• bloglovin
 • Ont

  Min kropp sa ifrån som bara den för en stund sen, hetsåt (dumt jag vet) och fick smärtor, väldigt starka smärtor i bröstkorgen och vid hjärtat. Blev riktigt rädd faktiskt, har fått det lite smått till och från men inte så här starka. Jag måste verkligen sluta!

  Ikväll blir det nog party trots allt, men antagligen utan alkohol. :) Och imorgon är det mysdag med min kille.

  Hade för övrigt ett litet gräl med min kille igår och det urartade och kom upp att jag fortfarande har problem med maten (han har trott att det mesta är löst nu), och han sa att har jag inte blivit frisk innan sommaren så måste jag läggas in och så kommer han berätta för mina föräldrar, jag tror faktiskt inte han kommer att göra det, dessutom vet jag att jag inte kommer vara helt frisk då, helt frisk kommer jag vara om kanske ett år, jag vill inte gå för snabbt fram, jag vill bli frisk PÅ RIKTIGT. Så att jag inte faller tillbaka igen.


  tävlar

  Tävlar för att bli veckans blogg hos http://xoxonicole.blogg.se rösta gärna på mig och önska mig lycka till! :)


  Sjukgymnasten

  Det var väldigt skumt idag, jag vågade knappt väga mig eftersom jag har ätit mycket mer än vanligt den senaste veckan, och när jag väl ställer mig på vågen ser jag att jag gått NER 0.7kg. Hur är detta möjligt? Hon trodde förstås att jag hade slutat äta, spytt för mycket, tränat för mycket etc. Men jag har skött maten ganska bra även om jag spytt, kompenserat min spya med att äta ett extra mellanmål efter hela tiden.

  Vikt: 49.3
  Blodtryck: 90/63


  Sen hade jag tydligen fått en dietist tid för en vecka sen, men jag har inte fått nått brev hem, jätteskumt. Men nu har jag hur som helst bokat en ny tid, ska bli intressant att få veta vad och hur mycket jag borde äta.


  på topp!

  Ojojoj, igår var jag på arbetsintervjun och det gick jättebra, jag fick jobbet! :D Så jag börjar efter studenten, helt underbart, nu är jag mycket lugnare. Och vet ni något annat positivt? Jag klarade gårdagen med, och jag hade bara hetssug en enda gång på hela dagen, helt otroligt för att vara mig just nu.

  Och idag är det valborg, får se om jag ska gå ut eller vad jag hittar på, hade egentligen varit mysigast att bara softa, är så sjukt trött idag, men vi får se som sagt. Dansa är otroligt kul, och att träffa vänner med. Ska i alla fall förbi kortegen, ett måste om man bor i Göteborg! De firar 100år i år om jag läste rätt. :)

  Justja, jag ska till sjukgymnasten nu på morgonen och sen ska jag gå hela dagen i skolan. Uppdaterar oftare idag hoppas jag. Puss


  Halva veckan

  Onsdag: Arbetsintervju (andra), picknika med en kompis

  Torsdag: Sjukgymnasten (och kolla vikten...) ,arbetsintervju (en annan), plugga, träna

  Fredag: Yoga, plugga (lediga från skolan!), kolla kortegen (eller är den på torsdagen?)

  Lördag: Musikal, träffa en kompis

  Söndag: Musikal och plugga

  Hyffsat fullspäckat schema för att vara en person som inte gillar att binda upp sig på saker.


  Klarad!

  Ja, hela dagen gick bra igår! :D Jag och min kompis gick ut för att gå en liten promenad och det slutade med att vi gick ca 2mil! Var ute och gick i 3 timmar, men vi snackade så mycket att tiden bara rann iväg och vi märkte knappt hur långt vi hade gått förrän benen började verka lite och det blev kallt.

  Idag har jag skola på förmiddagen och sedan ska jag på min andra arbetsintervju, lite pirrigt, jag hoppas verkligen att jag får jobbet! Så idag ska jag vara en kostymnisse. ;D Och efter det ska jag nog sätta mig i någon park med picknik och en kompis och bar mysa i solen, underbart!


  Underbart!

  Denna dagen har gått hur bra som helst, jag har varit på alla lektioner, varken kommit försent eller gått för tidigt. Min redovisning gick hur bra som helst och jag har ätit riktigt och inte spytt. Men framför allt är jag stolt över lunchen, jag har nog inte ätit vit pasta sen jag började bli sjuk för snart 3 år sedan, men idag fanns det bara vit pasta i skolan och då brukar jag bara ta det som är till, men idag tog jag lite vit pasta, OCH HADE INGEN ÅNGEST! Hur bra som helst!

  På eftermiddagen när jag var sur och trött och allmänt grinig, gick jag och köpte en fralla och åkte och tränade istället för att deppa ihop med en godispåse. Och nu sitter jag här och bloggar/äter om vart annat. Snart kommer min kompis hit. Full dag med andra ord. Men det är bra, idag ska jag få rita in ett hjärta i min kalender (gör det varje gång jag klarar en hel dag, man blir så glad av att göra det!)

  Missade förresten min psykolog tid igår av misstag, inte bra...


  Ibland är livet bra vackert!

  Dagen

  Ska bara dra min dag i korthet lite snabbt:
  • Musikalträning
  • Ska hålla ännu ett föredrag inför klassen
  • Ännu mer musikalträning
  • Träna
  • Träffa en kompis som jag knappt träffar numera
  Ska bli riktigt kul att träffa henne, även om det hade varit mysigare med sol så att man kanske hade kunnat picknika eller så. Men det ska bli 20/25grader sol imorgon och övermorgon, så jag ska inte klaga!

  Jag lyckades!

  Jag lyckades behålla chokladen, åt ett äpple och drack te senare på kvällen utan ångest. :) Kändes skönt faktiskt. Jag måste nog sluta sätta etiketter på vad nyttigt och onyttigt är, så nu ska jag sluta tänka så inramat när det gäller mat, låter det bra?

  Jag klarade en dag förra veckan, då jag skulle klarat 2 så denna veckan borde jag klara 2 och sedan blir det maj och enligt min planering är det 2/ggr i veckan jag ska klara då, nu måste jag skärpa mig och klara av det!


  Riesen choklad

  Har precis ätit två bitar riesen choklad, ska jag klara att vara stark och motstå att äta mer, hetsa och spy? Jag vill vara stark, men jag är rädd, rädd för att bli större, men varför? Jag ser ju inte ner på folk som är större än mig, som mina vänner? Så varför skulle jag vara dålig om jag blev normalviktig? Skulle det inte snarare göra att jag får en mer kvinnlig kropp, hur kan det vara negativt egentligen? Jag slits mellan två sidor, ena sidor som säger åt mig att jag har gjort fel hela denna tiden som jag försökt bli frisk, medan den andra sidan är glad att jag försöker, men besviken på att jag inte lyckas. Jag måste lyckas. Det finns inget annat, JAG är inte en ätstörd peson, jag är en person MED en ätstörning, med andra ord kan jag göra mig av med den, eller hur?

  Jo jag ska nog behålla chokladen trots allt!


  Bra/dålig dag

  Den här dagen har varit både bra och dåligt, jag höll två föredrag i skolan, vilket gick långt över förväntan! Gick jättebra och jag hoppas på mycket bra betyg. ;D Fick även veta att jag ligger på Mvg och vg+ i några ämnen som jag knappt trodde att jag skulle klara. Det var skönt, riktigt skönt!

  Däremot började dagen med en hets, och sedan ännu en hets efter lunch, vilket bidrog till att jag missade lektionen efter för att jag mådde så dåligt. Nu har jag bestämt mig för en sak: jag ska äta, mycket, sluta säga att "det är nyttigt och det är onyttigt" jag tror det är bättre att jag äter av allt i normala portioner, då kanske mitt sug försvinner.

  Förresten, någon som sett det där pogrammet där de hypnotiserar deltagarna så att de gör en massa saker, borde man inte kunna bli hypnotiserad att sluta hetsa och äta normalt? :D


  Skola,skola,skola

  Denna dagen är fullproppad med alla möjliga saker:

  • Redovisning 10min
  • Musikalträning
  • Redovisning 30min
  • Dansa och träna
  En hel del att hålla koll på med andra ord, och jag har inte tid att hetsa ELLER få ångest idag, känns sådär bra faktiskt. Har ätit frukost för en stund sen, min plan idag är att äta regelbundet så att jag inte har någon chans att hetsäta, fast ångesten vet jag inte riktigt vad jag ska göra åt. Jag borde precis som ni säger ACCEPTERA att jag får ångesten, men om jag är i skolan och måste ha grymt mycket fokus, vad gör jag då?


  Blogg.se

  Någon mer som haft problem med att logga in på sina bloggar imorse? Har försökt i 3 timmar och det är först nu som jag kom in, varför?

  Fail

  Okej, jag klarade inte denna dagen heller, men jag har börjat inse varför jag hetsar, vad det är som gör att jag sätter i mig hejdlöst stora mängder av något för att sedan spy upp det igen. Och kom fram till att alla känslor kommer upp, både bra och dåliga, men det är så skönt att kunna känna känslor, det var länge sen som jag var riktigt glad, eller riktigt ledsen för den delen med, och att vara känslokall är det värsta som finns, jag sitter hellre och börjar gråta för att något klyshigt i en film än att bara vara utan att känna. Men om jag börjar äta utan att spy så kommer ångesten det vet jag, men om jag klarar tillräckligt länge och låter ångesten bara vara där så kanske ångesten vänder och blir till glädje? Eller hur fungerar det? Jag hoppas att det fungerar så i alla fall!


  Panik?

  Gick ner till köket för att fixa lite mellanmål (ett skivat äpple med mini yoggi och kanel) och såg att mamma fixade med maten, PAJ, har aldrig gillat paj, varken skalet eller den geggiga fyllningen av äggsmet. På köpet såg jag den stora smörklumpen och allt vetemjöl som pajskalet bestod av. Paniken började stiga i kroppen, så jag bestämde mig för att äta mitt mellanmål och fixa någon annan lunch till mig senare, för annars är risken enormt stor att jag börjar hetsa efter det, och det kan jag som sagt inte göra idag. Har inte tid med det heller, här ska pluggas, känner mig riktigt duktig idag. ;D

  Målet

  Jag måste klara att äta bra, inte hetsa och inte spy idag för att lyckas med denna månadens mål - att ha en bra dag per vecka minst. Men eftersom jag inte klarade en enda dag förra veckan så blev det två denna veckan och jag har hittils klarat en denna veckan, så idag gäller det. Sen kommer det trappas upp till 2ggr i veckan i maj, och snart är det maj! Bäst att jag vänjer mig.

  Har just ätit frukost och är ganska så pepp på att plugga för en gångs skull, men också stressad på ett dumt sätt, stressar upp mig så att jag inte kan plugga!

  Vad hände med solen förresten? Skulle inte den värma oss hela helgen?


  No hets

  Tänkte bara meddela er att jag lyckades att inte hetsa, kollade tv, drack te och läste i en tidning istället. Ska strax gå och sätta på en film med, "miss secret agent" riktigt dålig, men jag är så seg och då funkar bara dåliga komedier för min del. Mitt pluggande blev det inte mycket av idag, så det får jag verkligen fixa imorgon, då är det sista dagen innan 2 av mina arbeten ska in, kommer bli lite kämpigt men det löser sig nog. Ska jag vara helt ärlig så är jag glad bara jag tar studenten utan ett enda IG, vilket jag förhoppningsvis inte ska ha ändå, men jag nojjar mig ändå över betygen. Jag orkar inte med skolan men jag inbillar mig att jag gör det så det funkar för stunden.

  Nästa vecka ska jag ta ledigt 2 dagar för att gå på arbetsintervjuer med, vet inte riktigt om det är det smartaste jag kunde göra men jag måste ju skaffa jobb om jag ska kunna resa sen? Eller för att ens kunna leva lite i sommar med.

  Vägde mig nyss förresten, jag försöker träna bort min panik över siffrorna, så efter att jag har vägt mig så kollar jag på mig och min kropp i spegeln och tänker fina saker om den, som att jag är vältränad, har fin mage, vackert ansikte etc. vad som helst som jag faktiskt tycker, sen kommer resten av sig själv nästan. Ska försöka kolla mig i spegeln och göra så varje kväll och varje morgon. Men stanna inte och kolla spegeln tills du inser alla dina brister enligt dig själv, dom vill vi inte ha i minnet. ;D


  Panik

  Jag hatar att få panik oavsett vad det handlar om för så fort paniken kommer så är det som om det slår gong gong klockor inuti min kropp som talar om för mig vad jag borde göra (vilket är vad jag absolut inte borde göra) att hetsa. Men jag ska försöka klara mig. Det jag har panik över är kanske lite smålöjligt för vissa men ganska stort för mig, jag har planerat in 2 stora resor SAMTIDIGT. Samma datum, över julen. Och båda är långt bort, men på olika håll och jag kan verkligen inte fatta vad jag ska göra, jag har hela tiden trott att jag bara planerat med min kille och hans familj, men nu har jag tydligen lovat en polare och hela min familj att hälsa på dem i USA och jag vill så hemskt mycket dit med. GAH! Jag vill verkligen inte svika min kille heller och jag vill resa med honom, jag vill ha båda resorna, och sen tänkte jag att man kanske kunna pressa ihop det så att jag åkte direkt från ena till den andra, vilket väll hade gått om det inte vore för att jag (förhoppningsvis) pluggar då... Fan.

  Jag ska inte få panik, jag ska inte hetsa. Nej, nu ska jag kolla film, mysa och komma på andra tankar. Puss!


  Ingen panik mer tack!

  Dagen

  Dagen har haft sina upp och nedgångar kan man lugnt säga, den började bra med frukost, därefter kaos med hets, sedan små åt jag en massa istället för lunch vilket resulterade i att jag fick panik över att jag inte visste vad eller hur mycket jag faktiskt hade fått i mig, så då blev det kaos och hets, sedan har det gått bra med 2 äpplen efter det. Och nu håller vi på och fixar maten till ikväll:

  • Grillat foliepaket med torsk, citron, basilika, oregano, chili, vitlök, och diverse kryddor
  • Grillad svamp och zuccini
  • Grillad paprika fylld med lök
  • Tomat, gurka, lök och oliver
  • Rött råris (tveksamt om jag kommer ta något av det trots att det är det enda riset jag äter när jag väl äter ris)
  Och självklart vatten till det. Ska bli gott, jag gillar fisk och grönsaker! Men ska försöka ta lite ris med, blir nog för lite egentligen annars, även om jag själv inbillar mig att det inte blir det, och jag vill inte trigga någon genom att säga hur lite jag äter, jag försöker snarare lägga upp saker om mat när jag är stolt över mig själv, kan vara en bra sak för er med, uppmärksamma allt bra ni gör istället för allt dåligt, glöm allt dåligt och fokusera på hur duktig du är JUST NU! :D


  Sol, sol och åter sol!

  Åh vad underbart väder, idag kommer bli en riktigt mysdag helt klart!

  Jag har däremot börjat dagen dåligt med kladdkaka som snabbt åkte ut igen... Men åt nyss ett mellanmål bestående av:

  1kokt ägg ( åt både vitan och gulan) med vitlökspeppar på
  ½dl blåbär med mini yoggi, ½ äpple och lite müsli som topping


  En hel del av min frukost kom nämligen med efter kladdkakan... Så måste fylla på kroppen igen.

  Jag ska in till stan och strosa runt strax tänkte jag, hade egentligen planerat att träna, men det kan jag göra imorgon, idag ska jag shoppa, sola och plugga. Det sista är väll inte helt frivilligt men det måste göras, och vad är inte mer perfekt än att sitta utomhus och mysa i solen samtidigt, det fastnar kanske lättare i huvudet då med kan man ju hoppas. ;D


  Ångestladdat

  Pratade just med mamma om middagen, vi ska grilla, vilken jag blev glad över, vad jag däremot får lite ångest över är att det är flintastek med potatis och jag äter varken eller av det, potatis får jag ångest av pga kolhydraterna och flintastek känns väldigt onyttigt. Hon sa att vi skulle grilla champinjoner och ha vitkålssallad till med, och självklart började min hjärna spela dumma spratt i min hjärna och försöka övertala mig att dels säga att jag redan hade ätit eller säga att jag skulle nöja mig med bara svamp och vitkål, men nej, jag ska vara stark, så jag sa att jag skulle fixa något annat till, lite bönsallad åtminstone. Jag måste äta om jag ska kunna sluta hetsäta, så enkelt är det!


  Förlåt

  Jag klarade inte denna dagen, ett felsteg, inga mer ska jag göra idag. Och jag spydde mindre än vanligt, jag lät en del stanna kvar även om det ger mig ångest, jag kan inte bara leka med det här längre, jag måste visa mig själv att det ska finnas nackdelar med det hela även kortsiktigt.

  Ikväll blir det grillning hoppas jag. :)

  Hittils

  Jag har klarat dagen än så länge, ska försöka hålla hela dagen med, I will do it!

  Snart blir det träning och sedan hem, äta och vila mig. Låter som en bra men något mesig fredagskväll. ;D


  Sommarhelg

  Ska bli sol hela helgen, underbart! Så min helg ska jag spendera dels framför datorn pluggandes, men också sitta utomhus på en filt med fruktsallad och öva på mina redovisningar eller bara läsa random tidningar och mysa! Min kille kommer vara upptagen hela helgen så jag kommer ha tid att bara vara hela helgen, ta det lugnt och fokusera på skolan för en gångs skull. Jag vill inte gå ut med IG, det vill jag verkligen inte, och med tanke på att min närvaro är så fruktansvärd hemsk så måste jag verkligen glänsa på alla inlämningar och redovisningar. Nu är det inte så mycket mer än en månad kvar till studenten, fan vad jag längtar!

  Mina planer för detta året:
  Studentbalen
  Ta studenten och fira med vänner och familj
  Semester med familjen och pojkvännen
  Jobba förhoppningsvis
  Komma in på någon skola till hösten och isåfall flytta dit
  Bli frisk med såklart!
  Semester med sötnosen till vintern


  Detta kommer nog bli ett bra år hoppas jag!


  Andra dagen?

  Idag är jag knappast pigg, men har bara en lektion i skolan idag så det ska nog gå finfint trots allt. Och idag ska vara den andra dagen denna veckan som jag klarar att äta i vettig mängd, utan att hetsa eller spy. Jag tänker fortfarande så mycket på kalorier och kollar varende förpackning för att sedan ta det mest kalorisnåla, en väldigt dålig vana eftersom det ofta resulterar i att jag står velandes och får panik över att det "är så mycket kalorier i allting". Även fast jag vet att man behöver en hel del kalorier bara för att hålla kroppen frisk och kry, och tränar jag så behöver jag ännu mer. Men jag ska stålsätta mig och strunta i hur andra äter, jag ska sluta jämföra mina måltider med andra, för hur vet jag att de äter lika lite som mig när jag inte är med? Nej, jag ska hålla mig till mina egna regler: Äta 3 huvudmål och sedan 2 eller 3 mellanmål. Har börjat få in det som en vana att äta en skål med bär/frukt och lite yougurt på kvällen, har aldrig ätit kvällsmat innan, men det känns naturligt nu, bra!

  Man måste nog stå ut med lidandet tills man är frisk för det är knappast en dans på rosor att bli frisk, man kämpar konstant, fick panik igår efter att ha ätit för mycket mellanmål och funderade "ska jag spy eller inte?" och insåg helt plötsligt hur hemskt det är att jag går och spyr efter att ha ätit, det är hemskt både mot mig själv, mot den som tillagat maten, min ekonomi och mot naturen eftersom jag tar av resurserna helt i onödan.


  Hjälplös

  Jag känner mig så hjälplös helt plötsligt. Jag hittade en vän som jag inte pratat med på något år på en PRO-Ana sida, jag misstänkte att hon var sjuk redan innan vi splittrades pga att jag flyttade, men alla andra sa att det berodde på att hon tog droger och jag antog även jag att så nog var fallet. Men nej, hon tar droger OCH har ätstörningar, jag vill inte, hon är så söt, så underbar och har hamnat så fel, jag vill bara dra i henne, krama henne, få henne att inse att hon är helt sjukt vacker och en av de roligaste människorna jag träffat. Varför ska du fastna i det här du också?

  Bra-dagen

  Justja, jag har klarat att inte hetsa eller spy idag, åt lite för mycket på förmiddagen som mellanmål tycker jag, men strunt i det, jag har klarat dagen! Nu behöver jag bara klara en till dag denna veckan för att hålla mina mål, och det ska jag. :)

  Puss

  Ett steg närmare

  Fick just en kommentar om att jag var så positiv trots att jag försöker bli frisk OCH gå i skolan, och jag tror att det är en av de grundläggande sakerna för att kunna bli frisk, att vara positiv mot sig själv framför allt, och är man inte det så är det bara att fejka tills det kommer naturligt, jag har inte en bra självkänsla över huvudtaget men jag försöker jobba på den, för är min självkänsla stark så kommer jag ha modet att våga lämna ätstörningarna efter mig.

  Idag fick jag även ett litet bevis på att jag håller på att tillfriskna, jag fick mens! haha, kanske lite privat, men jag blev glad, när man har ätstörningar kan mensen försvinna om man väger för lite eller har en för trasig kropp, och sist jag hade mens var för 4-5månader sen, så jag är glad att den är tillbaka, bara det är positivt, innan har jag varit så dubbel när jag fått den, för det betyder att jag gått upp i vikt. Men sånt ska jag inte fokusera på. :)

  Hoppas ni har en trevlig torsdag, ikväll blir det party party för min del. ;D


  Arbetsintevju

  Den gick underbart bra, kanske för att jag hade gått runt i en timma och bara sagt åt mig hur bäst, underbarast och bra jag var så mitt självförtroende skulle vara på topp när jag klev in där och ja det funkade utmärkt, jag var inte blyg som jag brukar vara, så prova det ni med!

  Har precis ätit frukost nu, gröt+jordgubbar och ett kokt ägg (och ett glas järn+c-vitamin)

  Babystep

  Jag tar allting i små tiny babysteps, men jag tror att det är något positivt, visst jag spyr och hetsar fortfarande, MEN jag äter hela äggen när jag kokar ägg istället för bara äggvitan, och istället för att tänka att "den är så fet, jag kommer bli fet" så tänker jag logiskt att så fet är den inte och dessutom bygger den upp håret och gör det glansigt! Och jag äter mycket mer mat än tidigare även om det tar emot väldigt mycket, men jag försöker så gott jag kan.

  Jag vill inte utsätta min kropp för mer skit, efter att jag hade spytt idag kände jag som vanligt hur kroppen nästan vek sig av både smärta (även om jag själv inte känner smärtan vet jag att kroppen tar stryk) och svaghet. Min kropp behöver näring och det gör även jag. Så då ska den få det.

  Har just ätit ett mellanmål, ska iväg på en intervju snart, ska bli spännande, ska träna efter det så har med mig en smörgås att äta direkt efter träningen, men jag ska ändå äta en måltid när jag kommer hem, förut har det varit antingen eller, men jag behöver både och, min kropp behöver det.

  Tack för att ni peppar mig, ni är underbara!


  Onsdag

  Idag ska jag gå till skolan, jag måste verkligen det, jag börjar komma längre och längre efter igen, nu måste jag ta tag i det. Men samtidigt så har jag så mycket annat att tänka på, jag ska på arbetsintervju för ett säljbolag i eftermiddag så jag måste kanske gå tidigare från skolan, igen. Men får jag jobbet så är det helt klart värt det, jag börjar nästan bli lite desperat men jag vill verkligen ha ett jobb som jag kan börja på direkt efter studenten, det hade varit så skönt, behöver spara ihop en hel del pengar dels till en resa och dels att ha som sparkapital när jag sedan börjar plugga.

  Frukosten har gått utan problem idag, 2 grova skivor bröd med mini keso, avokado och rökt kalkon och till det 1,5dl bär + 1,5dl mini yoggi

  När jag pratade med psykologen sist och vi kom in på mina problemområden som jag själv anser vara:

  1. Hetsätandet/spyandet
  2. Min självkänsla

  Så undrade hon varför jag inte tog med att jag äter för lite, men jag blev tveksam, jag vet inte om jag äter för lite, ena stunden tycker jag att det är uppenbart att jag gör det för att i nästa stund tycka tvärtom. Det är förvirrande, men jag vet att jag inte får utesluta livsmedel om jag ska bli frisk.

  Love

  Jag vaknade nog på det bästa sättet som finns, bredvid min älskling. När jag satte mig upp kramade han om mig, kollade på mig och sa "du är så otroligt vacker, jag älskar dig så enormt" och han menade det, det hördes verkligen. Jag som knappt tar åt min komplimanger tog åt mig, sitter fortfarande och ler lite grann. Och ändå säger han att han älskar mig flera gånger om dagen, men ibland känns det mer på alla sätt. Underbart! Var bara tvungen att dela med mig lite av min glädje. Och jag behövde verkligen lite bekräftelse efter att jag gått upp i vikt, vilket han inte ens verkat sett än, som tur är enligt mig. ;)

  Jag kan tyvärr meddela att jag inte lyckats med denna dagen heller. MEN jag har lagt till ett annat mål för idag och det är att vara positiv och älska mig själv, för det borde väll vara grunden till att sluta hetsa och spy, eller ja hela grunden för att må bra?


  Nästan...

  Gårdagen var bra, men inte 100% bra, jag hetsade visserligen bara nötter och inte en massa skräp som godis etc. men jag spydde ju ändå så jag kan knappast säga att jag klarade dagen, men det är ett litet steg framåt i alla fall, idag ska jag ge järnet för att klara det.

  Jag var hos både sjukgymnasten och psykologen igår, det hade blivit något fel i planeringen. Hur som helst så är mina siffror nu:

  Vikt: 50kg
  Blodtryck: 96/60

  Så båda siffrorna har gått upp, vilket jag antar är bra. Jag var stolt över att jag inte fick mer panik över 50siffran, och just då börjar hon prata om att jag måste gå upp MER och att vi ska diskutera hur jag ska bära mig åt för att gå upp. Hmm, jag bävar inför det.

  Sen satt jag och psykologen och snackade i en timma, vi pratade mest om vad som skiljer känslor från tankar, att jag inte känner att jag är tjock etc. utan att det är dumma tankar som får mig att känna mig ledsen, och sa att om jag tänker positivt så kommer jag känna mig gladare och är jag glad mår kroppen bra. Alltid värt att testa, right?

  Och så tränade jag igår med, 1h gym och 1h dans, och jag åt bra under hela dagen och även efter träningen så det känns skönt, och nu har jag träningsverk! Precis som det ska vara. :)

  Ny vecka

  Ny vecka idag och denna vecka har jag som sagt mål på 2 hets och spyfria dagar (+att äta normalt) det kommer bli lite kämpigt men jag ska klara det!

  Idag ska jag även till psykologen, undrar vad hon tänkt ut för mig idag... Och imorgon ska jag till sjukgymnasten och även väga mig, jag vill inte, väger jag inte över 49.4 som jag vägde sist hos henne så kommer hon bli sur och om jag väger mer än 50kg så kommer jag få ångest, jobbigt dilemma.

  Har sjukt mycket att göra i skolan med, men ska försöka komma iväg och dansa lite på kvällen, dans är så underbart!


  Bloggen

  Jag har fastnat ganska mycket för bloggen har jag märkt, jag har inte bloggat innan så jag trodde att jag skulle ge upp efter någon vecka, men den stärker mig verkligen, eller ja det är snarare NI som stärker mig kanske jag ska säga. Och det är jag mycket glad för. När jag hetsat så tänker jag att jag måste be er om förlåtelse och jag vet att ni stöttar mig fast jag misslyckas gång på gång. Jag har flera mål och jag VET att jag ska klara dem, förr eller senare kommer allt att lösa sig, både för mig och för alla andra som kämpar som dårar och är fast i hemska sjukdomar.

  Ha en mysig söndagskväll!

  Jag föll...

  Fan, jag klarade det inte, alla åkte hemifrån utom jag och vad är då mer lockande för min dumma hjärna än att hetsa framför tvn? Men jag ska inte ge upp så nästa vecka är det krav på 2 hetsfria dagar istället för 1. Vattengympan ska jag på ikväll hur som helst, jag brukar ställa in allt om jag hetsat en dag, tror att jag gör kroppen något gott att stanna hemma men stannar jag hemma brukar det bara resultera i att jag hetsar och spyr igen och igen, men om jag åker iväg någonstans äter jag ordentligt för at orka med. Jaja, hoppas ni har haft en bättre dag hittils.

  Dagen jag måste klara!

  Idag måste jag klara att äta och att inte spy, april månad ska jag klara minst 1 dag per vecka och hela veckan har gått utan en enda bra dag, även om jag dragit ned på hetsandet till 1ggr per dag vissa dagar och inte så mycket hets, men idag måste jag ändå klara HELA dagen. Och det ska jag med, även fast jag har en godispåse i mitt rum som lockar, men nej, jag behöver inte den. Idag ska jag äta mat inte godis. Och om jag ändå råkar äta någon godis så STANNAR den i min mage, punkt slut.

  Började dagen med lite frukost:

  Havregrynsgröt (eller egentligen havre&korn) med hallon och lite mjölk
  1 kokt ägg
  1 glas järn+c-vitamin dryck

  Planer för dagen är: Mysdag och senare ska jag iväg på vattengympa i 45min, ska bli kul.


  Ångest

  Varför kommer ångesten även när jag äter nyttig mat? Åt wok gjord på grönsaker, tonfisk och bönor och åt lite avokado till det, men ändå kommer ångesten och säger åt mig att äta onyttigt för att sedan spy upp maten (hatar att spy ren mat, känns som fyllespya allt blir så surt, men jaja...) så sagt och gjort jag bakade för att trycka i mig och sedan spy, varför håller jag på så här? För att jag kan? För att jag inte kan sluta? Hur som helst så vill jag ha ett slut på det nu.

  För övrigt så MÅSTE jag klara hela dagen imorgon om jag ska lyckas med mitt mål denna veckan med, och det vill jag. Någon som har några tips på vad man ska göra efter man har ätit och ångesten börjar samlas i huvudet?


  Lördag

  Idag ska jag inte träna utan ta det lugnt, har hållt på att möblera om och fixa i mitt rum någon timma nu på morgonen, och har träningsverk i hela kroppen sen jag tränade i förrgår. Men det känns sådär småskönt. :)

  Jag har lite småångest inför Studenten, självklart längtar jag som bara satan, men samtidigt så vet jag att studenten = hejdlöst mycket mat och dessutom fokus på mig. Det vill säga, jag kan inte slippa undan att ta efterrätt utan att stå till svars inför alla gäster, hmm. Men jag ska skriva upp varenda litet recept på maten som ska serveras och sedan ge dem till mamma, eftersom jag inte kommer kunna laga maten själv och jag är extremt kinkig om någon annan lagar mat åt mig, tror att de har i vetemjöl, grädde, smör och allt sådant som jag får ångest över. Efterrätterna är som sagt det värsta, för jag brukar alltid baka jättemycket och jättegoda tårtor, bakelser, kakor etc. och det kommer jag göra även nu, men funderar på att även ha en fruktsallad så att jag kan äta frukt och en liten, liten bit tårta. För ångest på studenten vill jag verkligen inte ha! Den vill jag komma ihåg som en av de bästa dagarna i mitt liv!


  Hyffsad dag

  Jag har promenerat i nästan 4 timmar idag (!), fast inte i en klump utan 2h, 1h och sen 1h till. Fast jag gjorde det inte för att träna utan för att det kändes skönt, det har varit så underbart väder hela dagen med sol och värme, sånt gillar vi! Jag ska inte säga att jag klarade hela dagen, men jag försökte, jag åt en bra frukost, ett mellanmål och sedan gick jag i 2 timmar (istället för att gå och köpa godis och spy, ångesten smög sig nämligen på), åt lunch när jag kom hem från promenaden, en stund senare hetsade jag och spydde men sedan åt jag lite bulle med en kompis (nästan en halv bulle) utan att få en endaste skuldkänsla, det kändes bra, och har ätit lite mackor och yougurt just. :)

  Som sagt - en hyffsad dag!

  Hur har det gått för er?


  Promenader är mysigt!

  Kommentar/fråga

  Fråga:
  Idag har jag gjort något bra, något otroligt bra. Jag har hittat till din blogg! Det känndes verkligen underbart att få läsa om någons liv som påminner om mitt eget. Att veta att det finns folk som har det som jag, inte folk som tror sig förstå och tror att det hela går att förändra på en eftermiddag,utan att det är mer än så.
  Jag har en fråga som jag bara måste ställa till dig..Är dina föräldrar medvetna om att du har ätstörnigar? Just nu är jag inne i en period där jag inte riktigt kommer fram till om mina föräldrar borde veta vad som händer i mitt liv med det finns också en del av mig som protesterar tvärt och säger att det är bäst om de inte vet...Tacksam för svar, och än en gång tack för en underbar blogg! Kram

  Svar:
  Åh vilken härlig kommentar och välkommen hit! Det är många som lider och som sagt så är det inget som går över på en  eftermiddag, det ligger både psykiskt och fysiskt, men det går att bli frisk och när man väl blir frisk tror jag (och hoppas) att man är ännu starkare i sig själv än vad man hade varit om man aldrig blivit sjuk.

  Mina föräldrar vet ingenting, jag har ibland trott att de anat något men enda gången de var lite smått oroliga var när jag gick ner till 44kg och då frågade de lite smått men jag avfärdade dem, men nu tycker jag att det är konstigt att de inte kopplar ihop mina konstiga matvanor - när jag äter för att inte spy äter jag så nyttigt som jag bara kan, och oftast annat än resten i familjen, men ska jag spy så kan jag vräka i mig massa godis trots att jag predikerar om att socker är dåligt. Om du ska säga det till dem är upp till dig, jag tror att det hjälper att berätta, men jag och min familj är inte så nära av oss även om vi inte har några problem så pratar vi aldrig om sådant så det hade bara känts dumt för min del.

  Tack för att du kollar in bloggen! :) Kram!

  Härlig morgon

  Åh vad det är härligt att vakna med solen i ögonen, helt underbart! Har nyss ätit frukost, ska packa ner lite mellanmål och mat till dagen och sedan ge mig iväg, jag ska på arbetsintervju nu på morgonen, hoppas på det bästa. :) Sedan ska jag, tro det eller ej, till skolan! Min närvaro kommer bli överlycklig. Och ikväll är det utgång med massa vänner som står på listan, har inte bestämt mig om jag ska dricka eller inte däremot, jag är lite nojjig över det eftersom jag då börjar tänka ifall jag måste dra ner på maten för att kompensera etc. Jag vill inte behöva tänka på sådant nu. Idag ska bli min duktiga dag. Helt klart! Och jag ska förbereda mig bra och äta ofta så att jag aldrig blir riktigt sötsugen!

  Gå ut och njut av solen med er!


  Media och ideal

  Hur kommer det sig att tidningar som förespråkar hälsa nästan alltid förespråkar diverse farliga dieter? Kan ta en tidning som jag börjar tappa förtroendet för mer och mer, "Topphälsa", deras nya nummer damp ner i min brevlåda för en stund sen, och det första som slår mot mina ögon är "-8kg till midsommar, ÄT SÅ MYCKET DU VILL & rasa i vikt". Inne i tidningen fanns det till och med en insändare av en läsare som påpekade att man inte ska tänka så mycket i dieter att man bara går upp när man börjar äta normalt igen, och de svarar att de inte har så mycket dieter just därför men att det kan vara ett bra sätt att kickstarta kroppen på. Jag vill bara säga en sak; våran kropp är inget fordon, den behöver inte kickstartas, det är bättre att låta det ta sin tid istället. Dessutom ska man aldrig ha en diet som ser ut som följande i en tidning enligt mig:

  Frukost: 240kcal
  Fika: 120kcal
  Lunch: 225kcal
  Fika: 100kcal
  Middag: 523kcal

  Totalt: 1208kcal

  Och trots detta skriver de att dagsbehovet för en kvinna ligger mellan 1600 - 2300kcal, jag tror snarare på att äta nyttig mat och i riktiga mängder men att börja träna om man vill gå ner i vikt.

  Fast detta är ju inget emot deras "hollywood special" som de hade i somras om jag inte har helt fel, den triggade mig så enormt, där stod det om både detoxer där man bara dricker varmt vatten med honung och citron - till frukost, lunch och middag! Eller vad sägs om att bara äta kålsoppa? Men de la ju till en liten kommentar att "en del dieter är farliga och konstiga" ja men vad bra att ni säljer era nummer med dem då? Och inte ens skriver ut VILKA som är farliga, men ni kanske bara ville visa Svenska folket vad folk i kändiseliten äter inför sina turnéer? Ni glömde nog bort faktumet att folk testar alla möjliga dieter som det skrivs om, ska ni vara en hälsotidning så var det på riktigt, det är INTE hälsosamt att banta!


  Gammalt nummer av Topphälsa

  Dagen

  Mina planer så här långt:

  • Äta lunch (funderar på blodpudding, potatissallad och sallad)
  • Åka och träna (både styrka och kondition)
  • Bygga ihop lite möbler hemma och städa
  • Mysa med pojkvännen
  Och nej jag har inte "klarat" den här dagen, men jag ska göra den så bra jag kan trots allt. Kramar på er, ni betyder otroligt mycket för mig!

  Panik

  Jag vägde mig nyss och jag väger 50kg, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag ligger inte på en vikt med början av en 4a längre. Jag vill slå och krama mig själv på samma gång, nu är det lika bra att jag skiter i vikten för det var den där siffran som var den jobbiga, eller?


  Tankar

  Det är så många tankar som flyger i mitt huvud just nu, jag har inte många veckor kvar tills studenten nu så jag borde skärpa mig i skolan. Och om jag ska skärpa mig i skolan så måste jag även skärpa mig vad gäller maten. Men det är svårare än det låter, ångesten är på mig så fort jag ätit upp, jag har inga problem att äta, det är efter allt kommer. Och efter studenten så ska jag dels jobba och sedan även läsa vidare, och då måste jag verkligen ha kroppen och psyket på topp, inte nere i botten som nu.

  Men jag försöker tänka positivt när jag ser min kropp, jag ska älska mina former istället för att sukta efter en skelettsmal kropp. Mina bröst börjar växa lite, till och med så att jag märker det. Det är mycket positivt.

  Imorgon ska jag på anställningsintervju och skippar därför skolan då, kanske inte det bästa att göra men jag vill verkligen ha ett jobb till sommaren.

  Just nu känns allt så kaos, varför gör det det? Jag har en underbar pojkvän, underbara vänner, en bra familj, söta husdjur, bra betyg trots att min närvaro är dålig. Men just det, sjukdommen, den är kaoset, inte jag.


  Snäll

  Jag ska vara snäll mot min kropp, den förtjänar inte att bli misshandlad av mig längre.

  Ingen skola för mig

  Idag bli det ingen skola trots allt, har just tagit ett långt skönt bad istället för att vräka i mig onyttigheter, det är ett bra steg! Hittils har det gått bra idag, förrutom faktumet att jag åt 2 skivor (grovt) bröd istället för 1 och ett äpple på det med. Men jag ska behålla det i magen ändå, det mår bra av att vara där och jag behöver ändå gå upp något kilo innan jag träffar min sjukgymnast nästa gång, annars blir hon nog inte så glad på mig.

  Ska gå ut och ta en promenad senare idag med, så mysigt väder nu! Det + att mysa med killen, läsa böcker och laga mat, ska vara mina ledord idag!


  Dagens

  Idag ska jag enbart gå på en lektion hade jag tänkt, jag håller på att bli sjuk och hela min kropp är så slutkörd så den är värd att bara vila upp sig (ska kanske passa på att träna lite med, beroende på hur pigg jag känner mig). Har räknat ut att det är 6 veckor tills betygen sätts (efter det så måste det väll ändå vara frivilligt i skolan, vad gör man där då?)

  Ska planera maten för idag lite:

  Frukost: 2dl bär (hallon, blåbär och björnbär), 1msk mini kesella, 3dl miniyoggi och 1dl müsli (Har just ätit)
  Mellanmål: En fralla
  Lunch: Lax med fullkornspasta och grönsaker/ alternativt äta i skolan
  Mellanmål: Yougurt och lite frukt
  Middag: Äta med dem andra
  Kvällsmat: En macka

  Det ser väll bra ut? Om jag bara kan hålla det med, men jag ska försöka, så kan denna dagen bli veckans "bra-dag" :D

  Explosion

  Det känns som om hela min kropp ska explodera, det känns som om den sakta dör. Varför dödar jag mig själv? Detta kommer nog inte vara ett särskilt positivt inlägg så dras du lätt med i negativa tankar, kolla på något gulligt, upplyftande istället. Jag mår verkligen inte bra, min kropp är svag, jag är svag, mitt psyke är svagt, jag tror att jag klarar det men jag gör det inte. Och jag tror det beror på att jag inte träffat min sjukgymnast på ett tag nu, hon är mer värd än jag först trodde, hon hjälper mig sjukt mycket även fast jag inte riktigt förstått hur. Men just nu är jag bara svimfärdig, jag har ätit så mycket skit idag att ni inte ens kan ana, och spytt nästan lika mycket, men inte allt och det är det som grämer mig mest, vetskapen om att det är där i min mage. Jag är snurrig, trött och jag vet inte vad. Jag skulle vilja sova i en hel evighet och vakna upp utan problem, tänk så underbart det hade varit. Varför kan jag inte få göra det?


  Inte dansade jag ikväll heller, min kropp orkar det inte även om hjärnan slår och piskar mig för att jag inte åker iväg ändå, jag har ätit för mycket så jag borde träna, men hur vet jag om jag ätit för mycket, lagom eller för lite om jag bara spyr?

  Jag försöker

  Jag försöker som en galning att hålla kvar maten och att inte få ångest, men det är så mycket svårare än man kan tro. Det är som om jag straffar mig själv. Denna dagen har inte varit min bra dag idag.

  Ska iväg och dansa ikväll i alla fall, det ska bli skönt. :)

  påsk

  Är hos min farmor nu, därav den dåliga uppdateringen. Tack för alla söta kommentarer, speciellt en kommentar fastnade riktigt; "du förtjänar inte att spy, ingen förtjänar att spy" indeed, jag kunde inte sagt det bättre själv. Tyvärr har jag inte hållt det så. Igår var en mysig dag om man tänker bort matfronten, påskmiddag med släkten, tårta, nötter och godis i överflöd. Jag som ville ta ett break med nyttig mat. Jaja, det får jag ta nästa vecka till.

  Jag har kommit på ett nytt mål för övrigt:

  April: Ha minst en dag i veckan då jag äter tillräckligt utan att kompensera (spy med andra ord.)
  Maj: Ha minst två dagar då jag äter tillräckligt utan att kompensera.
  Juni: Ha minst tre dagar då jag äter tillräckligt utan att kompensera.
  Juli: Ha minst 4 dagar då jag äter tillräckligt utan att kompensera.
  Augusti: Ha minst 5 dagar då jag äter tillräckligt utan att kompensera
  Semptember: Ha minst 6 dagar då jag äter tillräckligt utan att kompensera.
  Oktober: Äta tillräckligt utan att kompensera, hela veckan!

  Om jag följer detta borde jag med andra ord vara kroppsligt frisk i oktober/november, vilket nog är en hyffsat bra planering för jag vill inte gå för snabbt fram, då kommer jag bara ramla tillbaka in i dåliga vanor igen, jag ska ta en månad i taget och vänja kroppen. :) Nu ska jag verkligen klara det! (Sen ska jag förstår försöka klara fler dagar i början med, men när det står 2 dagar i veckan så får jag tvinga mig själv att inte spy oavsett om jag har ätit godis eller inte, det som hamnar i magen ska stanna där!)

  Långfredagen

  Nu börjar det bli påsk, det ska bli både roligt och nojjigt, det kommer bjudas på en massa sötsaker och av sötsaker hetsar jag...

  Men jag ska försöka äta av ägg, lamm, fisk och grönsaker istället så att jag blir mätt tills desseren! Jag är smart! Men jag ska äta tillräckligt annars är det ingen mening.

  Jag har just ätit frukost, det börjar bli lättare även om ångesten försöker bryta sig in just nu, men jag ska ignorera den! Hur går det för er i påsk?


  Middag

  Middagen gick bra, jag kände mig duktig som lagade mat åt hela familjen, så mysigt när man sitter ner allihopa och äter och pratar. Det blev råris med ugnstekta grönsaker och bön/äppelsallad, riktigt gott faktiskt.

  Jag blev jättenojjig förut idag precis efter att jag hade spytt så sa pappa att han och mamma ville prata lite med mig (det lät som att det var ganska seriöst, dessutom satt de i vardagsrummet precis utanför toaletten...), men sen visade det sig bara vara att de ville prata om studenten. Herregud vad de skrämde upp mig, men det är ännu ett pepp för mig - jag vill inte känna mig rädd för att bli påkommen med att spy därför ska jag sluta spy! Logiskt.


  Bättre tag imorgon

  Den här dagen har inte gått som jag har velat, en massa hets och inget bra alls. Men jag tar nya tag imorgon, då blir det myspysdag! Med bra mat! Jag har köpt hem massor med nyttig mat så nu ska det ätas mat och inte sötsaker!

  I made it!

  Jag klarade gårdagen, fastän min pojkvän mumsade chips och jag hade en stor godispåse framför ögonen, jag tog mig ett äpple och drack ett gott te istället för att falla för grupptrycket och sedan få ångest och spy. Jag klarade hela dagen och nu är jag stolt. Så jag har redan nått mitt mål med att ha en bra dag denna veckan, men jag vill gärna ha så många som möjligt, så idag ska jag klara med.

  Jag var hos psykologen igår förresten, det gick jättebra, hon är så söt och snäll och lyssnade verkligen, och hon förstod mig, vilket jag brukar tycka att psykologer inte gör. Men det ska faktiskt bli skönt att komma till henne och bara prata ut, det gör mer skillnad än man kan tro.


  Frukost  Ska sätta mig och äta frukost strax, igår var ingen bra dag alls men jag ska glömma den och blicka framåt istället! Idag är det mysdag med killen som gäller, förutom ett litet avbrott då jag ska iväg att träffa psykologen (och kanske träna lite efteråt), jag har inte träffat henne sen förra sommaren (en gång), så det ska bli spännande. Vi ska köra med kognitiv behandling tror jag det hette. Jag hoppas att det är bra bara.

  Jag har satt upp ett mål för mig och det är att jag ska ha minst en dag som jag ska äta bra och inte spy per vecka. Det är ett första steg iallafall. För jag kan inte gå omkring med månader av svält och spya längre. Så idag ska vara min duktiga dag har jag bestämt! (självklart ska jag försöka se till att det blir fler än bara en dag men det är ett stort steg med tanke på att jag ibland inte har en bra dag på flera månader.)

  Underbart  Igår var en alldeles underbar dag, jag hade musikal hela dagen men det gick bättre än vanligt, kanske för att jag inte enbart fick negativ kritik igår och så satte vi ihop långa stycken istället för bara någon sekvens här och där. Så nu är jag lycklig med väldigt utmattad, det tar på krafterna trots att det inte är så mycket dans med i den. Jag åt hyffsat bra igår måste jag säga, jag hetsåt godis en gång men i övrigt så åt jag som jag skulle! Man får uppskatta alla små steg tycker jag!

  Idag ska jag tillbaka till musikalen och ha ännu en heldag, jag har just lagat lite matlådor så att jag ska ha något att äta senare. Och så har jag kokt ägg så att jag ska kunna stå emot sötsuget och äta något vettigt istället. Hoppas ni får en underbar tisdag, jag kommer inte kunna uppdatera förräns imorgon morgon igen tyvärr, men jag får ta igen det med en massa uppdateringar i helgen istället!

  Bloggtävling?

  Fick just se en kommentar om att jag är med och tävlar om att bli "veckans blogg" hos http://photomoment.blogg.se/2009/april/utkast-2.html?_tmp=38076c457c1e5576b75a088ae0bb73773cdb47ff, så tycker ni om min blogg så får ni gärna rösta. ;)

  Läsar fråga

  Fråga:
  Det där med att hitta tillbaka till något man tyckte om förr, det tycker jag är ett jätte bra tips. Tror min kurator försöker få ur mig det också. Men jag kommer verkligen inte på något :o visst, när jag var liten tyckte jag om att rita.. men på äldre dar (från och med 14 till nu snart 18) har pojkvännerna varit precis ALLT för mig, å nu är jag för första gången singel. Känner mig helt lost och har inget att luta tillbaka mig på. Något tips på vad man gör då? :o

  Svar:
  Ja det kan vara lite klurigt att komma på vad man egentligen gillade, vad gör det om alla andra också gillade det? Sätt dig ner och måla utan att ha några krav på VAD du ska måla. Antagligen har du fått höra att du ska umgås med dina vänner så mycket som du kan nu när du blivit singel? Det kan du absoult göra, men jag tycker nästan att det är viktigare att du umgås med dig själv ofta med eftersom man ofta splittrar upp sig själv när man är i ett förhållande, så inled ett förhållande med dig själv. ;) Och kanske börja i någon kurs, det brukar vara peppande och kul. T.ex. dans, klättring, sy kläder, måla, keramik hantverk etc. Bara fantasin sätter gränserna. Hoppas det hjälpte dig lite!


  Eller varför inte bara njuta av solen?

  Godnatt


  Depp och Moss, vackert!


  Kommer inte kunna blogga något imorgon tror jag då jag kommer ha fullt upp med musikalen, men tänkte vara duktig och planera vad jag ska äta imorgon:

  Frukost: 2dl yougurt, 1dl müsli, 1dl bär, c-vitamin+järn brustablett, te och kanske en macka.
  Mellanmål: Ett äpple och lite nötter
  Lunch: Renstek, rött råris och sallad
  Mellanmål: En grov fralla
  Middag: Ugnsrostade grönsaker och en macka
  Kvällsmat: Lite yogurt kanske

  Det tycker jag verkar bra, jag måste ha energi hela dagen för att orka med. Så har med mig matlådor så att jag slipper känna mig så dum när alla frågar om man ska med och äta pizza, jag vill ha en ångestfri dag.

  Förresten måste bara tipsa om att göra sånt som ni tycker är kul istället för att sega framför datorn, det är nästan lite ovant, jag älskar att måla men gör det verkligen inte så mycket som jag faktiskt hade behövt, för när jag väl målar så glömmer jag bort hela omvärlden, målar lite galna teckningar, lyssnar på glad musik och helt plötsligt blir världen underbar och hela min press på mig själv försvinner. Så tänk tillbaka på något ni gillade att göra INNAN ni blev sjuka (eller om ni inte är sjuka - något ni älskade för länge sedan) och sätt igång på en gång! :D

  Godnatt!

  Bloggdesign!

  Har försökt som bara den att försöka förstå hur man fixar bloggdesignen, men det funkar bara inte, någon söt människa som vill hjälpa mig? Jag är även intresserad av att köpa en hel design av någon kunnig, någon som känner sig manad eller som vet någon som gör bra bloggdesigner? :)

  Ta mig i kragen  Nu måste jag ta mig i kragen och inse att jag mår bättre av att äta mat och inte försöka få ur mig all mat. Och att det inte är farligt att gå upp i vikt, varför har jag sådan fobi att väga över 50kg? Det är bara en siffra och skillnaden mellan 46 och 47 är lika mycket som skillnaden mellan 49 och 50 eller 50 och 51, ändå sätter det galler i hjärnan på mig. Jag ska försöka njuta mer av livet, det borde vara himmelriket att få äta, att få gå upp i vikt på begäran, men ångesten sitter kvar och slår mig. Men jag ska slå tillbaka.

  Ska fixa ett mellanmål och gå ut och sätta mig i solen en stund, mysväder nu!

  Tips!

  Ett litet tips till er som hetsar och spyr (eller något annat ni vill sluta med) som jag använt sedan 1 Januari detta året är att skaffa en kalender (kan vara din vanliga) och sedan sätta stora kryss de dagarna som det inte gick bra och stora hjärtan de dagar du klarade det. Sedan kan man kolla tillbaka om det finns några dagar som man klarar det oftare på och då kan man lättare sätta ihop sambanden, kanske du tränar den dagen eller så är det din lediga dag etc. Plus att man kan räkna ut hur många dagar som man klarat per månad. Jag tror 4 eller 5 dagar var mitt rekord detta året, februari var det 0... Men denna månaden ska jag slå mitt rekord och klara mer än en vecka, oavsett om jag gör det i sträck eller duttat här och där.

  Jag är duktig  Åh vad jag har varit duktig idag, jag har ätit bra hela dagen, tränat i ca 1,5timma, gått 2 stycker 30min promenader, myst i solen med en vän och bara njutit. Men framför allt, jag har lurat mig själv när jag blivit hetssugen, och nu är jag där igen, med ett skafferi fullt med godis, kakor och nötter, men jag har tagit en macka och lite torkad frukt istället, jag ska klara av den här dagen helt klart, har redan borstat tänderna så inget godis ska kunna komma in i munnen!

  Förut tyckte jag att det var lite skumt att jag kunde klara helger men inte vardagar men jag börjar inse varför nu, på vardagarna är jag mer stressad och kan inte bestämma mina måltider på samma sätt vilket gör att jag hetsäter för att få ur mig tidigare mat, vilket inte är så lyckat. Men på helgerna tar jag det lugnt, gör roliga saker och stannar faktiskt hemma ganska mycket just för att kunna äta regelbundet, jag avskyr att inte kunna äta regelbundet, det är nog därför jag fortsätter hetsa och spy, för att något redan gått fel, bara en liten tanke.

  Träna  Ska dra mig iväg ut i det fina vädret, ska som sagt träffa en kompis och träna, på gym vad vet jag inte riktigt men det ska bli skönt. Jag är stolt över mig själv idag, jag har ätit frukost, mellanmål och lunch nu och än har jag inte fått så mycket ångest. :)

  Ha det bra.

  Duktig

  Ooh jag känner mig grym idag, jag har haft godis framför ögonen hela morgonen, men valde jag godiset? Nej, jag gick och gjorde en smoothie istället! :)

  Helg


  Och som ni nog förstår så tycker jag verkligen om Kate Moss. ;)


  Igår blev det inte en så lyckad kväll, mycket hets och ångest. Men idag ska det bli bättre, har börjat dagen bra med frukost (1 grov macka med smör och kalkon på och till det 1,5dl blåbär/hallon med 1msk minikesella) och ska iväg och träffa en kompis om en stund, jag hoppas att vi skulle träna ihop, det var antingen det eller att festa och jag vet hur allt blir när jag festar - antingen så äter jag ingenting på hela dagen för att på något sätt kompensera alkoholen eller så får jag ångest över alkoholen och börjar hetsa eller bara försöka spy upp alkoholen. Så mot min kropp är det inte ett dugg snällt. Nej, då är det bättre att träna, fika och ha en soft kväll framför Tvn eller något. :)

  Vad ska ni hitta på idag?

  Ångest redan?  Ibland förstår jag mig inte på mig själv, hur kan jag få ångest efter att ha ätit 2 grova äggmackor (tunna skivor bröd med ett tunt lager smör, 2 kokta ägg, champinjoner, kryddor och lite riven morot) och ett glas mini yoggi till lunch? Det är inte mycket, det är som en frukost, jag gillar ju frukost så varför börjar jag tänka så konstigt nu? Är det för att jag blev mätt? Ush, jag hatar det här. En till sak som jag kom att tänka på igår är att när jag rasar i vikt så är jag nöjd med min kropp men så fort jag slutar att rasa i vikt, oavsett om jag stannar på en vikt som jag innan haft som drömvikt, så blir jag missnöjd och hittar fel och fett. Det gör det så tydligt att det verkligen sitter så mycket psykiskt i sjukdommen, jag kan inte tänka klart och då borde jag inte heller vara den som bedömmer min kropp, ingen ska behöva bedömma min kropp, min kropp ska bära mig igenom livet och det gör den bäst när den fått näring och orkar bära mig. Jag är egentligen bara min själ.

  Love

  Provet gick mycket bättre än förväntat så nu är jag glad, dessutom gick jag klart hela skoldagen, vilket jag inte brukar så jag är lite stolt.

  Ska ta och äta 2 äggmackor och lite yoghurt strax och sätta mig och bläddra igenom DEMO igen, så underbar tidning, en riktig inspirationskälla! :)

  Puss

  Påsklov  Som jag har väntat, jag behöver verkligen tid att vila upp mig, även fast nästan hela mitt lov redan är uppbokat, men det ger mig i alla fall lite mer tid än vanligt. Och idag ska jag till Ullared med älsklingen och hans mamma efter skolan, ska bli mysigt. Men först ska jag göra den mindre roligare delen av denna dagen; PROV! Ett hemskt svårt sådant med. Ush.

  Detta lovet ska ägnas åt:
  • Pyssla - göra kort etc.
  • Vara på musikalen 4 dagar
  • Träffa vänner
  • Mysa med killen
  • Träffa släkt
  • Möblera om i mitt rum
  • Plugga
  En hemskt massa saker, men det ska bli kul med lite mer omväxling, även om jag måste gå till musikalen trots att jag inte har skola egentligen. Hur ska ni tillbringa erat lov?

  Take me away!  Jag skulle vilja ändra mina tankar över en natt, tänk vad enkelt livet skulle bli då. Jag försöker älta att jag är vacker, underbar och älskad precis som jag är - att det inte sitter i hur smal jag är eller inte. Det lär ta ett tag innan min självkänsla blir bättre, men isåfall får det ta sin tid för jag kan inte ha det så här längre. Jag vill inte känna så mycket press att bli smal att jag springer precis efter att jag spytt och sedan får ångest för att jag äter några tuggor mat när jag kommer tillbaka. Och jag vill inte behöva förstöra min kropp mer, jag vill bli frisk och kunna njuta av livet. Det har varit en underbar dag med solsken och värme, men det enda jag har kunnat tänka på är när jag kan smita iväg och spy, det är helt patetiskt. Jag har spytt blod idag, första gången jag gör det, och jag vill aldrig göra det igen. Ändå sitter ätstörningsmonstret och skriker på mig att spy när jag har ätit, jag får inte behålla det. Men jag orkar inte med det längre, jag vill bry mig om viktigare saker än hur många kalorier jag ätit!

  2 dagar kvar

  Snart är det lov, någon mer som längtar som en galning? Detta lovet ska jag åka till Ullared och handla lite, måla lite mönster på en av mina väggar, möblera om och kasta ut en massa prylar. Och plugga med. Fast det är inte alls lika roligt. Och så ska jag försöka äta vettigt och peppa mig så gott det går.

  Var ute och sprang en runda igår, det var så härligt väder. Men jag ska nog ta det lugnare idag, blev helt svimfärdig, åt nog inte tillräckligt innan, jag måste skärpa mig nu om jag ska kunna bli frisk innan sommaren.

  Ska dra mig till skolan strax, hoppas ni får en söt dag!

  Underbart  Åh jag är glad nu, provet gick jättebra, eller ja prov och prov, jag skrev en insändare, men jag blev väldigt stolt över den så jag hoppas min lärare också tycker om den, hon påpekade att jag hade bra styckeindelning i alla fall. Jag var klar först i hela klassen trots att jag satt och vred och vände på mig, läste igenom min text minst 10gånger om och gjorde småändringar. Jag antar att jag skriver snabbt, men hur kan man sitta och skriva en artikel på runt 1-2sidor i 5 timmar? Det går inte ihop i mitt huvud. Jag satt i 1,5h tror jag, sen åkte jag iväg till gymmet och tränade i en halvtimma och nu är jag hemma igen.

  Så underbart väder, varmt och soligt. Jag ska strax börja plugga inför ett svårt prov, kommer inte bli kul men det måste göras!

  Hur gick det för er på nationella?

  Good or bad?

  Har gått ner i vikt, från 49.4 till 47.7 på några dagar (får ju egentligen bara väga mig en gång i veckan och skulle vägt mig igår hos sjukgymnasten, så jag vägde mig hemma imorse istället). Anorexian i mig börjar jubla, den friska sidan i mig är inte lika lycklig. Jag tror jag börjar få panik över att sjukgymnasten vill att jag ska väga över 50kg redan nu, det känns för tidigt på något sätt. Min kille påpekade att jag borde lägga på mig mer igår kväll, men hur kan han se att jag gått ner? Jag har ju vägt 46 i ett halvår utan att han har påpekat det många gånger. Men han sa att jag började se sjukligt smal ut igen, jag kan inte hålla med, tycker att mina armar börjar bli smala men resten har stannat. Hmm, kanske ska lyssna på honom?

  Nationellt prov i Svenska B idag, kul? Hell no. Men det ska nog gå bra, jag gillar att skriva, jag oroar mig mest för att jag ska få ett hetsanfall, eller att jag inte vill äta och blir helt okoncentrerad, ush vad jobbigt allt blev nu.

  Ska försöka äta vettigt för jag vill komma iväg och springa lite idag, känns som om det var evigheter sen jag tränade nu, förutom skidor då, men det var inte så mycket av det eftersom jag var lite krasslig då.

  RSS 2.0