurrar. Dricker vatten för att försöka få bort så mycket av all syra som möjligt (om ni nu också spyr, vilket är hemskt och man inte ska börja med över huvudtaget, så borsta inte tänderna efteråt eftersom det är syra på tänderna som gnuggas in i tänderna om man borstar dem direkt efteråt, drick hellre vatten). Jag skulle ju klara den här dagen med. Nu kommer en ännu svårare uppgift; övertala mig själv om att dagen inte är förstörd, jag kan fortfarande äta ett bra mellanmål och en bra middag eller hur?

  På ett sätt hade jag faktiskt velat läggas in en månad eller så, inte för att jag anser mig vara så fysiskt sjuk/smal, utan för att helt enkelt få hjälp att äta vettigt, för det slutar allt som jämt i att jag får ångest efter en vanlig (nyttig) måltid och sedan hetsar och spyr. För att döva ångesten som kommer upp annars. Men läggas in har jag faktiskt inte tid med, så det kan jag bara drömma om.

  Ångest

  Okej, jag har klarat mig hittils, (3 dagar), och jag vill inte förstöra det genom att hetsa nu, jag får bara inte. Men jag är ensam hemma med både bullar och glass. Fyfan. Jag åt nyss lunch, så det är nu det jobbiga börjar, att behålla maten, att bara låta den vara, men det är så svårt och jag känner mig helt enorm idag. Jag behöver nog lite pepp för att komma tillbaka på rätt bana igen.

  Idag har jag ätit:

  Frukost: 1 grov macka med avokado och 2 tunna kalkonskivor, 1,5dl bär med mini kesella och en klick mini yoggi, 1 glas med järn+c-vitamin brustablett

  Mellanmål: En grov fralla (sån man köper gräddade i butiker) och lite nötter

  Lunch: ca 2,5dl Tomat, svamp, ananas, bön, kassler - gryta med några fullkornsmakaroner i och en sallad (sallad och 10cm gurka) + ett ägg till

  Det är så långt jag kommit hittils, och det jag tycker är mest hemskt är att jag åt nötter. Jag vet att alla mina känslor handlar om ångest till självkänslan och liknande och INTE med maten, men det är hemskt att känna sig tjock, det är hemskt när hjärnan gång på gång upprepar att man borde spy. Men jag ska inte. Jag ska åtminstånde försöka.

  Bloggdesign, hjälp!  Jag är inte världsbäst på datorer och ännu mindre på att göra en bloggdesign, jag vill ha en enkel, ljusrosa design som även ska kunna bläddra vidare till senare inlägg längst ned på sidan. Och några bilder i headern. Jag kan betala för det, men jag vill se några bloggdesigner du gjort först. :)

  Hur får man in bloglovin knappen på sin sida förresten?

  This week

  Måndag: Gå till doktorn och få medecin mot halsen, sova, sova och åter sova

  Tisdag: Jobbintervjuv (telefonförsäljning... bättre än inget dock) och träffa sjukgymnasten (prata, ta vikt, blodtryck och kanske även få reda på hur blodprovet blev sist jag var där)

  Onsdag: Skola (förhoppningsvis, beror på om jag är frisk då), packa inför fjällen

  Torsdag: Träffa dietisten för första gången, åka till fjällen med familjen och min kille

  Fredag: Fjällen

  Lördag: Fjällen

  Söndag: Fjällen, åka hem

  Hela helgen avklarad!  Oj oj oj, jag lyckades äta bra, inte hetsa och inte spy/kompensera en enda gång under hela helgen (fredag till söndag), detta ska firas när jag blir frisk, tills dess ska jag sitta i soffan, kolla tv och hosta som en galning. Men jag är glad ändå, detta bevisar att jag KAN bara jag vill och tvingar mig själv till det, för det blir mindre jobbigt ju längre jag står ut, och absolut inga piller eller bantning är tillåten, jag ska bli frisk genom att ÄTA, det är först då som jag kan sluta hetsa, och jag vet hur det är, man äter och inser att "det blev nog för mycket, det är lika bra att hetsa för att jag måste ändå spy..." men denna helgen har jag lagt mig ned och vilat efter maten för att slippa alla tankar och sen är det försent att hetsa, och helt onödigt med. Dessutom får man bara upp 75% av det man ätit, kan vara bra att ha i tankarna, då är det mer värt att äta riktig mat istället.

  Ett stort välkomnande alla nya läsare dessutom, och tack för alla söta kommentarer, jag märker verkligen att jag börjar sakta men säkert komma upp ur träsket en aning, jag ska klara detta, och ni är de bästa stöttarna jag kunde ha. Tack!

  Så ser min kropp ut nu...

  Jag har visserligen inte tagit någon före bild, men kan lägga upp de jag har sen tidigare. Själv ser jag enorm skillnad, fastän det "bara" är 3kg skillnad. Lite smått jobbigt att lägga upp bilderna, men jag vill att ni ska se min förändring under hela tiden tills jag blir frisk. Dessutom är jag anonym så förhoppningsvis känner ingen igen mig på bilderna.


  Vikt: runt 46kg


  Idag, runt 49kg  Idag, runt 49kg  Gör mig frisk nu, snälla?  Positivt:
  Jag har klarat 2 hela dagar utan att spy, hetsa eller äta för lite. Jag har ätit regelbundet och till och med mellanmål och kvällsmat (och vanlig mat med självklart) och jag ska hålla det även idag.

  Negativt: Min hals svullnar upp ännu mer, och min feber blir högre. Ska gå till läkaren imorgon och få pencilin. Det är verkligen inte kul att vara så här sjuk, jag orkar ingenting och halsen både svider och gör ont.

  Känslosamt

  Idag händer allt väldigt snabbt, ena stunden är jag glad ena stunden sur. Jag grät som en liten bäbis för bara en liten stund sen och nu sitter jag och nästan dansar av glädje, vad är det med mig? Jag är glad att jag har fått lite känslor tillbaka hur som helst, hatar att vara helt känslokall och inte kunna göra något åt det. Har ni med sånna här konstiga upp och ner dagar?

  Håller på att skriva inbjudningar till Studenten nu, ska bli kul att ha en fest med alla släktingar; MONEY! Hahha, nejdå, men det är klart att man vill ha presenter, är bara lite rädd att få en massa krims krams, nej jag vill ha fina saker när det är studenten. :)

  Förresten har jag lyckats äta bra hela dagen idag med och inte spytt, jag ska hålla det hela dagen idag, tänk om jag klarar hela helgen, då måste jag fira på något sätt, men hur? Förslag? :D

  Poledancing  Fick ett mail nyss om poledancing, jag tänkte börja i pole dancing för ett år sedan men det blev för dyrt, men nu har de nya workshops som kostar 300:- per gång, för 1,5timma. Det verkar jättekul, jag är dock upptagen hela den helgen som den är i Göteborg, men är ni intresserade av det så maila dem och boka plats så fort ni kan, för jag tror nog att platserna tar slut ganska omgående.

  Det är i Göteborg och i Stockholm.

  Stockholm: 17 April klockan 18.00 - 19.30 (avancerad) och 18 April klockan 15.00 - 16.30 (nybörjare)
  Göteborg: 26 April klockan 14.00 -15.30 och 16.00 -17.30 (båda är för alla nivåer men är olika pass så man kan gå på båda utan att bli uttråkad. ;) )

  Kolla in mer info på: http://www.lupoledance.com/Eworkshop_Lu.shtml

  Reningskur  Att vara sjuk är nästan som en reningskur, jag orkar helt enkelt inte bry mig om maten, jag äter det jag ska och hetsar inte, tänk om det kunde vara så här enkelt i vanliga fall? Vad mycket bättre jag hade mått isåfall (fast då räknar jag inte med att jag har en uppsvälld hals och megaont).

  Dagens planering:

  • Sova, sova, sova
  • Läsa en bok till Svenskan
  • Kolla Robinsson ikväll (någon mer som ska kolla på det?)
  • Äta mat regelbundet och tillräckligt mycket
  • Plugga (redan skrivit 3 sidor till en inlämning, det får räcka för tillfället)
  Jag fick en kommentar om att jag var duktig som orkade med skolan, tack så hemskt mycket, jag behöver all uppmuntran jag kan få, men ska jag vara ärlig så orkar jag egentligen inte alls med skolan, min närvaro vill jag verkligen inte se nu för tiden, för jag kan ärligt talat inte komma ihåg sist jag var i skolan en hel vecka i sträck, jag brukar skippa hela dagar eller gå hem tidigare för att jag har ångest eller psykiskt/fysiskt inte orkar. Det tär på krafterna, och de är de dagar som jag äter bäst/inte hetsar som är de allra jobbigaste, eftersom ångesten står och piskar mig i ansiktet, så det är lite svårt, ska jag välja att bli frisk men låta det gå ut över skolan? Eller ska jag strunta i att bli frisk och gå till skolan? Jag väljer nummer 1, för i slutändan kommer jag få mer ork, det vet jag, men det kommer ta tid.

  Jag väljer ändå att stanna i skolan pga. att jag tar studenten i början av juni och det är så nära nu, jag vill bara ta studenten, sen kan jag ta det lugnt och slippa tänka på att jag måste gå om gymnasiet. Jag ska ta ett sabbatår efter studenten, och denna sommaren ska jag ut och resa en hel del, jag måste passa på att njuta av sommaren, de senaste åren har jag bara jobbat mig igenom sommrarna, inte att rekomendera! Njut av livet istället.

  God morgon sötnosar

  Hej, jag är på bra humör idag, ska strax gå upp och äta frukost, jag ska göra allt jag kan för att klara maten lika bra som igår. Jag åt väldigt mycket, det kändes som att jag åt hela tiden även fast jag vet att det var bra att jag åt så mycket, jag hetsade INGENTING, rekord.

  Igår:
  Frukost: ½ grov macka med "sportleverpastej" (nyttigare, mindre fett och mer fibrer), ½ grov macka med keso, avokado och rökt kalkon på. 1,5dl bär med 2msk lättkesella och till det ett glas med järn+c-vitamin dryck.

  Mellanmål: En grov macka med keso, avokado och rökt kalkon på. En näve nötter (chashew och paranötter)

  Lunch: Gryta (Hot tacosalsa utan socker, paprika, svamp, kidneybönor, ½näve fullkornspasta och färsk ananas) och tråksallad till det (sallat, gurka och tomat)

  Mellanmål: En grov macka med keso, avokado och rökt kalkon på.

  Middag: ca 1,5dl köttfärs, tråksallad, majs.

  Kvällsmat: 1 halvgrov macka (dock tunn) med lite mjuk skinkost på och lite miniyoggi melon

  Jag åt stora mellanmål kan jag nog sammanfatta det som, och det är nog det jag behöver göra för att inte hetsa, sen gick jag och la mig för att sova när jag kände sug efter sötsaker efter lunchen och jag stod ut och stålsatte mig innan middagen för att inte gå och småäta och sedan få ångest och ja, ni vet.

  Yees!

  Jag har klarat hela dagen! Ätit bra, inte hetsat och inte spytt. Och inte heller haft ångest, helt underbart. Dock har jag sovit väldigt mycket och min hals gör så ont så ni anar inte!

  Trevlig helg söta läsare, ikväll är jag glad sist jag klarade en dag var snart 2 månaders sen!

  Följ gärna min blogg med Bloglovin om ni gillar den.
  http://www.bloglovin.com/blogg/530283/get-me-out-of-this?claim=pyq7879bhcb

  Sunshine  Idag vaknade jag av solen, så mysigt det kan bli, jag är visserligen sjuk fortfarande, min hals gör ont som bara den, men jag ska se det så positivt som möjligt; jag äter bättre och hetsar inte när jag är sjuk, jag glömmer helt bort de flesta tankar på mat och vikt, det är riktigt skönt. Så man kan nästan säga att jag ska njuta av min sjukliga dag. Jag ska dessutom vara med min kille och vara sjuk så det är ett plus i kanten.

  Vet inte riktigt vad lärarna i skolan tror om mig egentligen eftersom jag är "sjuk" hela tiden så nu känns det så fel att INTE gå till skolan trots att jag denna gång är sjuk på riktigt. Jag ska gå på första lektionen eftersom jag missat så många av de lektionerna, men sen blir det mys med killen och film.

  Det borde dock vara förbjudet att vara sjuk på en helg, jag har en massa saker inplanerade imorgon och på söndag, så jag hoppas på ett snabbt tillfrisknande! :D

  Trevlig fredag kära läsare!

  Sjuk  Jag är sjuk, min hals är så svullen som den möjligt kan, nästan så att jag har fått en dubbelhaka pga mina halsmandlar eller vad det nu är som svullnar upp så mycket. Och så har jag feber. I vanliga fall skulle jag nog blivit glad över att vara sjuk och kunna vara hemma utan dåligt samvete, men jag MÅSTE gå på i alla fall en lektion imorgon. Även fast jag helst av allt hade avstått och bara slappat framför tvn.

  Sen avbokade jag även mitt yogapass till ikväll, känns lite småsegt men sånt är livet, jag ska inte träna när jag är sjuk punkt slut. Det ska inte bli något maniskt beteende med min träning, då är det inte värt det.

  Idag är en ångestdag, jag tycker att mina höfter har blivit gigantiska och samma med magen, jag känner mig jättestor och hemsk, jag vill bara bort, egentligen vill jag inte skriva sånt här på bloggen för att jag vet hur nedstämd jag själv blir när folk skriver negativa och deppiga tankar om sig själva, men jag vet inte om jag orkar fortsätta, om det är värt det, för det är kämpigt som bara den. Jag får kämpa inför, under och efter varje måltid, och ändå klarar jag det inte. Jag klarade nästan en dag förra veckan, men då åt jag knappt någonting och hetsade knappt någonting men spydde efter det lilla jag ändå hade ätit. Jag är arg på mig själv dels för att jag går upp i vikt och dels för att jag inte kan äta normalt. Ska det vara så svårt med mat? Jag vet vad jag BORDE äta, men jag ändå äter jag det inte, eller inte tillräckligt mycket åtminståne. Men jag ska fortsätta kämpa, för när jag kämpat mig ur detta helvete ska jag hjälpa andra komma ur det, det har ni mitt ord på.

  Bloglovin!

  Följ min blogg med bloglovin

  Har skaffat Bloglovin så nu kan ni följa min blogg på riktigt! ;D

  Vet dock inte vilken kategori den ska räknas som, något förslag?


  Sjukgymnasten  Var hos sjukgymnasten idag, tog ett för mig oväntat blodprov med, vet inte riktigt varför eftersom det verkar vara ett likadant som jag tog för ca 2 veckor sen. Men jag och min sjukgymnast gjorde lite meditation vilket var jätteskönt även om jag har lite svårt att bara "vara här och nu", men jag älskar yoga och meditation så det var kul. Sen pratade vi lite också och hon tyckte att jag ska börja äta kvällsmat, efter middagen med andra ord, jag har alltid ansett att det har varit samma sak; middag och kvällsmat och tyckt att det enbart är onyttigt att äta efter middagen, men jag ska väll försöka få i mig något litet.

  Vikten ligger på exakt samma som förra veckan, fattar inte riktigt hur men jag är glad, även fast jag borde vara besviken.

  Vikt: 49.2
  Blodtryck: 90/70

  Kroppen  Jag har börjat märka förändringar med min kropp redan, den har blivit större fast jag kan inte helt påstå att den är tjock, jag har delade meningar om min kropp och jag ska försöka fokusera på de positiva, för ärligt talat så har jag snarare fått aningens större bröst (men när man har 70a-liten b så är aningens väldigt betydelsefullt!), lite mer höfter (på gott och ont, jag har ju redan väldigt små höfter om man ser till klädstorlekar men jag litar inte på dem). Det konstiga är att det känns som om mina höfter och ben bara blir större och större medan mina armar inte blir större ett dugg så det ser lite skumt ut!

  Men nu är det slut med att köra sönder min kropp, jag ska börja älska den oavsett om jag går upp mer än jag bestämt att jag ska göra, hur kan man bestämma hur mycket man ska gå upp förresten?

  När jag har spytt de senaste gångerna har jag inte fått upp allt på långa vägar och mitt hjärta har börjat slå ännu hårdare än vanligt och jag har fått svårt att andas, och som vanligt blir jag varm i hela kroppen, yr och väldigt svag. Inget man vill vara med andra ord, men det känns som om min kropp har fått ännu mer nog av vad jag sysslar med. Varför ska jag kriga med kroppen? Kroppen och jag borde istället bli bästisar och leva ett lyckligt liv där vi båda får vara glada, men hur fan ska det gå till?

  Sommar, sommar, sommar  Jag vill ha sommar NU! Så underbart vårväder nu, jag längtar tills man kan gå omkring i kjol och slippa äckliga strumpbyxor, att slippa gömma sina nya kläder under en jättejacka. Att kunna njuta. Att picknicka med sina vänner och äta färsk frukt en ljummen sommarkväll. Att slippa tänka på alla omständigheter så mycket, bara leva här och nu. Sommaren får gärna komma hit och krama mig ikväll, imorgon och alla andra dagar med!

  <3

  Good morning  Vaknade just hemma hos pojkvännen, men ska dra mig till gymmet om en timma ungefär.

  Igår tog projektarbetet slut och mitt blev jättebra, så jag hoppas på ett mvg det hade inte varit dumt! ;)

  Vad ska jag säga om igår... Väldigt bra förmiddag men väldigt dålig eftermiddag. Idag ska det bli bättre, jag ska äta när jag är hungrig och inte förneka mina hungerskänslor då hetsar jag bara senare.

  Imorgon blir det vägning och samtal med sjukgymnasten, jag vill faktiskt inte veta min vikt, är den över 50 kommer jag nog kanske till och med bryta ihop. Men jag ska hålla mig fokuserad, min kropp vill att jag väger över 50kg så jag ska vara den till lags för en gångs skull.

  This week  Igår gick nästan perfekt, jag åt lite mörk choklad som jag spydde men i övrigt så hetsade jag inget alls och jag åt, även om det nog var i det minsta laget men men.

  Idag har däremot varit mer kaotiskt, jag åt en bra frukost, ett bra mellanmål, en bra lunch men det är just efter lunch som jag har som svårast att stå emot att hetsa, då får jag upp alla negativa känslor och känner mig så stor och äcklig så då kommer alla onödiga tankar upp som "det är ändå försent" "du måste ändå spy upp allt om du ska fortsätta vara smal" etc. jag hatar mina tankar, de stämmer inte med verkligeheten.

  En sak som jag ska försöka börja med nu förresten är att måla när jag känner för att hetsa, måla det som kommer upp helt random. Har läst att det ska funka mot diverse deppighet och liknande så då kanske det funkar för att komma i kontakt med mina känslor med. :)

  En sak som jag är glad över däremot är att min pojkvän är så otroligt gullig och underbar, han stöttar mig på bästa sätt - genom att ge mig komplimanger, pussa, krama och helt enkelt visa att han älskar mig oavsett. Det som mina dumma tankar säger att ingen kommer göra om jag går upp i vikt, men varför skulle ingen göra det? Vem skulle du velat ha som kompis:

  1. En size 0 som är deppig och har ångest, som även snäser åt dig om hon tänker på något deppigt, ler inte ofta?
  2. En normalviktig som är glad, skrattar och njuter av livet?

  Jag hade helt klart velat vara vän med nummer 2 i alla fall. :) Så jag får väll se till att jag även BLIR en nummer 2!

  Sunday surprise  Igår gick det hyffsat bra, även fast ångesten fortfarande är kvar, jag drack ingen alkohol över huvudtaget, jag åt mat, en liten bit tårta so far so good. Men senare på kvällen började jag äta en hel del chips, inte hetsande men fortfarande, och jag försökte spy men det gick inte så jag struntade i det, fattar ni hur stort det är? Jag kan knappt komma ihåg när jag struntade i att spy efter att ha ätit något onyttigt. Men nu har jag massa ångest över att jag vet att det ligger där i min mage och växer, eller ja växer gör det ju inte men det KÄNNS som det!

  Idag är det pluggdag, kan jag nog behöva faktiskt.

  Har även startat dagen med havregrynsgröt med blåbär och lite mellanmjölk + 2 kokta ägg (åt både vitan och gulan) och min järn+c-vitamin vitamindryck. :)

  Hoppas ni får en mysig söndag och tack för alla söta kommentarer. <3

  Ikväll  Ikväll ska min barndomskompis fira sin födelsedag, så det kommer bjudas på mat, tårta, kakor och alkohol. Jag måste plugga imorgon så det kan jag skylle att jag inte ska dricka/inte ska dricka så mycket, på. Men resten, hur ska jag komma undan att äta tårta och kakor, det är inte många som ska vara där så det kommer märkas om man inte tar något. Och jag är rädd att jag kommer hetsa om jag äter minsta lilla. Den här känslan är hemsk, att gå och oroa sig flera dagar innan för att man tror att allt ska gå åt helvete, men jag ska försöka tänka positivt, jag ska äta en liten bit tårta och äta långsamt, tugga noga och njuta av den istället för att kasta i mig den. Så ska det bli. För att fira en kompis ska vara kul inte hemskt!

  Body attack!

  Träningen var jobbig som bara den, ni anar inte! Nästan enbart konditionsträning och i högt tempo, det var så att jag fick kväljningar. Men jag är stolt att jag orkade med hela passet trots allt. Jag började fundera över en sak förresten, med tanke på att jag går upp (och ska det med) 0.5kg (eller ja minst det enligt läkarna) per vecka så borde jag väll träna upp musklerna så att de orkar bära mig, eller kommer det naturligt? Jag tänker på att det kan bli för mycket belastning mot kroppen, eller vad tror ni?

  Dumma tankar  Jag har börjat få så dumma tankar, mina tankar fladdrar upp och ner, ena stunden tycker jag att jag är världens fetaste människa och att folk kommer sluta tycka om mig nu, medan jag i nästa stund tycker att jag nästan är för smal och att jag är jättefin etc. Jag har kommit på att jag nog vill vara mittemellan, jag är bara rädd att folk inte kommer se mig om jag är normal. Jag vill sticka ut med det, men jag vet att det är dåligt.

  Jag har även funderat starkare på att börja knappra piller då och då men jag säger åt mig själv på skarpen, för jag är bara dum i huvudet om jag börjat äta piller som jag tidigare tagit överdos på, jag VET hur hemskt det är. Ta aldrig några som helst bantningspiller eller droger för att gå ner i vikt, tro mig när jag säger att det inte är värt det!

  Hur ska jag få bort alla dumma tankar egentligen?

  Träning  Nu när jag väger 49kg (+2hg till och med) så ska jag börja träna med gott samvete igen, så nu på morgonen ska jag prova ett nyss pass på gymmet som heter Bodyattack som ska vara en blandning av kondition och styrka och man ska jobba mycket med sin egna kroppsvikt. Får se hur det går. :)

  Men jag ska inte börja träna helt frenetiskt igen, jag känner redan av att jag måste lugna ner mig inuti kroppen, för när jag inser att jag inte fått upp all hets så funderar jag om jag inte ska springa några timmar sen, men att springa några timmar för att bli av med lite kalorier känns helt löjligt när jag tänker efter, jag vill träna för att må bra, få en starkare kropp som orkar bära mig, starkare skelett, få bättre kondition och bli smidigare. Så jag ska prova nya träningsformer ett tag så att jag inte tröttnar och det blir fokus på kalorierna istället för hälsan.

  Fredagen den 13


  Foto: jimmy backius

  Är detta en otursdag? För min del kan jag nog inte kalla den otursdag men snarare en väldigt dålig och seg dag, jag har inte skött maten som jag ska och jag är inte på bästa humör.

  Men en liten glad sak är att jag och mamma har pratat om att åka på en Yoga helg till våren/sommaren, så nu ska jag bara kolla upp om det finns några bra. :)

  Ikväll blir det nog att kolla på legally blond 2 alternativt lets dance, båda är klyshiga jag vet, men denna dagen har gått åt helvete och jag behöver lite sockersött på tv för att glömma allt en stund. Imorgon blir det party party! Får se hur det går med maten då eftersom det ska bjudas både på mat och efterrätt. Jag ska försöka hålla kvar maten oavsett.

  <3

  Yoga

  Jag kom på en sak igår, nämligen att när jag yogade Hathayoga för något år sedan mådde jag mycket bättre efteråt, det var 45min yoga och 45min meditation, jättemysigt och man blev helt avspänd även om jag i början tyckte att det var lite FÖR flummigt.

  Funderar starkt på att börja igen, för det var ingen poweryoga som det är på diverse gym, snarare strechig, lugn och meditativ yoga där man fokuserar väldigt mycket på andningen. Och man står på huvudet etc. vilket för övrigt är jätteskönt när man väl kommit in i det. ;)

  Har läst en hel del om Göran Boll som är lärare i medicinsk yoga och hjälper folk ut ur ätstörningar med hjälp av Yoga, jag har för mig att han bor och jobbar i Stockholm bara tyvärr, så det kanske är bättre än inget att börja yoga här i Göteborg trots allt?

  Sjukgymnasten

  Sitter i skolan nu, har just varit hos sjukgymnasten, vi gjorde "basal kroppskännedom" idag, man skulle känna sig bekväm i sin kropp, det gick sådär, jag är så van att krypa ihop till en liten boll och jag blir väldigt stressad av att tänka på min andning. :/

  Men vi kom fram till att vi nästa vecka ska meditera och jag ska få massage! Och så tog vi vikt och värden idag.

  Vikt: 49.2kg (gått upp 0.4kg på en vecka, känns hemskt, hemskt, HEMSKT! Men jag vet att det samtidigt är bra)
  Blodtryck: 90/68 (Det har gått ned igen, det går upp och ned ganska mycket, lite skumt.)

  Good morning


  Foto: Jimmy Backius


  Vaknade med min älskling kramandes och solen i ögonen, mys!

  Dags planering:
  • Åka till sjukgymnasten, prata, ta vikt och blodtryck
  • Skola
  • Vila mig lite efter skolan
  • Yoga

  Dagens  Känsla: Lagom, nöjd
  Sysselsättning: Kolla Tv, läsa glamour och träna lite grann hemma
  Längtan efter: Semester och varmt väder
  Bästa: Mysdag, vad kan vara dåligt med det? ;)
  Sämsta: Att jag har hetsat och spytt.
  Funderingar: Kommer jag få jobbet?

  Frukost: 1 grov fralla med ost och skinka, 1,5dl bär med 1dl lätt kesella och till det grönt te.
  Mellanmål: 1 runt knäckebröd (grov hönökaka knäckebröd) med ost och skinka, 1 clementin, 1 glas järn+c-vitamin och grönt te.
  (Annat: Hetsade choklad och spydde)
  Lunch: Örtkryddad fullkornspasta med spenat och ärtor, tillsamans med stekt lax och ett glas vatten.

  Så långt har jag kommit med dagen, hoppas ni har en underbar Onsdag!

  Kärlek  Jag har tänkt på hur olika man kan se på förhållanden, själv har jag och min kille varit ihop i kanske 3,5år men om det har varit en prinsess saga rakt igenom? Hell no! Men som jag ser på det så måste man kämpa för kärleken, älskar du en person så är det värt att gå genom eld och glassplitter. För min del var det helt klart värt det. Och i efterhand kan jag förstå varför allt det dumma hände, varför vi bråkade flera gånger i veckan etc. - vi växte upp. Och eftersom vi envisades med att stanna med varandra, vi gjorde slut gång på gång men några timmar senare blev vi ihop igen, så mognade vi även åt samma håll. Visst har vi olika drömmar, men de lutar åt samma håll, vi vill båda flytta ihop, börja jobba och skaffa barn inom några år.

  Så jag står fast vid att folk ger upp alldeles för lätt nu förtiden (med varning att låta som en gammal tant), men jag tror faktiskt att folk gör slut när de kommer till första återvändsgränden, men klättrar man över återvändsgränden tillsammans, så växer man också tillsammans. Och det stärker förhållandet, om man kommer ut ur återvändsgränden vill säga. Och man lär sig vad sina problemområden är, jag vet att jag kan bli alldeles för svartsjuk, och förut hade jag även skäl till det, men jag har släppt det, det var mer än 2 år sedan och sedan jag släppte det har det känts så mycket bättre, du varken älskar mer eller blir mer älskad av att vara svartsjuk, du får bara båda två att må dåligt.

  Och det är klart att man ska göra slut och man känner att man inte kommer någonvart eller framför allt - Om man tvivlar på sin kärlek.

  Jag har bara följt mitt hjärta och det har slutat bra, mina vänner har varit sura på mig eftersom de har tyckt att jag gjort fel val, men du kan inte följa andras råd när det gäller känslor.

  Hur ser du på kärlek? Ska man släppa den vid första bästa bekymmer och skaffa en felfri man/kvinna och finns mr right över huvud taget? Jag tror att Mr Right finns, men han är inte helt perfekt, men en helt perfekt människa blir inte perfekt när de är helt perfekta, det är ovanorna och sakerna som man stör sig på som visar om man verkligen älskar personen, kan du stå ut med hans ovanor med tanke på hur gullig han är i annat fall, eller vill du att han ska vara perfekt hela tiden? Jag hade definitivt tröttnat och själv känt mig ofullständig och jobbig tror jag.

  <3

  Take it easy

  Idag ska jag ta det lugnt, jag har tagit ledigt för att vila upp mig, så idag blir det till att kolla tv, läsa lite tidningar och bara softa.

  Min arbetsintervjuv gick jättebra igår för övrigt, chefen var jättetrevlig och tyckte att jag passade perfekt in på företaget så jag ska på en andra intervjuv. Jag är glad för lönen är helt okej den med. Nu hoppas jag bara att jag får jobbet och att jag hittar en lägenhet lagom till studenten, då är min lycka total (nästintill).

  Barbie BMI 12!  Okej, det är nog ingen som missat faktumet att Barbie fyller 50 år iår med tanke på att det syns på var och varranan löpsida, hemsida och blogg. Men jag fick nyss se på expressen att de hade räknat ut Barbies BMI (Body mass index) och fått fram att hon har BMI 12(!) har man ett BMI under 18,5 räknas det som undervikt, har du ett BMI under 13 eller 14 så läggs du in på intensivbehandling. Och har du 12, jadu då har du inte mycket ork kvar. Hon ska tydligen vara ca 180-182cm lång och väga runt 39-46kg.

  Hur kan detta vara möjligt? Visst är hon smal, visst har hon konstiga propetioner, MEN jag tycker ändå inte att hon ser ut att vara så spinkig att hon skulle väga såpass lite jämfört med sin längd.

  Jag vet inte hur ni hade det när ni var små, men själv tror jag inte att jag ägde en endaste Barbie, mina föräldrar tyckte att hon var alldeles för plastig och en omoralisk leksak som man inte ger till barn. Men jag lekte ändå lite med Barbies hemma hos en kompis, men då var det mest att sätta dit kläder och desiga nya klänningar på henne. Men om det är Barbie som sätter dit komplex hos unga tjejer tror jag faktiskt inte, jag tror snarare att det är samhället, vännerna, skolan och familjen. Eftersom man speciellt som tjej ofta får uppskattning för sitt yttre när man växer upp "vad söt hon är" etc. och med tiden så blir det till att man vill ha kvar uppmärksamheten men tror att man måste vara smal för att vara vacker. Så tror jag det kan vara i vissa fall åtminstånde.

  Tror ni inte detta är mest likt Barbie som 50åring? ;D

  Jobb intervjuv  Idag ska jag iväg på en jobbintervjuv efter skolan, jag är lite smått nervös, det är i och för sig ett ganska dåligt jobb, men i dessa tider ska man nog ta vara på varenda chans som dyker upp!

  Jag känner för övrigt att jag börjar göra stora framsteg i min sjukdom, jag är inte lika besatt längre, och jag håller på att öva mig i att tycka att min kropp och mitt ansikte är vackra och inte ett dugg tjocka. Konstigt nog har jag börjat gilla mitt ansikte mycket mer än när jag är som mest besatt.

  <3

  Pepp?

  Någon som har nått tips om hur man blir pepp att gå till skolan, jag är morgonpigg så jag är alltid uppe flera timmar innan jag börjar, men som nu när jag egentligen ska gå till skolan så börjar alla tankar flyga iväg om att "nog hade det varit skönare att ta ledigt och bara slappa idag?" tyvärr är det också de dagarna som blir de sämsta eftersom jag då hetsar etc. Fyfan. Jag ska till skolan idag om jag så får släpa mig iväg dit, för om jag går till skolan jämt så blir det som en vana eller?


  Måndag

  Nya tag idag, igår gick det mesta väldigt bra, jag åt frukost, lunch och middag (med en liten bit tårta till efterrätt!) utan att varken hetsa eller spy, jag tuggade och tog mig verkligen TID! Sen när vi kollade på bio hetsade jag däremot godis och spydde. Men med tanke på att hela dagen i övrigt gick så bra så är jag ändå nöjd. Jag tar mini steg! :)

  Filmen, "Män som hatar kvinnor" var helt grym med! Men jag kunde inte sluta tänka på hur mycket tjejen i filmen hade gått ner till den rollen, jag hade innan jag sett filmen läst att hon hade gått på strikt diet för att bli så mager som hon skulle vara i filmen, men jag trodde att hon bara överdrev, men det gjorde hon inte, hon var mager/muskulös kan man säga, varvat muskler med skelett. Jag blev triggad att gå ner igen, vilket inte är bra.

  Idag ska jag till skolan, sen ska jag fika med min älskling och sen ska jag dansa. :) Myspys!

  Vad har ni för planer idag?

  Internationella kvinnodagen den 8 mars
  Ja idag är det som de flesta nog sett den internationella kvinnodagen! Hur ska du fira den? Jag vet inte riktigt vad jag tycker om denna dagen, sure jag tycker att det är bra att kvinnor uppmärksammas, det tycker jag verkligen. Och jag tycker att alla ska ha lika lön för lika arbete, oavsett kön, MEN jag tycker mig höra allt för många feminister som ogillar gubbar och män i allmänhet, och där försvinner min sympati för dessa feminister, att hysa agg mot någon man inte ens känner p.g.a. kön? Hmm det liknar någonting, låt se... allt feministerna står emot och protesterar emot? Oh ja. Nu säger jag inte att det gäller alla femister och alla gubbar, utan bara en liten skara, och det är ju trots allt de avvikande som syns mest.

  Jag hade tänkt fira med att åka in och bada, det är gratis inträde för tjejer på valhalla badet i Göteborg idag! Men jag tror att det är alldeles för mycket folk där idag, så jag tar det hellre lugnt. Och så ska jag äta middag hos min svärfar ikväll och sen gå på bio med min älskling. Myspys.

  Vad ska ni göra en sådan här fin Söndag?

  Lördag  Idag ska jag träna styrketräning, sen ska jag antingen åka på tjejkväll eller ha mysdag med älsklingen. Svårt val. Men jag ska försöka vara så duktig som jag bara kan, och jag ska ta mini steg och leva i stunden och inte i framtiden. Sounds good.

  <3

  Panik  Okej, jag är en ganska positiv och naiv person, det vet jag. Och jag brukar kunna hålla mig positiv trots att allt bara rasar mot mig. Men min syster gav mig just en pik som gör att jag har gråten som ett stort betongblock i halsen, jag andas konstigt och ojämnt och fattar inte hur hon vågade.

   Vi pratade om att åka på bilsemester med familjen, och hon protesterar då med att hon inte skulle få plats i baksätet om jag och våran bror ska sitta där "eftersom ni tar upp all plats" och jag frågar hur jag skulle kunna ta upp så mycket plats och hon BLÅSER upp kinderna (!) och brer ut sig för att föreställa mig, jag som alltid sitter med korsade ben och dessutom är sjukt mycket smalare än henne, jag tror det handlar om 10kg skillnad, och lägg på att jag är ca 20cm längre än henne. Och jag klagar inte på att hon skulle bre ut sig även fast hon sitter bredbent. Ett väldigt negativt inlägg jag vet, men jag måste få ur mig mina känslor, jag trodde inte att jag tog åt mig av andras kommentarer, och jag inser nu att jag kommer ha det jävligt svårt när jag går upp mer i vikt om folk börjar kommentera, oavsett om deras mening har varit positiv. Fan.

  Dagens


  Idag ska jag inte planera för mycket jag ska ta dagen som den kommer, men jag har ändå två saker planerade idag:
  • Skola
  • Mässa om utlandsstudier
  Sen ska jag tänka på att tugga maten ordentligt, men det tar väldigt lång tid så jag antar att jag nog inte brukar tugga som jag ska egentligen. Och att jag ska ta måltid för måltid istället för hela dagen, så jag kanske inte känner mig lika missnöjd. För jag måste nog ta mini steg för att lyckas, och nej jag lyckades inte igår tyvärr.

  Ikväll får jag se vad det blir, kanske tjejkväll eller bara myskväll. Vad ska ni göra ikväll?

  kaliumbrist  Fick ett sms från min läkare nyss, hon hade ju kollat mina värden och mina värden såg bra ut, förutom kalium, det hade jag brist på tydligen. Har googlat runt lite på vad som händer när man har brist på det, och det såg inte så kul ut, det står även att det är väldigt ovanligt att man får kalium brist, och det är det enda jag har brist på? Fast sen läste jag i mattillåtet att folk med ätstörningar inte ska lita på att ens resultat är så bra som de verkar eftersom man nästan alltid har för lite vätska i kroppen vilket gör att ämnena blir mer koncentrerade, vet inte vad jag ska tro. Hur som helst så förstår jag varför jag har kaliumbrist, det står att det försvinner ut om man kräks eller använder laxeringsmedel, det sistnämnda gör jag inte men jag spyr ju varje dag så det kan ju ha med det att göra.

  Men det som det finns mest kalium i är (enligt undersökningen Riksmaten): 

  • 18% Potatis 
  • 15% Mjölk, fil och yoghurt
  • 12% Frukt, bär och juice
  • 12% Kött, fågel och ägg
  • Okej, potatis kommer jag knappt ihåg när jag åt sist, har väll tvingat i mig någon klyftpotatis på någon finmiddag någon gång, men i övrigt NEJ.
  • Mjölk, fil och yoghurt äter jag faktiskt varje dag
  • Frukt, bär och juice, bär äter jag varje dag, frukt med men inte juice
  • Kött, fågel och ägg äter jag något av varje dag, det gör jag.
  Så det måste vara att jag spyr som gör att jag har brist eller?

  Det förklarar dock en hel del saker eftersom symptomen är:
  "Låga kaliumvärden kan ge upphov till förvirringstillstånd och muskelsvaghet. Kaliumbrist kan även orsaka onormal hjärtrytm"
  "Brist leder till muskelsvaghet och kramper."

  Det förklarar varför jag alltid är så sjukt förvirrad, varför jag knappt orkar hålla mig uppe efter att jag spytt och varför mitt hjärta slår i otakt. Kramper har jag dock inte känt av.

  Oj, blev nog lite långt. men men.


  Underbara dag!
  Det kan hända att jag faktiskt lyckas idag, var nästan en månad sen jag lyckades att inte spy på en hel dag. Hittils har jag lyckats idag, och vad är min nyckel? REGELBUNDENHET!

  • 07.00 Frukost (2 grova mackor med smör, fet ost och paprika en liten skål med bär, en halv banan, klick kesella mini och naturell lätt yogurt + ett glas c-vitamin och järn tillskott)
  • 10.00 Mellanmål (1 grov macka med keso + en stor kopp te med lite mellanmjölk i)
  • 12.30 Lunch (en halv laxbit i ugn, ugnsrostade rot/grönsaker och basmatiråris med kryddor och en klick mini kesella)
  • 15.30 Mellanmål (ska strax äta det, får se vad det blir)
  Och så ska det fortsätta, jag ska givetvis äta kvällsmat och något mellanmål senare ikväll med. Och jag ska på yoga idag, det ska bli mysigt! Den här dagen har helt enkelt varit underbar, jag har blivit klar med mitt skolarbete dessutom, gått en skogspromenad och mår bra. :)

  Tugga tugga tugga  Visste ni att man blir mer behagligt mätt om man tuggar maten riktigt när man äter den, tuggar man den inte så samlas den i klumpar i magen vilket gör att man känner sig proppmätt för en liten stund och sedan blir man hungrig igen och fyller då på med ännu mer mat, vilket kan leda till hets eller att man får i sig för mycket mat och känslor som att man har misslyckats. Så tugga din mat nog så slipper du det, och tänk inte på att det tar längre tid, det är väll bättre det?

  Sjukgymnasten  Har varit hos min sjukgymnast idag, vet inte riktigt hur hon är sjukgymnast för vi sitter bara och pratar jämt men hur som helst så var jag hos henne idag och ni ska bara veta hur skönt det är att kunna berätta allt om sig själv, dra ut och in på sig själv, avslöja allt för någon man knappt känner, MEN som man vet inte kommer berätta det för någon heller. Det är underbart, jag har inte riktigt känt att jag har blivit bättre men om jag tänker efter så har jag det, eftersom jag har börjat ifrågasätta VARFÖR jag hetsar, spyr och äter för lite. Jag har börjat ifrågasätta allting. Och idag kom ett bevis på att jag har gjort något rätt åtminstånde mina resultat idag:

  • Vikt: 48.8kg
  • Blodtryck: 100/80
  Med andra ord har jag gått upp 1,3kg - det slog aningens hårt, men det är bara att acceptera även om jag nästan bröt ihop och började gråta när jag insåg det. MEN om jag ska försöka se det positivt, kom ni ihåg att jag skrev att jag inte borde träna förrens jag väger 49kg och därmed har BMI 16? Nu är jag i princip där. :D

  Och jag hade blodtryck 90/60 förra veckan, så det är jättebra att det börjar stabilisera sig såpass fort.

  Ska jag jobba, plugga och bli frisk samtidigt?

  Jag fick denna frågan igår; Ska du jobba, plugga och bli frisk samtidigt? Och nej, inte allt samtidigt, först ska jag gå klart skolan, sen ska jag flytta och jobba, för jag vill flytta direkt och jag söker jobb så att jag kan flytta direkt. Jag vill ha något som är mitt eget och dessutom måste jag förtjäna mina pengar och då kommer jag förhoppningsvis förstå att det inte är möjligt att slösa bort dem på så mycket skit jag hetsäter. Men jag kämpar för att bli frisk just nu. Och ja, det går väll hyffsat men det är bättre än innan i alla fall.

  Frukost: 

  3/4dl havre/korn gröt med 1dl hallon/blåbär och en klick mini kesella
  1 Lingongrova med leverpastej och gurka
  Grönt te

  Och visst frukosten brukar vara det som funkar, efter den skiter sig allt, men idag ska jag behålla åtminstånde lunchen dessutom. :)


  Intervjuv


  Sådan har jag


  Ojoj, nu ska jag snart iväg och gå runt och ge ut mitt CV till en massa affärer i hopp om jobb, önska mig lycka till!

  För övrigt har jag ätit en bra frukost:

  • Havre/korn gröt med hallon och blåbär
  • Grov macka med keso (4%!), timjan och paprika
  • Ett glas järn/C-vitamin dryck med svartvinbärssmak
  Läste att man nästan alltid har järnbrist när man har ätstörningar, och att det är därför man blir så kall, blek och tappar mensen. Jag har aldrig riktigt tänkt så långt, jag har bara förstått att det väll inte är så bra att tappa mensen, att något i kroppen är fel då. Men det stod att om man börjar äta järn igen så kommer den tillbaka, och det är faktiskt skadligt för skelettet att inte få någon mens, plus att man svullnar upp p.g.a. utebliven mens. Så ät järn!

  Måndag  Idag ska allt bli bra, idag ska jag klara det. Jag har redan lyckats med något som jag nog aldrig tidigare gjort, jag har börjat äta äggulan på äggen, något jag tidigare undvek till varje pris eftersom jag vet att äggulan är fet, men så fet är den inte att det uppväger faktumet att den är fullproppad med vitaminer och mineraler, den är även riktigt bra för huden och håret. Så numera ska jag äta gulan när jag äter vitan!

  Min frukost idag:

  Havre/korn gröt med hallon, blåbär och en liten klick mini kesella. (Och jag saltade gröten något jag inte brukar göra)
  2 kokta ägg (åt 1,5gula sen klarade jag inte mer, men det var som sagt en av de första gångerna som jag äter gulan) med salt även här.

  Vad har ni ätit till frukost?

  Svullen  Ush jag har svullnat till jättemycket redan, jag vet varför; vätskan ska balansera sig, så man sväller upp i magen, ansiktet och ibland armarna i några veckor när man slutar att spy. Desamma är det när man börjar äta salt, vilket jag just börjat med. Och jag kan väll inte påstå något annat än att det drar ner min motivation när jag ser en ännu större mage etc.

  Igår åt jag två toast, med vitt bröd, smör och fet ost. Och jag spydde inte. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Men jag vill bli frisk nu, jag måste bli frisk nu.

  Jag antar att jag får ha på mig pösiga tröjor så att jag inte märker av det lika tydligt. :)

  Träna?  Jag som tyckte att jag var så duktig som hade börjat träna styrka för tat bygga upp kroppen snarare än bryta ner den, men så läser jag i "mattillåtet" att man absolut inte ska träna över huvudtaget om man har BMI under 16, att det enda man får göra är att gå max 2 stycker 30min promenader per dag för att belasta skelettet. Just nu ligger jag på 15.3 (47kg) ungefär så jag måste gå upp till minst 49 för att börja träna enligt henne. Men hur mycket skillnad gör 2 kg egentligen? Hur kan det bli mindre skadligt för att jag går upp såpass lite? Det känns lite smått onödigt, men ändå är det något i mig som lyssnar till henne.

  Vad tror ni?

  RSS 2.0